משיכה לנשים מבוגרות: מה הסיבה?
אחד שמתעניין
נשים מבוגרות?
⌄
שלום רב
לדוקטור, אני בן 30.מסקרן אותי מאוד המשיכה שלי לנשים מבוגרות.משיחה עם בני גילי אני יודע שאני לא יחידי אבל אני לא הרוב, הרוב הגדול מעדיפים נשים צעירות, אני לא.מה בנשים מבוגרות (יותר ממני ב 10+ שנים) כל כך מושך אותי? זו פנטזיה אדירה מבחינתי.האם יש סיבה פסיכולוגית לכך?תודה רבה מראש.
ד"ר אורן חסון
סוד המשיכה לנשים מבוגרות
⌄
אחד יקר,
שאלת שאלה מעניינת. בעיקר, כי היא באמת מנוגדת לנטייה הכללית בין הגברים, שהיא לבחור בנשים צעירות יותר (עובדה הנתמכת במחקרים, ועם סיבות ביולוגיות שנראות די ברורות). אם תהיה מוכן לשתף פעולה, אז במקום לנחש, אשאל אותך קודם שלוש שאלות מכוונות, ונראה אפשר יהיה דרכן לבדוק את הסיבה:ממתי אתה מרגיש כך?בקצרה, מהי ההסטוריה הזוגית שלך?מהם הצרכים והשאיפות הזוגיים והמשפחתיים שלך (נישואים, ילדים)?
אחד שמתעניין
סוד המשיכה לנשים מבוגרות
⌄
שוב שלום דוקטור חסון,1) עוד בחטיבת הביניים הייתי מהטיפוס שמאוהב במורה שלו, רק שלי זה הרגיש לכמה מורות, לא שעשיתי עם זה משהו... השארתי זאת בגדר פנטזיה.2) ההסטוריה הזוגית שלי קצת לא שגרתית, אני בן אדם שאוהב ריגושים מצד אחד, אך יציבות שגרתית מצד שני. קשה לי להתחייב כשאני לא באמת רוצה בכך ואני משתעמם די מהר ומרגיש צורך לחדש ולגוון.היו לי שני קשרים רציניים בחיי, ובמושג "רציניים" אני מתכוון שארכו מספר שנים, הראשונה בגיל 24 התאהבתי באישה בת 31.האישה היתה גרושה וזה התחיל בתור קטע מיני וגלש מהר מאוד לפסים אישיים ונוצר קשר אישי משמעותי.לאחר שנתיים זה פשוט התמוסס עם שגרת החיים ונגמר.הקשר המשמעותי הבא שלי הוא כיום, עם בחורה בת 22, כן כן למרות כל הסיכויים אני עם בחורה צעירה כבר שנתיים וחצי ואני אוהב אותה מאוד ואפילו מוכן להתחייב.3) הצרכים והשאיפות שלי הם כמובן משפחה, ילדים וזוגיות.אם זה עוזר..הורי התגרשו בגיל מאוד צעיר ואני ואחותי חיינו עם אמא כל השנים.תודה מראש ויום טוב :)
ד"ר אורן חסון
סוד המשיכה לנשים מבוגרות II
⌄
אחד יקר,
עניין המורה בבית הספר היסודי, הוא די טבעי. אחרי הכל, לילדים רבים זו האשה היחידה כמעט, שהיא לא אמא או אחות גדולה, הנמצאת במגע קרוב איתם, והיא בוגרת ומינית (טוב, לא כל המורות). אבל אולי משהו מזה משתקף גם הלאה. אנסה להסביר.גברים רבים מחפשים נשים מבוגרות מהן, אבל לא לקשרים קבועים, אלא לקשרים מיניים מזדמנים או זמניים. ההנחה היא שהן זמינות יותר ומוכנות יותר לקיים יחסי מין מנשים צעירות יותר.מתוך זה, לא אתפלא אם אשה מבוגרת בשבילך היא יותר פנטזיה מינית מאשר בת זוג לחיים (קודם כל, גם אתה מבין את ההבדל, ולכן פינית את עצמך נפשית דווקא לצעירה יותר משמעותית, ובעיקר כאשר אתה בשלב שבו אתה מחפש קשר משמעותי ומשפחה). בדיוק בגלל אותן סיבות שתארתי למעלה.גם כאן, יש התפלגות מסויימת של נטיות בין גברים, ואתה כנראה קרוב יותר לצד אחד של ההתפלגות הזו, מאשר לשני, כנראה בגלל נסיון העבר שלך. אבל הסיפור של הנטייה שלך לאשה מבוגרת, הוא כנראה יותר פנטזיה מינית (והכוונה לפעילות מינית), יותר מאשר משיכה נטו (כלומר, שאתה אולי עדיין נמשך למראה נשי צעיר). כל מה שכתבת עד כה, מתיישב עם המסקנה הזו.
שרון
מקרה דומה...אבל שונה(:
⌄
שלום,
אני בת 23, לסבית. אני יכולה להגיד שמגיל מאוד צעיר (11) התחלתי להרגיש משיכה חזקה לנשים מבוגרות ממני בהרבה!! בדומה למתעניין בהודועות מעליי, גם אני התאהבתי במורות רבות (ולא בצעירות שבהן). כשהתבגרתי יותר, המשיכה לא פסקה, והמשכתי להמשך רק לנשים מבוגרות (40-50+) לא רק מורות או בעלות עמדות כוח. באשר לצעירות....מעולם לא יצא לי להמשך או להתאהב באחת.כיום, אני נמצאת מזה שנתיים בקשר עם אשה בת 50.האם זה תקין?האם עליי לטפל בכך?תודה,שרון.