שיחה על צרכים בזוגיות: איך לגשת?

תאריך פנייה: 17.05.2015 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
זקוקה לעצה
קשה מרחוק
17.05.2015 • 14:19

היי בן זוגי ואני כבר שנה יחד מנהלים קשר מרחוק...
המפגשים שלנו הם בדרכ סופי שבוע ומידי פעם במהלך השבוע , ככה כבר שנה, טיילנו יחד במשך חודש במהלך השנה ובכשיש לנו זמן פנוי אנחנו מבלים יחד.
בן זוגי קרוב לשנות ה40 שלו ואני בשנות ה20 סטודנטית קרובה לסיים את השנה הראשונה שלי בלימודים...
וכאן העיניין...בן זוגי אינו מדבר על מגורים משותפים , אנחנו מסתדרים מצוין ויש בנינו אהבה גדולה וכיף ותחומי עיניין משותפים אך אני מרגישה מעט תקועה..ואני לא יודעת מה לעשות.
מפחדת להעלות את הנושא הזה ולהלחיץ אותו אבל מצד שני אין שיחה על עתיד משותף כלומר אין שיחה על "לאן פנינו מועדות" והדבר מפריע לי היות ואני מאד אוהבת אותו
האם הדבר מרמז על חוסר כוונות מצידו או שהוא לא עבר מספיק תהליכים?
אציין כי הוא עובר תקופה לא פשוטה בחייו האישיים דבר המשפיע באופן רע על מצב רוחו ועל חייו האישיים והוא ואף הולך לפסיכולוגית
אני מאד מפחדת לפתוח את השיחה היות והוא היה שנים רבות רווק ללא מערכת יחסים אף פעם ואני לא יודעת האם זה נכון מעצם הכרותי איתו להעלות שיחה כזאת או לתת לו לבד להגיע למסקנות..
אך אני גם חוששת על עצמי, אני בת 25 ולא מעוניינת לבזבז זמן על מישהו שהוא לא יודע מה הוא רוצה או לא מתכנן תוכניות...
מה לדעתך קורה פה? מה היית מייעץ לי לעשות...תודה על העזרה קשה לי מאד כי אני מאד רוצה עתיד בריא ומשותף עם גבר(בתקווה שאיתו( על מנת להקים משפחה בשלב מאוחר ואנני רוצה לבזבז את זמני ולהתעורר בגיל 30 רווקה:/

ד"ר אורן חסון
לאט, ועם הרבה סבלנות
19.05.2015 • 10:38

זקוקה לעזרה יקרה,
כפי שאת כותבת, יתכן מאד שהצורך שלו בזוגיות קרובה, שיש בה מגורים משותפים וילדים, אינו דומה לצורך שלך. אולי כי כך הוא בנוי, ואולי כי הלחצים האישיים שלו מקשים על היכולת שלו להיפתח ולהתמסר לקשר זוגי. את הדברים האלה את יודעת, כי את חווה אותם ורואה אותם. לכן אני חושב שאת בעיקר שואלת אותי מה יהיה בעתיד, ואולי עוד יותר - אם ואיך לדבר איתו על זה כדי שתוכלי לדעת מה יקרה בודאות רבה יותר.אתם כבר שנה ביחד, שזה כן זמן לדבר על זה. אלא שהשיחה מסוג זה יכולה לקחת זוגות למקומות לא טובים גם אם לא התכוונו לזה, ולו רק כי היא יכולה להיות טעונה, ולפעמים שברי דברים או ניסוחים לא נכונים עלולים לייאש או לפגוע, גם כשלא היתה כוונה, ועלולה להיווצר דינמיקה שלילית של השיחה גם אם שני הצדדים לא רוצים בה. לכן, חשוב שתביני שכאשר את מעלה נושא שכזה, לא לצפות לתשובה מיידית. את רוצה להעלות את הנושא על השולחן, אולי אפילו מתוך ביטוי של הבנה לכך שאת יודעת שלא קל לו עכשיו. אבל את רוצה לדעת מה הוא חושב על זה, וכדאי לומר לו את זה. אחר-כך, צפי לכך שיתכן שהניסוחים שלו לא יהיו מדוייקים, ואם הוא דוחה החלטה בשלב זה, יתכן מאד שהאופן שבו הוא יבטא זאת לא יהיה בדיוק כפי שהתכוון אליו. תני לו כמה ימים לבחון את הנושא עם עצמו, אם הוא צריך, ולדבר על זה שוב ובלי לחץ. אחרי הכל, הוא מוצא חן בעינייך, ואת רוצה לתת לו את הצ'אנס לשקול דברים מחדש מבלי להרוס בדרך, ובודאי מוכנה להקדיש לזה כמה שבועות נוספים כדי לדעת מה הכיוון הכללי. יכול להיות שהכל יהיה בסדר על ההתחלה, אבל יכול להיות גם שכדי לשמור על הקשר ולפתח אותו בכיוון שאת רוצה, תצטרכי לדעת להתמודד עם אכזבה, כי אולי לא תקבלי את הניסוח וההתלהבות שהיית רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בהמשך למה שכתבת
לאט, ועם הרבה סבלנות
11.07.2015 • 18:35

אני ממש לא יודעת אם לפתוח את השיחה בבקשה תעזור לי...אני מפחדת שזה ילחיץ אותו והדבר יוביל לפרידה מצד שני מפחדת לשמוע שהוא לא שם ואז איך עליי להגיב? להיפרד ולהמשיך בחיי או לחכות בסבלנו עד שהדברים ינועו מהצד שלו...?
הוא טיפוס שקשה לו לחלוק את החופש שלו ואוהב לעשות ספורט כמעט כל יום מתוך פורקן של חייו המורכבים ...מה עליי לעשות בבקשה עזרה אני אוהבת אותו ומתחרפנת מהמצב של חוסר וודאות בנוגע לקשר....
יש בנינו באמת חברות מדהימה ומניות וכל התכונות לקשר טוב אבל קשה לי לפתוח שיחה כזאת...עזרה בבקשה אני במצוקה נפשית