קשר חדש: בניית אמון ופתיחות

תאריך פנייה: 16.05.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
לא מבינה אותו
16.05.2015 • 20:00

שלום
ד"ר חסון,כתבתי לך לא מזמן שהייתי בקשר בעייתי.אני גרושה+1 ויצאתי מזוגיות עם גרוש+3 שארכה כמעט שנתיים.היתה שם אהבה מטורפת אך הוא היה נפרד ממני כל הזמן בגלל קשיים שיש לו בזוגיות.לבסוף אזרתי אומץ ויצאתי מהקשר בעצמי לפני כ-3 חודשים. נמאס לי.נתת לי עצות מעולות ואכן הצלחתי להתנתק סופסוף ומאוד מהר מצאתי זוגיות נפלאה חדשה. אני עדיין לא מבינה איך מיד יצא לי להכיר מישהו מקסים כ"כ.מדובר בגבר שגם לו זה פרק ב'. גבר יחסית מאוד חם ואוהב. איכפת לו ממני והוא מתייחס אליי מאוד יפה. יש בינינו משיכה גדולה וכיף לנו יחד מאוד!בינתיים הדבר היחידי שקצת מציק לי הוא שתמיד נמשכתי לגברים אסרטיביים ומצליחנים. אין לי הסבר למה וגם תמיד גברים כאלה "נדבקו" אליי כך שזה מה שמוכר לי.בן זוגי הנוכחי הוא מאוד גברי, אסרטיבי, חכם ומרשים ועד לפני שנתיים היה בעל עסק מאוד מצליח.עקב נסיבות שלא תלויות בו החליט למכור את החלק שלו בעסק המשגשג ובדיוק התגרש.היתה לו תקופה לא פשוטה והוא החליט לעבור להוראה חלק מהשבוע ובחלק השני הוא לומד בתחום אלטרנטיבי למרות שהוא כבר בעל תואר שני בתחומים אחרים. אומר שהיה צריך את זה לנפש.אני יודעת שאולי זה נשמע לא טוב אבל קצת קשה לי עם הדרך החדשה שבחר.יש לו יכולות מדהימות.זה נראה כאילו הוא מוותר לעצמו ובוחר בחיים נוחים ולא לעבוד כמו שצריך.זה גם לא הגיוני לי כי הוא אדם חרוץ, תמיד פעיל במשהו, עסוק ולא אחד שמרים רגליים על הספה...כמובן שלא אמרתי לו מילה ממה שאני חושבת.אני גם לא מבינה מה מצבו הכלכלי. נראה שהוא מאוד מבוסס אבל תכל'ס ממה הוא חי בדיוק מהשכר שמקבל כעת, אין לי מושג.הוא לא מעוניין שאשלם על רוב הבילויים ואני מתעקשת לשלם לפחות על חלקם כי לא נעים לי. מצד שני הוא כבר לא מתלהב לבלות כ"כ בחוץ ואני כן רוצה לבלות לפחות פעם בשבוע-שבועיים (למרות שכאשר אני מבקשת אנחנו יוצאים).מעולם לא מומנתי ע"י אף אחד כולל בעלי. אני עצמי אדם מאוד עצמאי. תמיד היו לי בני זוג מבוססים אך לא ביקשתי עזרה כלכלית כך שזה לא נובע מחמדנות.מפריע לי שממצב שניהל עסק שהרים אותו במו ידיו ושיגשג מאוד הוא פנה למשרה חלקית וללימוד של משהו שאין בו אפילו תואר והוא גם לא בטוח שיעסוק בו.מה דעתך? אני לא מתכוונת כמובן לעזוב אותו בגלל זה. אני גם מחזיקה ממנו מאוד, הוא גבר מדהים ומיוחד ופשוט מתקשה לקבל את עיסוקו.אודה לתשובתך,מבולבלת.

ד"ר אורן חסון
לבנות אמון ופתיחות
16.05.2015 • 22:39

מבולבלת יקרה,
ראשית, אני שמח שהצלחת למצוא קודם כל את הכוח לצאת מקשר לא טוב, ועוד יותר שהצלחת כל כך מהר למצוא אהבה חדשה, וגבר מוצלח כל כך.אבל כן, כאשר מגיעים בשלב הזה בחיים לקשר חדש, את כבר שלמה עם דרכך ועם פילוסופיית החיים שלך, וכך גם בן זוג שתמצאי. טבעי שיש עניינים שלא תואמים. את חווית דברים רבים בחייך, ולמדת הרבה, וכך גם הוא. ודרכו הובילה אותו, בדרכה המפותלת כפי שלרובנו עם הזמן דרכים שמתפתלות באופן שלא ציפינו לו כשרק התחלנו לפסוע בהן, דרך חוויות חיוביות וחוויות שליליות, אל הכיוון שבו הוא חושב שירגיש מאושר. הכיוון הזה שונה במשהו מהכיוון שאת חושבת שבו נמצא האושר באמת, אבל זה הוא שחי את חייו, ורואה את הדברים אחרת. על פי חוויותיו ונסיונו, המר והמתוק.אני חושב שמה שאת צריכה הוא בעיקר הכרות טובה יותר, כדי לבנות אמון ופתיחות, שתתן לך את הביטחון לשאול עוד, מבלי להיראות חמדנית, אלא יותר דואגת (ולכן צריך לבנות אמון קודם), ולו, לענות בכנות. אולי גם על הדרך שעבר. ואולי בסופו של דבר, זה מה שיתן לך את הביטחון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083