התנהגות בני זוג: צורך אגואיסטי

תאריך פנייה: 19.05.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רונה
התנהגות מוזרה
19.05.2015 • 09:51

בוקר טוב!מה שלומך? אני בת 29 ובן הזוג לשעבר קטן ממני בשנה.רציתי יעוץ לגבי התנהגות מסוימת שלו שאינני מבינה. העניין הוא כזה-היה לי בן זוג 3 חודשים ואנחנו פרודים חודש וחצי. אנו כבר לא בקשר אך קורה לפעמים שהוא שולח SMS רק לשאול מה קורה איתי ואם הכל בסדר, וזה קרה רק פעמיים במהלך החודש וחצי מיוזמתו בלבד.אני רוצה לציין שאני במהלך הזמן הזה שאנו פרודים ניסיתי להחזיר אותו אליי ורדפתי אחריו המון. לקחתי את הפרידה נורא קשה ולא הפסקתי לבכות, לכן, ביקשתי ממנו שיחסום אותי בכל מקום אפשרי בכדי שלא תהיה לי גישה אליו באף מקום ואני מעדיפה ככה כי ככה יש לי ראש שקט ורק כך אצא ממצבי. זאת הדרך שלי לצאת מזה והוא אכן עשה את זה. חסם אותי בטלפון, בהודעות וגם בפיסבוק.רק לאחרונה, הבנתי שעדיף לי לשחרר אותו כי הוא כבר לא מעוניין בקשר איתי. הוא זה גם שעזב את הקשר, פרידה ראשונה שלנו, בגלל ריב מטופש שקרה ואפילו לא טרח לשבת באמת ולדבר על מה שהיה. הוא פשוט נעלם, הפך לאדם זר ולקחתי את זה נורא קשה שהוא כבר לא בחיים שלי יותר. עכשיו אני קצת יותר בסדר עם הזמן, מה שחשבתי שלעולם לא אצא מזה. החלטתי להפסיק להילחם על מישהו שאינו מראה לי עניין חזרה.לפני יומיים הוא הוציא על דעת עצמו את כל החסימות שאני ביקשתי שיעשה ולא הבנתי מדוע עשה זאת, הוא שלח לי הודעה "רציתי לדעת שהכל בסדר איתך". אמרתי לו שאני בסדר. הוא הגיב- "תענוג". והוא לא החזיר אותי לחסימות שוב, הכל פתוח.יום למחרת שלחתי לו הודעה שיחזיר אותי לכל החסימות שהיו (כי עדיין קשה לי,עוד לא יצאתי מזה) והוא ענה לי "צודקת מה חשבתי לעצמי". הוא החזיר לחסימות חוץ מהפייסבוק כי בפייסבוק היה צריך לחכות עוד קצת זמן על מנת להחזיר אותי לחסימה. אז הוא רשם לי "אני לא יכול לחסום אותך בפייסבוק תצטרכי "לסבול" אותי עוד קצת". ולאחר מכן הוא פתאום שלח לי אייקון של זוג אנשים עם לבבות מסביבם. שאלתי למה אתה שולח לי את זה? הוא ענה שזה אני והוא מאוהבים. אני מודה שהתלהבתי ורשמתי לו באמת זה אנחנו? סוג של פיתוי מצידו. הוא לא ענה. לאחר שעתיים רשמתי לו עוד הודעה- "בא לך שניפגש היום? התגעגעתי ואני רוצה כל-כך לחבק אותך". הוא לא הגיב וממש לאחר שעה אני רואה שאני חזרתי לחסימה מחדש כפי שביקשתי.ואני שואלת דר חסון מדוע אדם מתנהג בכזאת אכזריות? הוא יודע שיש לי רגשות ויכול להיות שהוא שם לב שבזמן האחרון התחלתי קצת להשתחרר ממנו ולכן זה מה שגרם לו ליצור איתי קשר ולנסות לראות אם אני עדיין בקטע שלו? אני מרגישה שהוא מזלזל בי, שהוא צוחק עלי, אני מרגישה שחזרתי שוב להתחלה אחרי כל זה, מה חסר לו? היחס שלי? הרדיפות שלי מחדש? זה מה שהוא רוצה ולכן מתנהג כך?יכול להיות שהוא כן מעוניין בי? אבל אם היה מעוניין בי הוא היה בטוח יוזם משהו.אני מרגישה שהוא אולי נהנה מזה, וזה ממש עושה לי רע.האם יש לך הצעה בשבילי למקרים הבאים שאולי הוא יחליט ליצור קשר? אני מאוד מבולבלת, אני מודה שהוא מבלבל אותי ואז אני מתאכזבת. תודה.

ד"ר אורן חסון
צורך אגואיסטי להרגיש נחמד לסביבה
19.05.2015 • 10:39

רונה יקרה,
אני מבין את הטלטלות שאת עוברת בתהליך שכזה, אבל נראה לי שהוא,מנקודת המבט שלו, הוא לא אכזרי אלא דווקא נחמד. ואם זה אכן כך, זה אומר בעיקר שהוא לא רגיש להבין את הצרכים שלך ואת סערת הרגשות שלך, ועסוק יותר בלהיות נחמד לסביבה החברתית שלו ולרצות אותה, אולי אפילו מבלי להבין אותה עד הסוף.השארת לו את האפשרות להיפגש, הוא לא השתמש בה, ובכך את מבינה את המצב נכון. העובדה שהוא שלח לך לבבות כנראה לא מיועדת ללעוג לך, ואולי אפילו לא להציק לך, אלא להרגיש שאוהבים אותו ושרוצים אותו - וכפי שכתבתי למעלה, זהו צורך אגואיסטי בלהרגיש נחמד לסביבה, ועם רגישות נמוכה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רונה
מתקרב ומתרחק.. מבולבל?
25.05.2015 • 12:24

שלום
דר חסון ותודה על המענה שלך להודעה שלי.הוא התחיל בימים האחרונים להתקרב אליי קצת יותר אז שאלתי אותו מה פשר ההתקרבות? הוא אמר שהוא התגעגע אלי ושהוא לא יודע אם הוא רוצה שנחזור כי הוא לא יודע אם בא לו להיות שוב במערכת יחסים שהוא כביכול צריך להיות "חייב" לתת דין וחשבון על איפה הוא ומה הוא עושה ואת מי הוא מוסיף לפייסבוק ולמה הוא נמצא באפליקצית הכרויות והוא לא יודע אם בא לו להיכנס שוב לכל זה. הוא לא רוצה שאני אחפש אותו כמו בחיפשתי בעבר, הסברתי לו שאם הוא איתי, אין לו מה לחפש באפליקציות של להכיר ואני לא אסכים לזה כי זה נשמע שהוא לא סגור עלי בכלל אם יחפש אחרת.אמרתי לו שאולי כדאי שנישב ונדבר על הכל ב4 עיניים? הוא הסכים וכשנפגשנו הוא לא פתח את פיו, זה היה נראה באותו הרגע שהוא לא יודע איך להתחיל לדבר והאמת שגם אני לא ידעתי מאיפה להתחיל ולכן השיחה הזאת שהייתה אמורה להתקיים לא התקיימה והכל נשאר באוויר. דיברנו על הכל חוץ מהקשר.ובחזרה הביתה הוא התחיל להגיד לי שאנחנו צריכים ללכת לראות סרט חדש שיוצא בקולנוע בעוד כחודש ימים ושנלך, אבל תכלס שורה תחתונה מה קורה בנינו? אני לא פתחתי את זה ולא שאלתי כי פחדתי גם ולא רציתי להלחיץ הרי הוא זה שנפרד ממני לפני כחודש וחצי אז כשאדם מתחיל להתקרב שוב זה כנראה אומר משהו אבל הוא לא יודע, נשמע ונראה שמבולבל ועדיין בלבטים עם עצמו.מה שקורה חוץ מזה ששמתי לב לאחרונה שהוא מתקרב הוא גם מתרחק, עוד סוג של משחק, אני מבינה שהוא כנראה שוב לא סגור על עצמו אם בא לו שנחזור אבל אני מרגישה שזה לא עושה לי טוב. למשל אתמול הוא יצר קשר בבוקר ואז נעלם עד הלילה ובלילה כששלח לי הודעה לא עניתי כי אני באמת מרגישה שהוא משחק איתי או מחפש את היחס שלי, אני באמת לא מבינה את הדרך שלו. בנאדם שרוצה לחזור הוא פשוט יחזור ויהיה שם ולא יתקרב ויתרחק וישחק משחקים, אני דיי מבולבלת עדיין , אני רוצה שנחזור, אני מאוד רוצה, נתתי לו את הזמן והוא באמת חזר על דעת עצמו,אבל מה אני אמורה לעשות ?אני רוצה שנחזור, האם עליי להתקרב או להתרחק? אני עצמי? האם אני אמורה להראות עניין גם או פשוט לתת לו ליזום לבד? ובכלל, אתה חושב שבמערכות יחסים הגבר צריך לתת דין וחשבון על כל דבר שהוא עושה וכו?המון תודה על היחס

ד"ר אורן חסון
גבר שצריך את זה כמוך?
25.05.2015 • 15:56

רונה יקרה,
לא כתבתי לי מדוע נפרדתם לפני חודשיים, ואני לא יודע למה הוא מתלבט, אבל - כן, כפי שאת רואה הוא לא רוצה איתך קשר מחייב. האם זה משום שמבחינתו את לא מתאימה עבורו לקשר מחייב? האם זה רק כי הוא לא רוצה קשר שמבחינתו הוא חונק מדי בחדירה לפרטיות שלו, ואחרת כן היה בסדר? - אני לא יכול לדעת.אני מניח שכן מתאים לו להיות בקשר שבו לא מדברים על היחסים. לא דיברתם, והוא הציע ללכת לסרט. בעוד חודש. שגם זו אמירה לא מחייבת.ואת שואלת עוד שאלה שהיא מהותית עבורך: "האם במערכת יחסים גבר צריך לתת דין וחשבון על כל דבר שהוא עושה?" - אני מניח שזה מה שהיית רוצה. יש קשרים רבים שבהם האשה היא זו שלא רוצה לתת דין וחשבון על כל דבר שהיא עושה, ומעדיפה פרטיות, ויש קשרים רבים שבהם שני הצדדים רוצים מידה מסויימת של פרטיות. לא בהכרח לצורך של פלירטים עם בני זוג אחרים, אלא כי כך הם רגילים, ועם ההרגל הזה, של פרטיות, ועם מרחק מסויים מביקורת אפשרית ומחיכוך שוטף ומהצורך להצדיק כל דעה שעולה, ולכן גם מעימותים אפשריים על הרקע הזה, כי כך הם מרגישים בנוח. כך שזה עניין אינדיבידואלי. אם תהיי בקשר עם גבר שצריך את זה כמוך, את מסודרת. ואם לא, נוצרים קונפליקטים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083