שיחה על עבודה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 09.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
....
האם הבעיה היא אצלי כל הזמן?
09.01.2006 • 11:36

יש לי בעיה שחוזרת על עצמה ואני אומרת שלי יש בעיה כי לי זה מפריע. אנחנו זוג שמכיר שנה וחי ביחד. אנחנו בסביבות ה- 30 מבחינת הגיל. בן הזוג שלי בעבודה מאוד תחרותית וכשהוא נפגש עם אנשים מהמקצוע אני פשוט שונאת את זה שהוא לא מפסיק לדבר על עצמו ועל המוצרים שהוא ייצר בעצמו וכו'. אני מפרגנת לו אבל יש לו את השחצנות הזו באופי שוא מודע אליה והוא הודה בפני לאחר שדיברנו על זה מספק פעמים שהוא צריך לעבוד על זה. אין לו חברים ותיקים או משהו דומה לזה אלא רק משפחה ואם אנחנו נפגשים עם האנשים שהוא מכיר כביכול (כלומר כל אחד מביא את האנשים שהוא מכיר- זו כוונתי) אלו אנשים רק מהעבודה ואז בפגישות עם אנשים בודדים או עם זוגות הוא מדבר רק על העבודה ועל ההישגים שלו וזה מביא אותי למצב שאני כבר לקראת הפגישה הבאה עם זוג חדש ואני יודעת שהולכת להיות שם את השיחה המוכרת. זוהי תכונה שמאוד מפריע לי. הוא טען שבפעם הבאה ננסה לצאת עם אנשים שלא קשורים לתחום או שינסה לתפח דיבור על נושאים אחרים ולא רק על עצמו. יש לציין שאני אדם חברותי מאוד ואני נוטה לפתח שיחה על כל נושא שבעולם ומאוד נהנית להיות עם אנשים אבל ברגע שהנושא הזה צף על השולחן זה מתחיל לגרום לי לדחייה.אפילו שדיברנו אני והוא. יש לי בעיה עם זה כאילו שזוהי חבילה שאני אמורה לקחת אותה. אם אני רוצה את היחסים האלו בהמשך.תודה על דעתך מראש.

ד"ר אורן חסון
שני הכיוונים במקביל
10.01.2006 • 00:06

..... יקרה,
יש כאן שתי שאלות שונות. האחת היא איך מקטינים את הנטייה שלו לדבר על העבודה שלו באופן שבו הוא מדבר, והשניה היא מדוע זה מפריע לך. הגיוני שיש כאן שילוב של שני הדברים, אלא שאין לי כלים לדעת, ממרחק, מה בעייתי יותר, השחצנות שלו או הרתיעה שלך. בכל מקרה, הרתיעה שלך מקורה, ככל הנראה, באופן שבו את חושבת שהם רואים אותו, ובכך שאת חוששת ממה שזה מקרין על ההערכה שלהם אותך.אולי כדאי שתחפשי כלים אובייקטיביים להערכה. שאלי אנשים שנאמנים עלייך מה באמת הם חושבים, ונסי לראות איך באמת זה נראה מהצד לאנשים אחרים. אחר-כך תוכלי להבין מי צריך יותר לעבוד על עצמו, ואם זה הוא שצריך יותר לעבוד על עצמו, האם את מוכנה לעבוד על עצמך יותר קשה כדי לחיות עם זה, או לא. בסופו של דבר, ההחלטה תהייה שלך. אפשרות אחרת היא ללכת ליעוץ זוגי, ולפתוח את הדברים בעזרת היועץ באופן אובייקטיבי יותר, ולעבוד בשני הכיוונים במקביל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083