הגמילה מקשר רע: איך עושים זאת?

תאריך פנייה: 09.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
החבר לשעבר
09.01.2006 • 09:49

שלום,
אני בת 28, נמצאת חודשים אחרי פרידה מקשר שהיה אמור להוביל לחתונה, אבל בגלל כל מיני סיבות (הרבה מריבות ביננו) הכל בסוף התפוצץ - פשוט כבר לא היה לי כוח נפשי להתמודדות הזאת עם הקשר שהתחיל להיות קשה, הרבה בכי מצידי והתנהגות שלו.הבעיה שלי היא כזאת: אם כל מה שהוא עשה לי בקשר לטוב ולרע אני אוהבת אותו מאודורגשית קשה לי לנתק את זה מהלב שלי, למרות שאני חושבת שכבר ניתקתי אותו מראשי.אבל זה מאוד קשה לי לקבל את זה שאנחנו לא יחד למרות שאני יזמתי את הפרידה.הוא מצידו שולח מידי פעם SMS ומיילים ובכל פעם זה מצליח להחזיר אותי לאותו היום שנפרדנו.יש לציין שאני יוצאת הרבה עם חברות, משתדלת לא להיות בבית בכלל, כולם מקיפים אותי ומצד אחד טוב לי בחיים ה"חדשים" האלה. אני מחוזרת ע"י גברים חדשים וזה ממש נחמד. כבר שכחתי מה ההרגשה (הקשר הקודם נמשך שנתיים).ומצד אחר אפל לגמרי אני עדיין מתגעגעת לקשר, לזוגיות, אליו... למרות שכל הסביבה שלי מאוד נגדו בגלל דברים שהיו בקשר שלנו בזמנו.הוא מצידו (כך לפחות לפי ההודעות) גורם לי להבין שהיום הוא יודע שאין בחורות כמוני ב"שוק" היום הוא מעריך אותי יותר מאי פעם ורוצה מאוד לחזור למרות שבקשר אחרי מריבות נהגנולשבת ולדבר ולהבטיח שנשתנה וכל אחד השתנה ליומים והכל חזר לסורו.מבולבלת מאוד ולא יודעת מה לעשות, למרות שיודעת שהזמן עושה את שלו...אבל קשה לי מאוד ליישם את זה בשטח.מה עושים?

ד"ר אורן חסון
לחתוך לכאן או לכאן, כי הגיע הזמן
09.01.2006 • 23:54

אני יקרה,
את יכולה לאהוב מישהו, ולא לרצות לחיות איתו באותו זמן, כי את יודעת שזה רע לך. לפי התאור שלך, זה מה שקורה לך. השאלה היא איך להגמל מזה. ותהליך גמילה צריך להיות כמו תהליך גמילה – הבנה שאת חולה, והחלטה לגדוע את כל החיבורים, ולעבור את הקריז.מהדברים האלה, עשית את השלב הראשון, אבל לא את השני. עד שלא תעשי את השני, לא תוכלי באמת להגמל, כי את עדיין מחייה בזכרון את התיקווה. אם את באמת רוצה להגמל, דרשי ממנו באופן חד משמעי ונחרץ, ועם כל הכאב, להפסיק לשלוח הודעותsms, להודיע לווליישםשאת לא עונה לו, ולהתחיל להפנים את המסקנה של הקשר שהיה לך, והיא שזה נגמר. אבל תחתכי את זה לכאן או לכאן, עכשיו. הגיע הזמן, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083