קשיים מיניים בחינוך דתי
שקט
פער בצרכים
⌄
שלום רב
אני ואשתי נשואים כ17 שנה ולנו 6 ילדים , אנו דתיים (כיפות סרוגות) בני 38לנו תינוקת בת שנה שיונקת ובוכה הרבה בלילות- אשתי מטפלת בה במסירות אין קץיחסינו ידעו עליות ומורדות בעיקר בתחילת הקשר בנינו, התחתנו מאוד צעירים כאשר היינו בני 20 אני חייל בצנחנים והיא סטודנטית צעירה בתחילת הדרךלא הצלחנו לקיים יחסים מלאים במשך 4 שנים בגללי כיוון שנרתעתי ולא ידעתי מה לעשות עד שזה פשוט קרהבתחילה לא התיחסתי לאשתי כמו שצריך אך עם השנים למדתי לכבד אותה ולהיות שותף שלה - התבגרתי!קיימנו יחסי מין בערך פעם בשבוע שבועיים או פעם בחודש - רוב הזמן לא יחסים מלאים אבל עם השנים זה השתפר קצת יותר . למרות שלפני השינוי שעליו אפרט בהמשך השגרה היתה שהיא עובדת בבית עד מאוחר בערב רואה טלוויזיה עולה למיטה ונרדמת ואני כבר הייתי במיטה ישן ולפעמים היינו עושים סקס בלילה או כשהיה נס והיא עלתה מוקדם - בד"כ משוה מאוד שגרתי ולא יחסים סוערים או מיוחדיםשנינו באנו מבתים שנושא המיניות לא היה נושא שיחה בבית יחד עם זאת אשתי באה מבית הרבה יותר סגור ואכן היא ואחיותיה מאוד סגורות מיניתהדבר בא לידי ביטוי בכך שהיא אינה יוזמת סקס אינה מחבקת אינה מנשקת אינה מרעיפה אהבה בשום דרך , מעולם לא אמרה לי אני אוהבת אותךלמדתי לחיות כך ולא להתלונן יותר מידיאני לעומת זאת מאוד פתוח ומרעיף עליה אהבה חיבוקים ונשיקות ויוזם סקסאני שותף מלא בבית - עושה הכל ומטפל בילדים ובכל הניקיונות וכו וכו באהבה גדולה ושמחה גדולהלאחרונה קרה משהו לא ברור- התאהבתי באשתי מחדשהתחלתי לאהוב אותה יותר ולהמשך אליה הרבה יותר ,שיתפתי אותה במה שעבר עליי וביקשתי שנעלה מדרגה בקשר בנינו ונתחיל לדבר על הזוגיות ועל יחסי המין שלנו (משהו שמעולם מעולם לא עשינו קודם לכן)לאשתי זה היה קצת קשה כל התהליך החדש הזה והיא דיי נבהלה אע"פ שאני מרעיף עליה אהבה גדולה - קונה לה מתנות קטנות פרחים בושם מכתב אהבה ממש נוגע ללב ואשתי מגיבה ב"נחמדות" - היא אומרת תודה עם חיבוק קל וזוה!!! אני מנסה ליזום יחסי מין הרבה פעמים אך היא נרדמת בערב מאוד מהרהיא מאוד עייפה כיוון שמטפלת בקטנה וקמה כל לילה אך מנגד היא אינה עושה דבר על מנת לא להיות עייפה, לא ישנה צהריים ולא מתאמצת להשלים שועת שינה. אני מתאמץ שהבית יהיה רגוע שהילדים יתנו לה לנוח , עושה את כל מטלות הבית כדי שהיא תהיה פנויה אך היא לא מתעוררת מינית - אין לה חשק מיני- אמרתי לה שיש בנינו פער ואין לה חשק אך היא טוענת שזה לא כךסיכמנו שעושים זאת 3 פעמים בשבוע והיא העירה לי שאני ארפה ממנה ואז גם היא תיזום אך היא לא יוזמת היא נכנסת למיטה שוכבת בצד שלה ונרדמתאציין שהיא אינה דוחה אותי אלא פשוט נרדמת !ביקשתי ממנה שנתקלח יחד אך היא נרתעת מכך ואינה מוכנה ,שלא לדבר על דברים נוספים במיטה היא טוענת שהיא מסתפקת במועט וטוב לה עם מה שישאני כל הזמן יוזם שיחות אך היא טוענת שאני חופר והיא מתחמקת מהשיחות הללואמרתי לה שאני ממש מתגעגע אליה ורוצה לשמוע ממנה שהיא אוהבת אותי אך היא בשלה , אינה מוכנה לומר דבר וטוענת שצריך לחכות ושינוי לוקח זמן והיא אינה רוצה להיות במבחן. לדבריה היא מרגישה שאני כל הזמן בוחן אותהוהאמת היא קצת יותר באה לכיווני אבל ממש רחוק ממה שאני הייתי רוצה למשל בסוף יום עבודה כשנפגשים אני רוצה שהיא תחבק אותי כשהיא נכנסת כמו שאני מחבק אותה כשאני נכנס אבל היא לא יוזמת כלום שום מגע שום מחמאה שום SMS יזום שלה רק מגיבה . אני מסביר לה שאני ממש זקוק לה אך היא אומרת שאני אובססיבי וחושב רק על זה ושאני צריך לקבל אותה ככהאני מרגיש שאנחנו מפספסים בגדול, אלו השנים שאנו עדיין צעירים ובעליי כוח ונמשכים ולמה לא לחזק כעת את הקשר הזוגי והמיני על מנת ששנים קדימה נוכל להמשיך את החיבור הזה שעושה טוב לי וכפועל יוצא משפיע על כל הסביבה - לכולם יוצא טוב מחיזוק הקשר הזה - לכוולם!!!מה לעשות?? אני אוהב אותה מאוד ונמשך אליה מאוד אך מרגיש מתוסכל ואומלל ולא יכול להפסיק לחשוב על כך!תודה
ד"ר אורן חסון
שמרנות
⌄
שקט יקר,
החינוך הדתי בדרך כלל שמרני בהיבט המיני, מה שמשפיע גם על גברים אבל בעיקר על נשים. התוצאה היא שלא פעם קשה להיפתח מינית, ובודאי לדבר על הנושא הזה, הן בשל רגשי אשם, והן בשל המבוכה. במקרה שלכם, היא כנראה מרגיש לחוצה ממך, כי אתה רוצה לעשות זאת יותר ממה שהיא מרגישה בנוח. ואולי היא לא מרגישה בנוח בכלל לעשות זאת. ואולי רק קצת.אתה צודק בכך שאתם מפספסים. לפחות אתה מפספס. האם גם היא? אולי, זה תלוי ביכולת שלה לקבל את המיניות של עצמה, וזה לא פשוט. ככל שתהיה עדין יותר ומענג יותר אותה, כך יהיה טוב יותר. אלא שבהחלט יכול להיות שהעכבות שלה מונעות ממנה את תחושת העונג שאתה מצפה ממנה לקבל או שאתה מצפה שתהיה לה. אולי אין לה את זה. במקרה כזה, כדאי ללכת לטיפול מיני שיעזור לה להתגבר על העכבות שלה, ושיעזור לך להבין היכן בדיוק היא נמצאת, כדי שלא תרוץ קדימה מהר מדי.