שיחה על חברים: איך לגשת לבן הזוג
דנה
חברים של בעלי
⌄
לבעלי ולי יש יחסים מאוד טובים וההרגשה היא הדדית.לעולם לא הייתה לי סיבה שלא להאמין לו והוא לעולם לא נתן לי תחושת אי בטחון בו או בקשר.הבעייה שלי היא עם כמה מחבריו ובמיוחד אחד מהם- משועמם וטיפש שאינו מרוצה מאישתו ובוגד ומשקר באופן סידרתי.אני מרגישה שאותו חברממש רוצה ולוחץשגם שאר החברים יבגדו, וזה מאוד מציק לי.לאחרונה הוא ארגן מסיבת רווקים ברוח הדברים שאמרתי.בעלי לא הלך, מבלי שאבקש הוא פסל את זה אבל אני מרגישה שהוא פספס הנאה עם החבר'ה שלו.אני לא יודעת איך להגיב ואני לא רוצה להראות חסרת בטחון, עם זאת כולנו בני אדם וכולנו יכולים לטעות ולא הייתי רוצה שבעלי יסתובב עם כזה 'חבר'.תודה
ד"ר אורן חסון
דעתו של בן זוגך על החבר ומנהגיו
⌄
דנה יקרה,
נדמה לי שאת קצת נמנעת מלדבר עם בן זוגך על החבר הזה שלו, כדי שלא להיות "לוחצת". אני מניח שהוא כבר יודע את דעתך, באופן כללי. אבל מה שחסר לכם הוא יכולת שיחה על הנושא. את רוצה להיות בטוחה בו ובקשר איתו, ואם תדעי בדיוק רב יותר את דעותיו, תוכלי להתמודד עם זה נכון יותר. אז נסי לעשות בדיוק את זה. יותר מלהביע את דעתך – שאז את עלולה לגרום לו להתנגדות, ובעיקר כשיחשוב שאת נגד החברים שלו – שאלי אותו שאלות, ותני לו להביע את דעתו, ולהביע את דעתך כמה שפחות. יכול להיות שדעותיו ממילא הן כאלה שירגיעו אותך, ואולי הן כאלה שידרשו ממך לבקש ממנו להימנע מיצירת קשר עם אותו חבר. אבל תנהגי נכון יותר, אם תדעי יותר.