שיחה על זוגיות: תכנון, צרכים והבנה
בר
זוגיות של 3 שנים
⌄
שלום,
אני נמצאת בזוגיות כבר 3 שנים אני בת 24 וחבר שלי בן 25, לאחרונה העלתי את נושא החתונה,כי אני חושבת כבר על העתיד שלי איתו ביחד.ציינתי בפניו שאני עד גיל 27 רוצה כבר להיות בהריון.הוא אמר שכרגע הוא לא רואה את זה קורה.כי הוא מתכוון להתמקד בלימודים.חשוב לציין שאני אוהבת אותו מאוד ומהרגע שהכרנו ראיתי אותו איתי עד החופה.אני כרגע בהתלבטות מאוד גדולה מה לעשות בנושא.האם זה צעד נכון להיפרד?עוד דבר שהוא אמר ומציק לי מאוד, שהוא לא רוצה להשלות אותי לגבי העתיד (לא רוצה להבטיח לי שנתחתן בעוד שנתיים ובסוף זה לא יקרה).האם זה צריך להדליק נורה אדומה?אני מבולבלת מאוד!!!חייבת עזרה.
בר
עוד שאלה.
⌄
הוא אמר שבערך עוד 4 שנים הוא יתפנה לחתונה כי הוא רוצה להתבסס קודם.הדבר שהפריע לי הכי הרבה זה שהוא לא הרגיע ואמר לי לא לדאוג ושאני האישה שלו לכל החיים.להיפך הוא ליגלג ואמר אז תכירי מישהו שגם לחוץ חתונה ותתחתנו.
ד"ר אורן חסון
דברו על זה
⌄
בר יקרה,
בעצם, הוא אומר לך שהחיים שלו מתוכננים מראש, ואם תצטרפי למסע שלו בקצב שלו, אז אולי יהיה טוב, ואם לא, אז אולי לא. ואולי האמירה הכי חשובה היא שהוא קשוב יותר לעצמו מאשר אלייך. האם זה כי הוא באמת מרגיש כך וחושב כך? האם הוא באמת לא משמעותי מספיק להקשיב לצרכים שלך, או אולי הוא מנסה קודם כל ליישר אותך לפי הצרכים שלו, כל עוד הוא יכול? האם כאשר יבין שהוא לא יכול, יגיב אחרת?הלחץ האישי שלו, הפנימי, לא כל כך מאפשר לו להתגמש. ואם הוא "ייאלץ" להתגמש רק כי תכריחי אותו, והאלטרנטיבה תהיה או בתנאים שלך או תישאר לבד, אולי הוא יזכור לך את זה במשך הזוגיות הלאה.גם לך יש הלחצים שלך. האם תוכלו לדבר על כך בנחת, מתוך הבנה הדדית? - כשהוא בולם אותך מראש, הוא מנסה שלא להקשיב. האם הוא אוהב אותך? לא יודע. תצטרכו לדבר על זה. בסך הכל, ההפרש בין השאיפות שלכם לא כל כך גדול. הוא רוצה להתחתן בעוד ארבע שנים, ואת רוצה להיות בהריון בעוד שלוש שנים. דברו על זה. יותר מאשר דרך ניסיון כוחני לגבור על הצד השני, דרך הבנה של רגשות ושל איכפתיות, גם כאלו שאין להם מטרה מיידית בקצה הדרך. אולי, כשלא יהיה על השולחן מה אתם רוצים, הוא ייפתח יותר ויהיה לו קל יותר לומר מה הוא ואת מרגישים.מותר לך להיפגע בשיחה כזו, אם נאמרים דברים שלא מתאימים לך, אבל חשוב שזה לא יסגור אותך, כדי שתביני טוב יותר, וכדי שיהיה לו קל יותר לומר את אשר על ליבו, מבלי הצורך להתגונן או לתקוף.