שיחה לאחר פרידה: האם כדאי?
ליה
כיצד להתגבר
⌄
ד"ר חסון שלום,
בהמשך לשאלתי מה - 13.2.06 ברצוני להתייעץ איתך שוב.אני אמורה לפגוש שוב את הבחור בראשית שבוע הבא כדי לקבל את חפצי בחזרה.האם, לדעתך, עליי לשאול או לבקש הסבר כלשהו להתנהגות שלו, כי זה עדיין מאוד כואב לי ומאוד לא ברור לי, או שמא עליי לנהוג בקרירות, לקחת את חפצי בלי שאלות.אני בדילמה כיצד לנהוג. מצד אחד - רוב הסיכויים שלא יאמר לי את האמת, ומצד שני - אני מרגישה שאני חייבת לקבל תשובות, למרות שהן לא ישנו דבר.אני יוצאת עם אחרים, אך עוד בטרם הפגישות אני פוסלת אותם...ושוב - כל שיחת טלפון ממנו על ענין החזרת הבגדים מקפיצה אותי, למרות שברור לי שכבר לא נחזור לעולם.מדוע אני חוזרת ומנתחת כל דבר מבלי להניח ופשוט להמשיך הלאה??תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
האם לעשות פוסט-מורטום של פרידה?
⌄
ליה יקרה,
את מנתחת כי את חוששת מפני הבלתי נודע. זה סוג של חרדה. כזו שאומרת לך שאם תדעי הכל, הכל יהיה בסדר, ואם לא תדעי משהו, אז הכל יצא משליטה ועלול להתמוטט. זה אחד הדברים שצריך ללמוד בעבודה יסודית על עצמך.אם לא תשאלי אותו, את יודעת בדיוק היכן את עומדת. במקום של היום. אם תשאלי אותו, יכול להיות שתעמדי במקום טוב יותר, או במקום רע יותר. תלוי בסוג התשובה. לדעת מראש, קשה. כך או כך, המפגש איתו יהיה קשה לך נפשית. תחשבי היטב אם את מוכנה למצב שבו עוצמת הכאב תגבר, בשל שיחת העומק.אם את יכולה להתמודד עם תשובות כנות ופתוחות, ואם את צריכה מאד תשובות מדוייקות למה שקרה, אז את יכולה לנסות.