חשק מיני בהריון: האם זה תקין?
קיטי
מין והריון
⌄
שלום
לך,אני עוקבת מזה זמן מה אחר הפורום והחלטתי להתייעץ איתך לגבי נושא שקצת מציק לי:אני נמצאת בחודש השמיני להריוני.הריון זה הושג לאחר מאמצים רבים וטיפולים והוא יקר לי מאוד.לאורך כל ההריון כמעט ולא קיימנו, בעלי ואני, יחסי מין. בשליש הראשון היו בעיות פיזיות שמנעו מאיתנו וגם כשכבר היה אפשרי פחדתי לקיים יחסי מין שמא ייגרם נזק ואפיל את העובר.בשליש השני והשלישי כמעט ולא קיימנו יחסים בעיקר בגללי. דווקא יש לי הרבה פעמים חשק אבל תחושות פיזיות של כובד הגוף, קוצר נשימה וחוסר נוחות גרמו לי לוותר על כך. פעם אחת ניסיתי לגשת לבעלי אבל זה היה לי לא נוח והרגשתי יותר גרוע עם עצמי.חשוב לי לציין שבעלי מאוד מבין ומעולם לא התלונן, כשאני מקטרת על איך שאני נראית או מרגישה הוא תמיד מחמיא אבל עיקר התדמית הפיזית שלי בעיני היא לא של יופי, למרות שתמיד חשבתי שגוף בהריון הוא הגוף הכי יפה בעולם. רגעי הנחת הכמעט יחידים שיש לי בהריון קורים כשאני שוכבת ומסתכלת על הבטן שלי זזה מתנועות העובר.יכול להיות שקצת הזנחתי את עצמי כי הרגשתי שגם ככה אני לא נראית טוב.הפחד שלי הוא קודם כל שמשהו לא בסדר אצלי, ושנית, שגם לאחר הלידה, כשנהיה עסוקים עם התינוק החדש (ילד ראשון), היחסים המיניים שלנו ייפגעו. תמיד הסתכלתי על תדירות ואופן קיום יחסי המין בין בני זוג כראי ליחסיהם, וכאן אני מרגישה שיש ניגוד, כי מצד אחד בעלי ואני מסתדרים מצוין ואוהבים מאוד אחד את השני, מצד שני יחסי המין הם לא מה שאני רוצה (וגם לא מה שהוא למרות שהוא לא מתלונן).אנחנו נשואים 6.5 שנים, אני בת 28 והוא 37.עוד חשוב לי לציין שלפני ההריון תדירות יחסי המין היתה סדירה, לא בהיסטריה, אחת לשבוע-שבוע וחצי בערך, וזה הספיק.האם באמת משהו לא בסדר אצלי? או אצלינו?הרבה תודה
ד"ר אורן חסון
חשק מיני בזמן הריון
⌄
קיטי יקרה,
בסדר או לא בסדר זה בדרך כלל הגדרה יחסית. אם את שואלת אם את חריגה, התשובה היא לא. זה קורה להרבה נשים. אם את שואלת האם יכול להיות טוב יותר, התשובה היא כן.אולי כדי להרגיע את עצמך, לכי לגוגל, וערכי חיפוש לפי מילות מפתח כמו "יחסי מין הריון" ואולי בתוספת "חשק מיני", ותקבלי עוד מידע ממקורות שונים, כדי לדעת היכן את בכל הסיפור הזה.