דחייה בזוגיות: למה זה קורה?
May
אהבה?
⌄
שלום
:)אני בת 22 ומעולם לא הייתי במערכת יחסים רצינית.זה כאילו שכל הזמן יש לי רק "התחלות" של קשרים.....בנים מתחילים איתי די הרבה, לפעמים אני דוחה אותם כי הם לא מוצאים חן בעיני מההתחלה(סיבות כאלו ואחרות...),אך לפעמים כן מגיע מישהו שמוצא חן בעיני, ואנחנו מתחילים לצאת.המקסימום שלי זה חודש, ואני בהחלט לא מחשיבה את הקשר הזה לאהבה או משהו רציני...פשוט רציתי לתת לעצמי הזמדנות, ולנסות לראות אם זה יוביל למשהו שונה, אבללאחר חודש הרגשתי שזה לא מתקדם לשום מקום ולכן נפרדתי מהבחור.בעבר זה לא הפריע לי, וחשבתי שזה פשוט עניין של זמן, וכשאהיה מוכנה זה יקרה,אך ככול שהשנים עוברות זה כבר מתחיל להרגיש כמו בעיה אחרת שאולי טמונה בי,וגורמת לי לחוות רק "התחלות" שלא מביאות אותי לדבר האמיתי.מה שגרם לי לפנות אלייך הוא חלום שחלמתי הלילה.בחלום פגשתי בחור שמאוד משך אותי, הוא היה ממש חמוד וחשבתי לעצמי שהנה, אולי מצאתימישהו שאפשר לפתח איתו קשר.הוא ניסה להתקרב אלי והיה ממש איכפתי, עניין אותי, וגם הצחיק.ממה שדיברתי איתו התרשמתי שאין לו הרבה ניסיון בקשרים (זה דווקא לא הרתיע אותי...חשבתי לעצמי שזה מגניב...כי הוא קצת כמוני :),אך ככול שהחלום התקדם הוא פתאום השתנה למולי...השינוי בו היה חיצוני, ולא לטובה...כלומר, פתאום היו לו מאפיינים חיצוניים שאני פחות אוהבת....ולא הבנתי לאיפה נעלם הבחור שהכרתי בהתחלה.....זה גרם לי לחשוב שיכול להיות שמה שקרה בחלום מבטא תהליך שקורה לי כשאני מכירה מישהו...בהתחלה הוא ממש מוצא חן בעיני, אך ככול שעובר הזמן (ומספיקים כמה דייטים כמו שאתה מביןמהשיא שלי...),אני מתחילה לזהות באותו בנאדם דברים שאני פחות מחבבת, ובסופו של דברנסוגה לאחור וחותכת את הקשר, במקום לנסות ולתת עוד הזדמנות...ברור לי שהבעיה טמונה בי, אך איני יודעת מה לעשות כדי לשבור את המחסום.....מה עושים....?תודה
ד"ר אורן חסון
טנגו של דחייה
⌄
מאי יקרה,
גם לטנגו של דחייה נדרשים שניים, לא רק לטנגו של אהבה. אין לי ספק שלו היית מוצאת מישהו שנראה כמו דמות שאת מאד אוהבת חיצונית (בדרך כלל איזה שחקן קולנוע), והוא גם מבוסס כלכלית, משפחה טובה, משכיל, אדיב, מאהב נפלא ובגיל המתאים, וגם מעוניין בך מאד, היית מהססת מאד לפני שהיית דוחה אותו.אבל לו היית לוקחת יחסים בקלות רבה יותר, ולא מנסה לבחון כל אחד, מהרגע הראשון, עם השאלה "האם הוא ה'אחד' (שיהיה אהבת חיי)?", היית היום כבר לאחר מספר קשרים.וכאן נשאלת השאלה אם היית רואה מצב כזה, שבו את היום לאחר מספר מערכות יחסים, קצרות, בינוניות או ארוכות, אבל שאף אחת מהן לא המשיכה, כדבר טוב יותר מהמקום שבו את נמצאת היום, או לא. אם את חושבת שזה יותר טוב, ואם את עדיין יכולה להגיד לעצמך שאת האחד שאיתו תתחתני את לא חייבת להכיר כבר היום, אז כדאי שתלמדי את עצמך ליהנות יותר מהרגע, וממה שיש לאדם שאיתך, יותר מאשר להקדיש מחשבה רבה מדי על מה שאין בו. ואגב כך, זה גם מתכון מעולה ללמוד מה את רוצה ואוהבת, וגם מה לא. אלא שלהגיד את זה אני יכול בקלות, וכדי לבצע את זה את צריכה ליצור שינוי מנטלי לא לגמרי פשוט, אבל בהחלט אפשרי.
May
טנגו של דחייה
⌄
תודה רבה על התגובה :)מה שמצחיק זה שברור לי שעדיף להיות במצב של ניסיון במספר קשריםואולי גם כמה לבבות שבורים, על פני המצב שלי כיום....אין לי ספק שחשוב להתנסות כדי לדעת וללמוד, אבל כל פעם במקום ליישם אתמה שברור כשמש, אני עושה בדיוק את ההיפך....אז מה בעצם עלי לומר לעצמי כאשר אני עומדת על סף הפסקת הקשר עם מישהו?למשוך את זה עוד, למרות שבפנים משהו מציק?להנות מהרגע זו תשובה טובה, אבל כנראה שבאותם רגעים במקום להנות מהרגעאני עסוקה יותר במחשבות מיותרות......
ד"ר אורן חסון
שינוי צרכים וסדרי עדיפויות
⌄
מאי יקרה,
אני יודע שקל להגיד. זה תהליך שצריך לעבור. אבל נסי לבצע אותו דרך פיתוח סקרנות לאנשים ולנושאים שהם עוסקים בהם, ולמטען התרבותי שלהם, גם אם הוא שונה מזה שלך, ואולי תצליחי לספק צורך אחר פרט לצורך "להסתדר בחיים". הגברה של צורך אחד על חשבון צורך אחר הם דרך לשנות סדרי עדיפויות.