שיחה זוגית: איך לנהל אותה נכון

תאריך פנייה: 03.10.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
גל
התשבצים חודרים ליחסים שלנו
03.10.2012 • 07:41

שלום.
אישתי מכורה לתשבצים , היא ממלא תשבצים בכל הזדמנות שיש לה גם כאשר אנחנו רואים סרט יחד בבית תוך כדי ראיה היא ממלא תשבצים , לחופשות בארץ ובחו"ל היא לוקחת תשבצים וגם שם ממלא .היא מכניסה את התשבצים גם לחדר המיטות שלנו היא ממלא תשבצים עד חצות ורק אז מתפנה ליחסי מין כאשר זה חצות ואני ממש נרדם .אני מרגיש מתוסכל ונבגד בהתמ\נהגות שלה . שוחחתי איתה בעבר על מנת שתוריד מינון וזה עזר במקצת וכל פעם זה חוזר בגדול והפעם נמאס לי ואני חושב לעשות צעד דרסטי על מנת לתת לה להבין שאני רציני כמו לצאת בערבים מדי פעם ולחזור בחצות הביתה אולי ירד לה האסימון ותבין עד כמה היא פוגעת בי וביחסים ביננו .מה דעתך ?תודה

ד"ר אורן חסון
לנהל שיחה כפי שצריך לנהל אותה
04.10.2012 • 23:10

גל יקר,
יש מי שמכור לתשבצים, ואני מכיר גברים רבים שמכורים למשחקי מחשב. גם זה וגם זה עלול להפריע, ולעיתים קרובות מונע זוגיות והתנהלות או תפקוד זוגיים תקינים.אני מניח שאמרת לה את זה, אבל אולי לא אמרת באופן מספיק ברור את המשמעות של זה עבורך. ולפחות לא באופן שהיא היתה מוכנה להקשיב לו. אפשר ורצוי לעשות זאת בשיחה "טובה", שצריך להכין אותה. כי אתם צריכים להיות פנויים לשיחה הזו ללא הפרעות ועם הזמן הנדרש לשיחה שכזו, ולדבר בה ללא כעסים (! - כדי שלא ליצור התנגדות והתגוננות, כי אז היא תפסיק להקשיב) אבל עם האפשרות גם ליצור את הקשב שלה וגם לתת לכאב שלך ביטוי, כדי שתבין מה זה עושה לך.הדרך שאתה מציע היא דרך חתחתים. יש בה סיכונים, כי אתה מנסה להעניש אותה ו/או לזעזע אותה. היא יכולה לעבוד, אבל היא גם יכולה להרחיק אתכם זה מזה. חשוב היטב מדוע קשה לך ולה ליצור שיחה כפי שהצעתי למעלה, להסיר את המכשולים ולעשות אותה בכל זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גל
לנהל שיחה כפי שצריך לנהל אותה
05.10.2012 • 07:19

תודה על העצה .למה אני הולך לדרך התחחים כי הנושא עלה לא פעם בשיחות שקטות ונעימות , זה נכון היא הפסיקה לזמן מה אבל לצערי זה חזר .בפעם השנייה היה פיצוץ וכעס עקב כך עם המון הבטחות ובקשות שזה לא יחזור ונהיה שקט שוב לזמן מה .והפעם זו פעם שליישית והפעם היא גולשת לתוך זה עמוק יותר ונראה לי שהיא לא מסוגלת להשתחרר מההתמכרות הזו , זה פשוט לא מתאים לי להיות שוטר כל הזמן, זה פוגע בי ובזוגיות שלנו ונראה לי שאם אפגע בה אולי משהו ישתנה , אולי אני טועה .?.אינני רואה דרך אחרת מלבד לזעזע את האוניה במקצת אולי ירד לה האסימון בצורה אחרת וזה יבוא לה מהרגלים ולא מהראש עם כל הסיכונים שיש בכך .מה דעתך ?תודה

ד"ר אורן חסון
מלחמה או ייעוץ?
06.10.2012 • 21:24

גל יקר,
אם כך, אני מציע לך להציע ייעוץ זוגי כפתרון. אני חושב שזה עדיף מאשר לעשות "מלחמה" ומאבקים שיוליכו לכעסים הדדיים. יתכן שהיא תבין שאתה רציני בדרך הזו, אבל לדעתי כך או כך, הן בהצעה ללכת לייעוץ והן במאבקים שמיועדים "לזעזע", תגיעו בסופו של דבר לשלב שבו היא תחזור לזה. כאמור, כהתמכרות לכל דבר. אבל אם תגיעו לייעוץ בדרך שהיצעתי, כלומר, כאשר הייעוץ עולה על הפרק מוקדם כדרך להתמודד עם זה, תגיעו לייעוץ עם הבנה שיש לכם קושי תקשורתי שצריך להתמודד איתו, ועם פחות כעסים הדדיים ופערים שיהיה קשה יותר להתמודד איתם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083