משבר בנישואין: איך להשיג שליטה
סיגל
עזרה אובדת עצות
⌄
שלום רב
ד"ר אורןשמי סיגל נשואה למעלה מ13 שנים עם שלושה ילדים נראת מצוין גם מבחינה כלכלית. יש לי בעל מקסים שסוגד לאדמה שאני דורכת עליה. אוהב מפנק אבא מדהים. אבל לצערי אני לא אוהבת אותו. מעריכה אותו מאוד. הוא גם החבר הכי טוב בעולם.לא זכור לי שאהבתי אותו אי פעם (אגב הוא נראה מצוין לא תיהי לו בעיה למצוא זוגיות חדשה). במהלך השנים היו לי מספר קשרים עם גברים שהחמור שבהם קרה.לפני שנה וחצי בעקבות מוות של הכלב שלנו נכנסתי לסוג של משבר עמוק . האשמתי את בעלי שלא היה לצידי . .ואז נוצר קשר מטורף עם ידיד טוב מהעבודה שעובד איתי שמונה שנים התאהבתי בו בכל אבריי . הוא נשוי. . אני אובדת עצות מצד אחד לא רוצה להרוס את הקיים. ומצד שני רוצה אותו לצידי . אני יודעת שבמידה והדבר יתגלה אני יפסיד הכול .מה אני עושה תעזור לי בבקשה.תודה רבה סיגל
ד"ר אורן חסון
להשיג שליטה מחדש על חייך
⌄
סיגל יקרה,
יש לך צרכים מאד מנוגדים, והם לא כל כך יכולים להתקיים יחדיו, כי הם מסכנים באופן ממשי זה את זה. העובדה שהרשית לעצמך להתמסר רגשית לגבר אחר הפכה את הנישואים שלך ליותר קשים. קודם הם היו סבירים, היית במקום טוב ו"מסודרת" גם אם ללא התרגשות והתלהבות ושמחה כפי שאולי חלמת עליהם בנישואים. זו היתה הבחירה שלך. עכשיו, את עלולה להפסיד את "הנישואים הלא רעים" שלך, המקום הטוב שבו את נמצאת ואת הסדר ותחושת ההישגיות שהיתה לך עד כה מחד, ומתקשה לחזור למה שהיה ולהיות שלמה עם זה, מאידך. זה מקום קשה ולא פשוט.אני חושב שכדאי לך ללכת לטיפול פרטני. יתכן שבתהליך הזה תחליטי שאינך יכולה להמשיך את הנישואים (למרות שאין ודאות שהמאהב שלך יחליט להיפרד מאשתו, ו/או שהחיים המשותפים שלכם יהיו טובים), ויתכן שבתהליך הזה תגיעי למסקנה שעליך להיפרד מהמאהב שלך (ואולי ללכת לייעוץ זוגי כדי לשקם משהו מהיחסים שלך עם בעלך). כך או כך, כדאי לך להשיג שליטה מחדש על מה שקורה לך, כי כרגע את באמת בסיכון של איבוד שליטה אם משהו מזה יתגלה. אני מתרשם שאת מאד מאד לא רוצה בזה. ואנא, קראי בבקשה גם אתהמאמר שלי על הסיכון הרב הקיים דווקא בבגידות שלא מתגלות.
סיגל
להשיג שליטה מחדש על חייך
⌄
החלטתי עם כל ההשלכות של זה להמשיך ללכת עם הלב. בתקווה שבעלי יסלח לי או לא יגלה את הענין . המטורף בכל הסיפור הזה הוא שהבחור אמר לי לא פעם שהוא לא יפרק את המשפחה.האם החוסר אושר שקיים אצלי הוא משהו בעייתי באשיות שלי . הרצון הזה לבלוע את כל העלמות. ולא להיסתפק במה שיש . כי בכל החיים שלי אהבתי מאוד גברים שלא רצו אותי . ודווקא אלה שרוצים אותי אני מאבדת בהם ענין . הם יכולים להיות מאוד טובים יפים חכמים וחברים טובים .
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם שאלות מוסריות
⌄
סיגל יקרה,
את מהמרת, ואני לא בטוח כלל שזה דבר טוב לך. כך או כך, אני חושב שכדאי שתלכי לטיפול פרטני, כדי ללמוד להתמודד עם הקשיים ועם החוויות, הטובות והפחות טובות שלך, וגם עם הקושי העיקרי שלך, שאת רק מתחילה להיות מודעת לו, והוא שאלת חווייתך האישית את עצמך כאדם מוסרי, כאשר את מתנהגת באופן שונה מכפי שאת חושבת שנכון להתנהג. אסור לך לזלזל בהשפעה של זה על עצמך, ולא קל להתמודד עם זה.