ריקוד זוגי: חששות וביטחון

תאריך פנייה: 02.10.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דנה
מה זה מרגיש?
02.10.2012 • 16:47

שלום
וברכה,אני נשואה כשנה וחצי ומאושרת מאד. בת 28 וגם בן זוגי.אנחנו רוצים ללכת לרקוד סלסה יחד אך בשלב מסויים נצטרך להחליף זוגות.השאלה שלי היא כזו, אם אחוש משיכה לגבר שממולי וזה לא בעלי, אני מרגישה שאכעס על עצמי וזה לא נכון לא?אני פרמיטיבית כנראה, אני כאילו לא מרשה לעצמי להגיע או ליצור מצב של משיכה ומגע מיותר ומקצועי עם גבר אחר.למה אני מרגישה ככה? האם זה נורמאלי? לא נראה לי כי כולם היו שמחים להמשך ולהתרגש מאחרים ולחזור לבית חם , ואני לא מרשה לעצמי ליצור מצב כזה בכלל, אבל למה? ממה אני מפחדת או חוששת? אולי שבעלי גם לא יחוש ככה לאחרת בעצם?

ד"ר אורן חסון
סלסה
03.10.2012 • 10:43

דנה יקרה,
מעניין שאת כותבת שאת יותר חוששת ממה שאת תרגישי כלפי בן זוג לריקודים שאינו בעלך, מאשר מה שהוא ירגיש כלפי בת זוג. אני לא בטוח שזה כך, אבל את החשש שהוא ירגיש משהו לאחרת, את מציינת רק כדרך אגב.אין ספק שיכול להיות ריגוש בריקוד עם גבר אחר. אלא שאת לא סומכת על החיבור אצלך בין הרגש לבין ריגושים אחרים. אני חושב שזה בעיקר כי את לא מנוסה בקירבה לעולם הגברי, ולכן חושבת שהללו בהכרח קשורים. זה משהו שהוא חדש בשבילך, ותצטרכי ללמוד אותו ואת ההשפעה של זה עליך. אם בכלל תרצי להתנסות, וזו שאלה שאת צריכה לשאול את עצמך. כרגע, זה מפחיד אותך. אתם לא חייבים לבחור את המסגרת הזו. ואולי תנסו, בהתחלה לפחות, לבחור מסגרת פורמלית יותר, כמו שעורים מסודרים ולא מפגשים המוניים, כך שהריקוד עצמו יהיה יותר "טקסי", כלומר, פחות אישי ויותר מסודר. אני חושב שזה ייתן לך ביטחון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
סלסה
03.10.2012 • 20:19

שלום
ד"רחשוב לי לציין שאני כן מנוסה עם בחורים ותמיד רצו אותי וחיזרו אחריי וידי הייתה על העליונה.שני הבעיות מציקות לי- שארשה לעצמי להמשך לגבר אחר, לעולם לא אבגוד אך עצם זה שאסכים להנות קצת זה כאילו מוגדר לעצמי כאסור.פשוט אני מודעת לכח של האישה וחוששת שבן זוגי יחוש משיכה.אני אישה חזקה ולעולם לא אפול אך כנראה יהיה לי מוזר הפתיחות הזו לרקוד עם אחר וכן לומר בקול שאולי אמשך גם וזה בסדר.אשמח לתשובתך

ד"ר אורן חסון
הנסיון והמשמעת העצמית
04.10.2012 • 23:10

דנה יקרה,
ובכל זאת, אין לך הביטחון ביכולת שלך שלא להתרגש כאשר תהיי עם נוכחות גברית צמודה, גם אם זה גבר זר, ואולי דווקא כי זה גבר זר.אבל אני עדיין לא בטוח מה מטריד אותך יותר. אולי כל זה בא בכל זאת בעיקר בשל החשש שלך מכך שבעלך לא יוכל שלא להתרגש מנוכחות נשית צמודה, ואת חוששת מלהעלות זאת על פני השטח באופן ברור יותר. אולי לכן העלית זאת כשאלה הפוכה למה שמטריד אותך באמת.חלק מהעניין בריקוד הוא לעיתים קרובות באמת הריגוש המיני. הנסיון והמשמעת העצמית הם שצריכים לתת לך, וגם לתת לו את הביטחון שתהיו בסדר למרות זה. העניין הוא שאין לך את הביטחון הזה בו, ואולי גם לא בעצמך. תצטרכי לנסות להבין יותר למה, או לתת לעצמך ולו את הצ'אנס והקרדיט שאתם יודעים להתגבר על ריגושים ואולי פנטזיות קטנים ולא משמעותיים. או אולי לוותר על הסלסה. נדמה לי שלו היית יכולה, אולי זה מה שהיית בוחרת לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083