שידוכים: ליווי מקצועי בתהליך
דורית
חשש ממחוייבות וממוסד הנישואין
⌄
שלום
לך ד"ר אורן חסון.אני בחורה בת 32 והיה לי קשר רציני בחיים שכמעט הוביל לחתונה וגםקשרים קצרים יותר. אני אובדת עצות כרגע כי אני מרגישה ש"הזמן" שלי אוזלואני לא מוצאת את מי שאני רוצה. אני מחפשת בכל מיני אתרים אבל לאמוצאת את מה שאני מחפשת ולכן אני שוקלת לפנות לשדכנית.מצד אחד יש בי רצון ללדת ילדים ולהיות בנישואים ומצד שני כשאני בקשר עםבחור אני מאבדת את העניין , יורדת לי ההתלהבות ואני מפחדת להתחייבולכן מסיימת את הקשר. רציתי לדעת:1. מה אתה חושב על משרדי השידוכים?2. איך אני אדע אם אני מוכנה ובשלה להתחתן ?
ד"ר אורן חסון
שידוכים
⌄
דורית,אין לי דעה מיוחדת על משרדי שידוכים, והמון תלוי באדם (השדכן או השדכנית), וגם באוכלוסית הפונים לשידוכים, שאני לא מכיר אותה ולכן לא יכול לומר לך הרבה. עם זאת, אני חושב שחשוב מאד עבורך גם שיהיה לך מישהו מקצועי (וכאן, השאלה היא מה ההשכלה של השדכן, אם זה שדכן, או של איש המקצוע מהכיוון של הפסיכולוגיה, שרצוי יותר לתהליך הליווי) שיבין אותך, שתוכלי לדבר איתו, ושילווה אותך בתהליך הקשר, כדי להבין מה קורה לך, וכדי להקל עלייך במקומות שבהן חרדות או גורמים אחרים משפיעים עליך לצאת מקשר שעשוי להיות טוב. את בת 32, ואולי אגיד "רק" בת 32, ונלחצת בגלל זה, ומוקדם מדי. עם זאת, את לא רוצה לפספס את הרכבת, ולכן ליווי מקצועי יכול לתת לך את הביטחון שזה לא יקרה.