פער בתפיסת זוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 12.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאל
מה עושים הלאה??
12.03.2012 • 17:53

שלום
אני נשוי מספר שנים ויש לנו שני ילדים מקסימים.כל הזמן קיננה בי המחשבה שאני עם אישתי מכורח הנסיבות ושהדברים התגלגלו לזה.אישתי אישה מאוד עצמאית וזה גורם לי לחשוב שהיא בעצם אגואיסטית מאוד, הבית לא בעדיפות אצלה, ואם כבר היא יוזמת ועושה משהוא אז זה תמיד חצי ומבקשת ממני שאשלים את המטלה. אישתי לא עובדת, אני עובד המון שעות אבל תמיד מוצא זמן לילדים ולמטלות הבית, שנשארות למרות היותה בבית רוב היום. גם יחסי המין שלנו שואפים לאפס וזה תמיד רק אם בא לה והיא התכוננה לזה כל היום, בחודשים האחרונים נוצר ריחוק תהומי, לי די נמאס "לחיות לבד" אני חושב על פרידה אבל הסיטואציה של שני הילדים קטנים שיצטרכו לחוות את זה מאוד מפחידה אותי, כמו כן בגלל גיל הילדים (תת חובה) אני יודע שגירושים יכבידו עלי כלכלית ולא רואה איך אוכל לבנות לעצמי חיים חדשים. אני אוהב את אישתי אבל נכון להיום אני מרגיש שזה לא מספיק לי.תודה

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי ותפיסה זוגית שונה
13.03.2012 • 21:01

דניאל יקר,
אתה בעצם אומר שיש שהזוגיות אינה שיתופית מספיק, שאתה נותן ותורם יותר ממנה, שאתה לא מרגיש שהיא משקיעה מספיק, ואתה מרגיש קצת, ואולי הרבה, פראייר שלה. ייתכן מאד שהשאלה שלך מאד נכונה, ושהיא מפונקת ואגוצנרטית כפי שאתה מרגיש שהיא, ואז השאלה היא מה גורם לה להיות כזו ועדיין להרגיש בסדר עם עצמה, או השאלה ההפוכה – מדוע אתה חושב שהיא כזו, כשהיא בעצם משקיעה הרבה מאד בבית ובילדים, ורק רוצה אותך שותף יותר ועושה זאת דרך הכנסתך לפעילות המשפחתית. כך או כך, ברור שיש פער ביניכם בתפיסת הזוגיות. עוד לפני שאתה חושב להתגרש, ונדמה לי שאתה באמת לא שש לזה, למה שלא תלכו ליעוץ זוגי? – כלומר, לא כדי "להציל את הנישואים", כי לכאורה יש ביעוץ סוג של הצהרה כזו, אלא כדי לשמור עליהם חיוביים וטובים. אתה מרגיש שיש בעיה, וקשה לך לדבר על זה איתה כי היא לא מקשיבה מספיק או סוגרת אותך? – יעוץ זוגי ייתן לך את ההזדמנות ליצור תקשורת זוגית טובה יותר, כי כאן הבעיה שלכם – בתקשורת ובהבנה ההדדית של המציאות הזוגית.בעיקרון, כל פיתרון שונה ממה שיש עכשיו נראה כאילו יוליך לאכזבה שלך או שלה, ולכן אין לו סיכוי. ביעוץ, תוכלו ליצור תובנות חדשות, ולא כניעה או הכנעה זה של זה, וכאן היתרון שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083