טיפול בחרדות בזוגיות
טל
ילדים
⌄
שלום,
אני נשואה 10 חודשים בת 24 ובעלי בן 28אני מאוד רוצה להיכנס להריון ובעלי לא רוצה בטענה שהוא לא מוכן עדין, אך לא מזמן נפלט לו שהוא פוחד.אני לא יודעת ממה הוא פוחד הוא גם לא מוכן לדבר על זה וכל הזמן שאני מעלה את הנושא הוא דוחה את זה על הסף.אנחנו גרים בשכירות אך יש תכנונים בעתיד לקנות דירה והמון תמיכה מהמשפחה.אני מאוד רוצה להיות אמא צעירה ובעלי כבר לא ילד, מה בכך שאף אחד לא הבטיח לי להיכנס ישר להריון מה שאומר שיכול גם להיות שהוא יהיה אבא רק בגיל 30.מה אני יכולה לעשות איך אני יכולה להגיע עליו? כמה שאני מנסה לדבר איתו הוא לא מבין וזורק לי עוד שנה עוד שנתיים ואני בטוחה שעוד שנה הפחד לא יעבורבעקבות כך אני החלטתי לפני חודשיים שאני מפסיקה עם הגלולות לא על מנת להיכנס להריון אלא להתנקות מזה ומהתופעות לוואי (חשק מיני ירוד בעקבות הגלולות) אמרתי לו שאין לי בעיה להשתמש באמצעי מניעה אחריםהדבר גרם לכך שאנחנו בקושי שוכביםתודה,
ד"ר אורן חסון
לפתוח את הפקק
⌄
טל יקרה,
הוא אומר לך שיש לו חרדות, ואת היית רוצה שאלו ייעלמו כאינם. הם לא נעלמים. הם שם. מסיבות שונות, וזה קורה, אתם לא פתוחים מספיק ולא גלויים מספיק כדי לדבר על כך. האם זה בגלל הרצון החזק שלך לילדים שקשה לך להקשיב לו? האם זה משום שהוא מרגיש נבוך או לא יכול להצדיק באופן לוגי את החלק הרגשי שלו (חרדות)? – לא יודע. אבל ברור שיש לכם פערים שצריך לגשר עליהם בתקשורת ביניכם, וברור שזה קשה. אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי כדי "לפתוח את הפקק" הזה. בלי שום קשר ל"ילד עכשיו, כן או לא", תוכלו להרוויח הרבה מזה.