שיחה כנה: שותפים לדרך

תאריך פנייה: 29.05.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
הדס
אני אבודה!
29.05.2012 • 14:17

שלום,
אני אמא טרייה לילד בן חצי שנה ולפני שיילדתי עבדתי בחנות צעצועים 3 שנים כאילו זה הבית השני שלי ולצערי לא חזרתי לעבודה הזאת ואני מאוד רוצה לחזור ,מצד הבוס הוא ישמח לקבל אותי הבעיה שבעלי לא רוצה שאני יחזור לשם כי הוא אומר שאין עתיד שם ואי אפשר להתקדם (ויש לי תעודה של הנהלת חשבונות,ואני לא עוסקת בזה כי אני לא טיפוס של לשבת בכיסא ,כל הזמן בפעולה,ובעלי מתעקש שאני יחפש בתחום הזה וללכת נגד מה שאני באמת רוצה) אני מאוד אוהבת את העבודה בחנות ,את המקום לראות אנשים כל הזמן כאילו אם אני יקום בבוקר זה עם חיוך ובעלי לא מבין שטוב לי שם ואני כן מוצאת את עצמי!איך אני מתמודדת עם זה ומנסה לומר מה טוב לי? נסיתי פעם פעמיים ללא הצלחה! אני גם חסרת ביטחון ומאוד ותרנית ואין יום שאני לא חושבת על העבודה ואני גם מפחדת שהזוגיות שלנו תתרחק בגלל משהו שאני רוצה ואוהבת...תעזרו לי בבקשה!

הדס
אני אבודה!
30.05.2012 • 13:42

מישהו יכול לעזור לי? אני מאוד רוצה לדבר עם בעלי ואני לא יודעת איך,מבלי להכנס לריב רציני למשהו שאני מאוד אוהבת ורוצה!

ד"ר אורן חסון
שותפים לכל דבר ועניין
30.05.2012 • 18:11

הדס יקרה,
נדמה לי שאם תבדקי מדוע בעלך רוצה שתעבדי במקצוע שלך תגלי שהוא חרד שלא יצליח להתמודד עם המעמסה הכלכלית שלכם, ועם השאיפות החומריות והחברתיות שלכם והצורך בחינוך הילדים לבדו. אולי בגלל זה הוא רוצה שתרוויחי יותר, גם אם זה יקשה עליך. ואולי זה מה שאת צריכה לעשות - לדבר איתו יותר בגלוי על החששות שלכם, על המטרות שלכם, על המאמץ שלו ועל החששות שלו, כמו גם על החששות שלך והפחדים שלך והצרכים שלך. ולנסות ביחד למצוא את האיזון הנכון בין כל אלה. יתכן שתגיעי למסקנה שגם את צריכה להקריב זמן ומאמץ, ויתכן שהוא יגיע למסקנה שעדיף שתהיי שמחה יותר מאשר שיהיה לכם כסף למה שלא תצטרכו. אבל אתם שותפים, ואתם צריכים לדבר על זה כשותפים על כל ההבטים הכרוכים בזה. לא תמיד זו שיחה קלה, אבל שיחות כאלו, אם אתם עושים נכון, הן השיחות שיעזרו לכם להגדיר את הזוגיות שלכם ולגבש אותה. אם את חושבת שאתם זקוקים לעזרה בעניין הזה (לא לעזרה שתשכנע אותו, אלא לעזרה שתאפשר לכם להתמודד עם שיחות שתהיינה לכם קשות אחרת, בשל הצרכים שלפחות בהתחלה נראים מנוגדים), אולי כדאי שתשקלו יעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083