שותפות וזוגיות: נקודות למחשבה
ימימה
הפרדת חשבון בנק
⌄
שלום,
אני נשואה 4 שנים, ללא ילדים עדיין. אנחנו בגילאי תחילת ה-40. כל מריבה שיש ביננו (ויש הרבה) בעלי מאיים שיפריד את חשבון הבנק, כי רוב המריבות זה על נושא כספי זה או אחר. בעת האחרונה הוא באמת הפריד את החשבון ומשכורתו נכנסת לבנק אחר, למרות שאת רוב הכסף הוא העביר בצק' לחשבון המשותף. אני אוכלת את עצמי מהנושא והוא אומר שהוא רוצה קצת לחיות אחרת, בלי לריב כמה על אחד הוציא וכו', הוא התחייב לשלם את חשבונות הבית ולקנות אוכל, אבל היות והוא קריזיונר אני לא סומכת עליו שיתמיד. מה עלי לעשות??????
ד"ר אורן חסון
יצירת אוירה של שותפות קודם?
⌄
ימימה יקרה,
נדמה לי שלאחר שנות רווקות ארוכות, עוד לא הפנמתם את משמעות הזוגיות, ואולי גם לא השלמתם איתה (ואולי רק הוא זה שלא עשה כן). אבל מצד שני, אני לא בטוח עד כמה כדאי לך להלחם על זה, במקום ליצור את השותפות החדשה על-ידי יצירת אוירה טובה, ולהניח לצד הכספי להגיע לבד. ואולי כשיגיע ילד, השותפות תהיה ברורה יותר, ובעיקר כאשר גם האוירה תהיה טובה יותר. אבל זו רק נקודה למחשבה, כלומר, שאולי כדאי לדחות סיפוקים על מנת להיות מסופקת בסוף הדרך. אלא שמכיוון שאיני יודע על מה עוד אתם רבים, ומה מצב היחסים ביניכם, קשה לי לומר לך משהו מעבר לכך. אם הבעיות כאלו שחשוב לך להתגבר עליהן, ושאינך יכולה להתמודד איתן לבד, כדאי להגיע ליעוץ זוגי.
ימימה
יצירת אוירה של שותפות קודם?
⌄
ד"ר חסון היקר,
ראשית תודה רבה על התשובה המהירה.בעלי ממוצא מזרחי, בית מאד פרימיטיבי שהגבר שם הוא השולט, נותן את הכסף היות והאמא לא עבדה אלא גידלה ילדים. בעלי לא עוזר כמעט בבית, רק עבודות של תחזוקת הבית, כמו קדיחות, שפוצים קלים וכו', כמו כן הוא מתערב ביחסי הטובים וההדוקים עם משפחתי וטוען ש"לא יצא לי מהם כלום" והוא גם מאד מתחשבן עם כולם. כשהייתי מואשפזת לאחר הפלה, אחותי היתה בהריון ולא הגיע לבקר, עד היום הוא זוכר לה את זה וכשהיא חולה הוא לא רוצה לבקרה....בשורה תחתונה אנחנו אוהבים מאד ונמשכים בטירוף, אבל בהרבה דברים לא מתאימים, לרבות ראיית החיים לגבי כסף. אז מה אתה אומר? לרדת מעניין חיבור החשבונות?