רגישות יתר לעלבונות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 23.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בן 22
בעיה
23.02.2006 • 06:15

איך לומדים לא לקחת ללב כל דבר, לא להיות כזה רגיש, ולהתעצבן/להיעלב מכל שטות? לפתח עור של פיל? אני כרגע בארה"ב, ככה שטיפול כרגע לא אפשרי. יש טיפים?

ד"ר אורן חסון
אמפתיה כפתרון לרגישות יתר לעלבונות
24.02.2006 • 10:51

בן 22 יקר,
אתה בארה"ב, אבל לא ברור לי באיזה תנאים, ולכן קשה לי לדעת איזה כלים לתת לך. אבל כללית, ככל שתהיה בטוח בעצמך, ככל שתהיה תלוי יותר בעצמך, ותבין שאת האושר שלך אתה יכול לתת לעצמך יותר מכל אדם אחר, כך פחות ישפיעו עליך אחרים. כמעט לאף אחד אין עור של פיל, אלא שכל אחד יודע עד כמה הוא עצמו רגיש מתחת לעורו, ולעיתים קרובות אחרים אינם רואים זאת, גם אם הוא חושב שהוא שקוף. לכן, כשאתה רואה אחרים, הם נראים לך עמידים יותר ממה שהם באמת, ואז אתה רואה את עצמך פגיע יותר מאחרים. אולי הם למדו טוב ממך להכיל יותר את הדברים בתוכם מבלי להוציא אותם החוצה, אבל זה לא אומר שהם פגיעים פחות.ועוד דבר קטן שקצת טיפוסי למצבים של רגישות יתר כזו שאתה מתאר, הוא שאדם כזה בדרך כלל רואה את הפגיעוּת של עצמו, ופגיעות בכבודו יותר מאשר את אלה של אחרים. באורח פרדוקסלי, ככל שתלמד יותר להיות אמפתי, ולראות את אופן המחשבה של אחרים, ותלמד לראות עד כמה הם פגיעים, רגישים או חמים, כך יהיה לך קל יותר להכיל את הפגיעות שלך, ולהיות סבלני יותר כלפי אחרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083