טיפול מיני לנשואה שמרנית
דנדי
זוג דתי
⌄
בס"דשלום ד"ראנו זוג נשוי זה שנתיים ו4 חודשים, אישתי באה מבית פרמיטיבי ושמרני,לפני שהיתחתנו אמא שלה, אמרה לה לא להגזים ביחסי מין.זאת אומרת היא נתנה לה, דוגמאות שליליות כמו לא לעשות מין אורליוכו. לא שאני בעד זה לעשות ללא הסכמה של בן הזוג, אבל היא החדירה לה הרבה דבריםלראש שגורמים לה ככה אני חושב להיות סגורה. ובגלל זה כאשר אני מנסה לענג אותההיא לא מסכימה לדוגמא: כאשר אני מבקש ממנה לקיים יחסי מין בתנוחה מאחורהלא אנלי, אז היא מספרת לי שאמא שלה סיפרה לה. שהיא עבדה אצל איזה זקנהוכאשר היא קילחה אותה, אז היא ראתה שהפי הטבעת של הזקנה שונה. אז האמא שאלה את הזקנה ממה זה קרה לך, אז הזקנה ענתה לה שזה ממין אנלי שהיא היתה אוהבת לעשות, זאת רק דוגמא אחת. אני מרגיש שאישתי סגורה ולא מגורה ולא נהנת מיחסי המין.ובנוסף כאשר אני מציע לעשות תנוחה חדשה, אז היא רצה לספר לאחותה אם זה מותראו אסור.עליי לציין בגלל שאישתי סגורה ככה היא גם לא רטובה מספיק זה מה שגורםלי להפסיק באמצה בלי ליגמור והיא גם לא גומרתמה הפיתרון אני אוהב את אישתי ורוצה לעזור לה?תודה
מיכל
אפשר להגיב?
⌄
דר' חסון, אני בטוחה, בתור בחורה שדתית מאד שאני יכולה לעזור לה.סליחה מראש ממך, אינני חס וחלילה מורידה מהתמחותך המעולה. אך כיוון שזה נושא דתי נראה לי שיש לי מה להוסיף.מין אוראלי הוא מותר לפי ההלכה, ומלא תנוחות מותרות (כמובן אחרי שהאשה במקווה)אז תציע לה ללכת לרב שיסביר לה,ושלא תקשיב לסיפורי הסבתא של אמא שלה.חוץ מזה, מה עניניה של אמה-מה היא עושה איתך במיטה?הייתי מציע לך ללכת לרב מסוים שיסביר לה, ובוודאי היא תתרכך ותהיה יותר פתוחה איתך.ותסביר לה שאלוקים רוצה שאיש ואשה יהנו ביחד בקדושה, ולא שיסבלו.
ד"ר אורן חסון
אם שחינכה בת נשואה לשמרנות מינית
⌄
דנדי יקר,
הפתרון הנכון במקרים כאלה הוא ללכת לטיפול מיני, ואני מציע לעשות זאת אצל מטפלת מינית (אשה), שיש לה רגישות לנושאי מסורת ודת. אני מניח שרובם כאלה, כי ללא ספק שמרנות ומסורתיות הם קושי נפוץ שרובם כבר נתקלו בו. בת זוגך צריכה לשמוע על כך ממישהו, ורצוי ממישהי אחרת, ולא רק ממך, כי בעיניה אתה הרי, לכאורה לפחות, "אינטרסנט".לגבי הליכה לרב, ואולי דווקא לרבנית, אולי זה פתרון, אבל מאד תלוי באיזה רב או רבנית תיתקל, כי גם הם יכולים להיות לפעמים שמרניים מדי, ולהזיק יותר מאשר להועיל. לכן, אני ממליץ לעשות את זה רק בשני תנאים. האחד הוא שטיפול מיני הוא בעייתי מבחינתכם (אגב, אתה תמיד יכול להגיע ל"טיפול זוגי" אצל מטפלת שהיא גם מטפלת מינית, ולהגיע לנושא המיני בדלת האחורית), והשני שאם אתם מגיעים לרב או לרבנית, הרי זה בתנאי שתשאל קודם אנשים אחרים שהתייעצו איתו או איתה, ויוכלו להגיד לך מראש אם הם פתוחים מספיק לתת יעוץ מהסוג הזה.