טיפול בזוגיות: רגישות וניתוק
מילי
מה לעשות
⌄
שלום,
בעלי סובל מעודף משקל, מאז ומתמיד. הדבר הפריע לי מההתחלה, אבל כשניסיתי לדבר איתו על זה, בערך חודשיים אחרי שהיכרנו (כבר גרנו יחד בשלב הזה), הוא נפגע עד עמקי נשמתו. (זאת, למרות שסיפר לי כי הוא בעצמו היה פעם בקשר עם בחורה שמנה והדבר מאוד הפריע לו, והוא היה חייב להעיר לה והיא עשתה דיאטה בעקבות כך.) אני נסוגתי בבהלה, כי ראיתי שדבריי ממש מערערים את בטחונו בעצמו ובקשר שלנו. מאז לא אמרתי לו שוב שזה מפריע לי, רק ניסיתי מדי פעם לעודד אותו לאכול בריא יותר, להתעמל... זה לא ממש עזר ומאז הוא אפילו הוסיף כ-15 ק"ג למשקלו.אנו נשואים כמעט 3 שנים, ובשנה האחרונה חלה הידרדרות משמעותית בחיי המין שלנו. הוא לא מצליח לשמור על זיקפה לאורך זמן. משיטוט באינטרנט, מצאתי שיש קשר בין סגנון חייו - מעשן, כולסטרול גבוה, ל"ד גבוה, עודף משקל, סטרס בעבודה - לבין תפקוד מיני ירוד.הבעיה היא, שאני לא יכולה לדבר איתו על זה. כאמור, הוא נפגע מאוד כשהערתי לו אז על המשקל וגם מאוד חסר בטחון בקשר לביצועיו המיניים, תמיד צריך חיזוקים (גם כשהמין היה טוב הוא היה כזה).העניין הולך ומחמיר, כי החשק המיני שלי נפגע מאוד כתוצאה מאיכות הסקס (וגם בגלל עודף המשקל), ואני בטוחה שחוסר החשק שלי משפיע גם על יכולותיו - מין מעגל כזה.איך אפשר לצאת מזה?אני פוחדת פחד מוות להעלות את הנושא(ים) בשיחה, מחשש לפגוע בו.מה עושים??תודה מראש!
ד"ר אורן חסון
להעביר לאנשי מקצוע
⌄
מילי יקרה,
הרגישות שלו הופכת את כל הדיון ביניכם לבלתי אפשרי. את הרי לא רוצה שהוא ינתק איתך קשר, ואת כבר יודעת שהוא יינתק ממך אם תציפי בפניו את האופן שבו את רואה אותו. יהיה לו קשה לראות את עצמו בעיניים שלך בכל פעם שתהיו ביחד.נכנסתם באמת למעגל, וחוסר החשק שלך נובע גם ממשיכה פחות חזקה שלך אליו, בשל מצבו. אני מציע, לפיכך, שתלכו לטיפול מיני. עם המטפל/ת המיני/ת דברי גם באופן נפרד. הסבירי שזה נושא שקשור לעניין, אבל שאת לא יכולה לדבר עליו ביחד. לדעתי את צריכה להתעקש ולעמוד על הנקודה הזו, ואם המטפל לא יבין זאת, לכו לאחר (אולי אפילו בררי זאת בטלפון, בשלב הבחירה). בקשי מהמטפל שיעלה את הנושא בפניו, בלעדייך, ושיבקש מבן זוגך לבחון את האפשרות שהוא יטפל בעצמו בעזרת רופא משפחה ודיאטנית, ושיבדוק לעצמו לחץ דם, הכל כדי לשפר גם את היכולת. ובן זוגך אינו חייב לתת לך דיווח, ואל תדרשי, לגבי התקדמותו בנושא. זו, לדעתי, הדרך הרכה ביותר לטפל בזה מבלי שתכנסי בעצמך לעימות ישיר איתו, ועל ידי הכנסתו תחת כנפיהם של אנשי מקצוע.
מילי
להעביר לאנשי מקצוע
⌄
תודה על התגובה.יש לך רעיון איך אני יכולה להציע לבן זוגי שנפנה לטיפול, מבלי שזה יגלוש לשיחה כוללת עם תוצאות הרסניות?חוששני שעצם ההצעה שלי לפנות לסקסולוג עלולה לפגוע בו אם לא אעשה זאת בצורה הנכונה.המון תודה!(יש לציין כי בעלי פתוח לטיפול באופן כללי, וכבר התנסינו בטיפול זוגי בעבר סביב נושא אחר)
ד"ר אורן חסון
בעיה של שניכם
⌄
מילי יקרה,
תציגי את זה כפי שזה, כבעיה של שניכם. העדר חשק מיני בנשים הוא תופעה נפוצה. היא חלק מהבעיה הכוללת שלכם. זו בעיה זוגית, ולכן שניכם זקוקים להגיע לטיפול. ואכן זה המצב, מילי. ואגב, מטפלים מיניים רבים הם גם מטפלים זוגיים. חפשי כזה.