קשיים בזוגיות: רגישות פוחתת?

תאריך פנייה: 09.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
A
מערכת יחסים של 4 שנים בסימן שאלה
09.11.2013 • 00:15

שלום,
אני בן 27, נמצא במערכת יחסים של 4 שנים כאשר שנה במגורים משותפים.מהריב הראשון הבנו שכל ריב ביננו הוא לא קל ועצם זה שתפיסת עולמנו שונה לגמרי ושנינו עקשנים בדעותינו, למרות שאני לא אובייקטיבי אני צריך לציין שקשה לה או אפילו בלתי אפשרי בשבילה להגיד שהיא טעתה ולהצטער ובנוסף היא לא מסכימה לטענה הזאת שהיא כזאת ( אחת הסיבות לריבים קטנים שהופכים להיות גדולים ). בזמן האחרון הריבים מתרבים, הטענות שלה אליי גודלות ובמובן מסויים אני מרגיש חנק מסויים מהכעס שלה כלפיי על כל דבר, אני חייב לציין שאנחנו נמצאים המון אחד עם השני בכל תקופת הזוגיות, אין ידידות וחברים אני רואה במקרה הטוב פעם בשבוע ובכל זאת היא טוענת שאני לא איתה ( נתון נוסף הוא שהעבודה שלי היא מהבית )זה מרגיש לי לא טוב, מצד אחד אני אוהב אותה, יש לה תכונות מדהימות אבל מצד שני אני כל פעם אומר לעצמי אם בסיטואציה העכשווית המצב לפעמים מגיע למצב בלתי נסבל מה יקרה אחרי החתונה או אחרי ילד? אין ספק שהנתון הנוראי של אחוזי הגירושים מרתיע אותי ולא מסמן טובות ואיפשהו צריך להתקדם קדימה ולהחליט החלטות.דבר אחד נוסף שאני מעריך שיקרה ( ניסיון עבר ), במידה והקשר יסתיים, לאחר כמה חודשים אני אתחרט ואגיד כמה שעשיתי טעות ( בסוף זוכרים רק את הדברים הטובים ) וככה באותו משקל אני שואל את עצמי אם באמת אפשר למצוא את הבן אדם שלא יגיעו הרגעים האלו? איך אני יודע מה הקו האדום שלי להתפשרות? נכון למצב היום אני פשוט מרגיש שהזוגיות הזאת הפכה להיות יותר מגבילה מאשר טובה.אשמח לשמוע את דעתך בנושאתודה

ד"ר אורן חסון
רגישות הולכת ופוחתת?
12.11.2013 • 00:33

Aיקר,
קשה לי לענות לך, כי אתה מגלגל את הכל עליה. ברור שמשהו מציק לה מאד, אבל אני לא יודע מה. כנראה שאתה רואה זאת כרגישות יתר, ואולי זה חלק מהקושי שלה, כי אתה לא מגיב ברגישות שהיא היתה רוצה לראות אצלך. אני לא מטיל כאן אשמה, לא עליך ולא עליה, אלא רק אומר שצריך להיות כנראה הסבר לטענות שלה כלפיך, בין אם הוא מוצדק ובין אם מוקצן. ומוקצן, בדרך כלל מגיע מחרדות שמא דברים הולכים והופכים להיות קשים יותר, ושהרגישות שלך הולכת ופוחתת (מה שאולי קורה כמנגנון הגנה שלך מפני סחף למה שאתה חושש ממנו).אני רוצה לומר לך בזה שיש כאן דינמיקה לא טובה, שבדרך כלל מסלימה, ושצריך לעצור אותה. העובדה שאתה "איתה" רוב הזמן, לא בהכרח, אגב, אומרת שאתה "איתה" כפי שהיא רוצה, כלומר, קשוב, מבין ונותן. ואולי גם זה חלק מפערים בתקשורת שנפערו ביניכם. אתם ארבע שנים ביחד, ולמרות המריבות אתם נשארים ביחד. זה אומר בעיקר שאתם מנסים לשנות לטובה, וככל שחולף הזמן בעוצמות גבוהות יותר, אבל אולי גם הולכים ומתייאשים בדרך. אמנם אתם זוג צעיר, אבל זה לא אומר שאין לכם מה ללמוד בתקשורת שלכם. אני מציע שתקרא אתהמאמר שלי על "תסמונת המיטה החולה". אולי זה ייתן לך כיוון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083