קונפליקטים בזוגיות: ייעוץ זוגי כהכנה
רויטל
אהבה עם בעיה
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון.אני כרגע נמצאת במשבר עם חבר שלי.אנחנו שנה וחצי ביחד והוא מקסים, הבעיה היא שרק לאחר חצי שנה של זוגיות הוא סיפר לי שהוא לא יהודי. הוא ידע שאני באה מבית מסורתי, הוא ידע שאבא שלי דתי ושאני מסורתית.הוא אמר שהוא יתגייר , אבל לאחר שנה אמר שלא יעשה זאת דבר שמאוד קשה לי לחיות איתו.לפני כמה ימים הוא אמר שאם יהיה לו בן הוא לא יעשה לו ברית, דבר שמאוד הכעיס אותי.מאז אני קצת חוששת ולא יודעת מה לעשות אנחנו כן מדברים על חתונה וילדים אבל אין לי מושג איך מערכת היחסים הזאת תנהל במצב הזה.אני מאוד אוהבת אותו וחוץ מעניין הדת הכל מושלם.אשמח אם תוכל לתת לי כיוון.תודה מראש רויטל.
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי כהכנה לקשיים, שיהיו.
⌄
רויטל יקרה,
יש ביניכם קונפליקט משמעותי, שיכול להשפיע עליכם מאד. בעיקר כאשר את מגיעה מבית מסורתי. שאלה נוספת היא גם מה זה "לא יהודי". האם בנוסף לקונפליקט הדתי, יתוסף כאן גם קונפליקט לאומי, או שהוא הולנדי שחי בארץ? קונפליקט לאומי הוא קושי נוסף, כי זה עוד עניין חברתי-תדמיתי שצריך להתגבר עליו - גם אתם כזוג, בעיני אחרים, וגם הוא, לא רק בעיני אחרים, אלא גם אולי בעינייך. את מתחילה מראש עם כעסים גלויים או נסתרים על ההטעייה הכפולה שלו אותך (בהתחלה, בעניין דתו, ואחר-כך, בעניין התגיירותו), מה שכפה עליך יחסים רגשיים עם גבר שמכניס אותך לקונפליקטים שונים מהותיים מבלי שידעת עליהם ומבלי שיידע אותך עליהם, כלומר, ללא בחירה בראש צלול שלך. כך גם יש בך כעס על כך שאת נכנסת בשבילו במודע לקונפליקטים משפחתיים. כעסים אלה יפריעו לך לעשות ויתורים קטנים ופשרות שזוגות רגילים עושים בקלות רבה יותר. ואם על כל זה מתוסף גם ניגוד עניינים בשאלת הברית, זה יוסיף רק שמן למדורה.אם אתם רוצים בכל זאת להיות ביחד, אתם צריכים הרבה עזרה. ישנם כמה מצבים שיוצרים מראש בעיות, ואני ממליץ להכנס אליהם עם ייעוץ זוגי בשל הקשיים הצפויים. מהנפוצים שבהם, זה תהליך טיפולי פוריות, ויצירת קשר של פרק ב' שמעורבים בו ילדים. המערכת שאת מתארת נכנסת גם היא לקטגוריה הזו של בעיות אפשריות, שחשוב לטפח ולפתח את התקשורת ביניכם מלכתחילה, את האמון ההדדי, וללמוד לצפות מראש ולהתגבר על קשיים אפשריים שיהיו, ויהיו.ובמקביל - בשל כל הקשיים הצפויים - חשוב מאד,מאד, שלא תוותרי על היחסים עם בני המשפחה שלך. או לפחות על חברים טובים שאת סומכת עליהם.חשוב מאד שלא תהיי מבודדת בהמשך, כי אז, אם הקשר לא יצליח, יהיה לך קשה יותר לצאת ממנו כשאת לבדך.