שוויון בפרק ב' - השפעה על הילדים

תאריך פנייה: 30.07.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
יפית
פרק ב
30.07.2006 • 19:21

שלום
לךרציתי להתייעץ איתך לגבי מצב הזוגיות שליאני גרושה +2 (5 שנים) בת 35 , כאשר יש לי חבר שגרוש 4 שנים+2 ואנחנו מכירים שנתיים וחברים עם כוונות רציניות שנה.כשיצאתי מפרק ראשון עברתי להתגורר אצל הורי על מנת לסגור חובות שנקלעתי עיקב גירושי וכן לעזרה עם ילדי מכיוון שהיו קטנים(לפני שנתיים וחצי)עלי להזכיר לך שאנו מכירים שנתייםבתקופה זו רכשתי לעצמי דירה שיפצתי אותה וקניתי ריהוט חדש מכיוון שלא היה לי והוא לא עזר לי כלכלית ,לא שאל האם אני צריכה עזרה ממש הראה אפטיות מוחלטת.בנוסף הוא רוצה שנשכיר את הדירה שלי ונשכיר דירה ביחד בינואר רק שאני אסתדר בתחום הכלכלי זה לא מעניין אותו לדעתו וטענתו הוא לא ספונסרעלי לציין שלפני חודשיים רבנו על הנושא ורק כשממש לא דיברנו הוא עזר לי בסכום קטןהמשכורת החודשית שלו הינה 20,000 נטו ושלי 5000האם פרק ב' שונה מפרק א' בתחום הזה ? האם מה ששלי שלי ומה ששלך שלך נקרא זוגיות?או שהוא פשוט קמצן?

ד"ר אורן חסון
שוויון בפרק ב'? - על חשבון הילדים
01.08.2006 • 01:55

יפית יקרה,
כן. פרק ב' עם ילדים שונה מפרק א' ללא ילדים. הוא מרוויח יותר, הוא יודע שכל מה שנגרע ממה שהוא מרוויח, נגרע לא רק מהיכולת שלו לחיות חיים טובים ונוחים, אלא גם מהיכולת של הילדים שלו לחיות חיים טובים ונוחים, היום או בעוד שנתיים או בעוד שלושים שנה. הקשר איתך, הוא כבר יודע, יכול להיות זמני. הוא, בדיוק כמוך, כבר חווה קשר קבוע שהפך לזמני. הקשר עם הילדים שלו, הוא קשר קבוע. אז טבעי שהוא מרגיש מחוייב להם יותר מאשר לך. לא נעים, לא נוח, בעיקר כאשר את מרוויחה פחות, ואולי גם לא חושבת במונחים הללו, אבל את מבינה שמבחינתו, לא לחשוב במונחים הללו, זה יכול להיות לוקסוס שבא על חשבון הילדים שלו.האם יש פתרון לזה? לא מלא. רק פתרון חלקי. שזה אומר שככל שתהפכי לו את הזוגיות לכדאית יותר, כך הוא יעשה פחות התחשבנות, כי יהיה לו קל יותר להפוך לאגואיסט, ולשקול את השיקולים האישיים שלו על חשבון ילדיו.ציני? אני יודע, יפית. אבל במודע, בחצי מודע או שלא במודע (ואולי שלא בהודאה) – כך אנשים חושבים. העובדה שציינת את המשכורות שלכם, מעידה על כך שגם את מודעת לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יפית
שוויון בפרק ב'? - על חשבון הילדים
02.08.2006 • 17:13

אני מבינה את דבריך אך במקרה שלי זה ממש לא שהוא מוציא את זה על ילדיו הוא פשוט מבזבז על עצמו .אנחנו שנתיים ומדברים על מגורים משותפים האם לא טבעי שיעזור לי לעזור לשנינו.