שוויון בין המינים: דיבור חופשי ושוויוני
איש
ד"ר חסון. אבקש את התייחסותך.
⌄
זה לא ממש קשור לנושא הפורום, אבל אנא התייחס.אז ככה.אני נמצא הרבה עם שתי בנות "שירות לאומי", שהן ידידות טובות שלי.לא מזמן אחת מהן התיישבה על השנייה, והשנייה אמרה לה שנורא נחמד להרגיש לה את הטוסיק...הערתי בהומור, שגם אני רוצה להרגיש לה את הטוסיק...כמובן שהתנצלתי שנייה אחר כך. הרי ברור לי שזו לא דרך להתייחס לידידה טובה שלי. היות וכולנו ידידים טובים היא קיבלה את ההתנצלות - והמשכנו הלאה בכיף.אבל ביני לביני, אני די מבולבל.אני מסכים שההערה שלי הייתה חמורה ולא במקום - ולכן התנצלתי מייד וביוזמתי.אבל...למה זה בסדר, לפי המוסכמות החברתיות, שהידידה הראשונה שלי אמרה לידידה השנייה - שנחמד להרגיש לה את הטוסיק?.מדוע זה חמור (וזה חמור לדעתי) שגבר יעיר הערה כזו, אבל לגיטימי שאישה אחרת תעיר אותה?.איני בטוח שהצלחתי להבין את זה.תוכל עשות סדר בדברים?.
ד"ר אורן חסון
שוויון בין המינים
⌄
איש יקר,
לפעמים מוסכמות הן עניין מורכב. לפעמים ליוצאי עירק מותר ולגיטימי לספר בדיחות על יוצאי עירק שאם אשכנזים יספרו אותן זה יישמע גזעני ורע, לא פעם שחורים בארה"ב מרשים לעצמם לכנות זה את זה בכינויי גנאי שנתנו להם הלבנים בעבר, וזה לגיטימי, וזה יישמע רע מאד אם ייאמרו מצד לבנים, ולפעמים נשים יכולות לספר בדיחות נשים שאם גברים יספרו אותן זה יישמע סקסיסטי.נכון שכך או כך נוצרה קונוטציה מינית. גם באמירה של החברה. אלא שהערה מינית מצדך, אכן תישמע אחרת. אולי יום אחד השוויון בין המינים ובין הגזעים יהיה כזה שלא תיווצר בעיה שכזו, ולא יהיה חשש לשובניזם או גזענות כך שהדיבור יהיה חופשי יותר ושוויוני יותר, אבל זה לא המצב היום.