פגיעות, אכזבות ומגננות בזוגיות
מיכל
לא יציבה באהבה
⌄
היי .. אני בת 21 ויש לי בעיה: אני לא יציבה באהבה.הכוונה היא שבכל הקשרים הקודמים שהיו לי וגם בקשר הנוכחי שאני נמצאת בו (הוא בן 23 ואנחנו יחד כבר שלושה חודשים) אם בן הזוג מראה לי אהבה ויש לנו יציאה משותפת שכיף בה אני חוזרת הביתה ובטוחה שאני מאוהבת בו ושאנחנו מאושרים ומחר מתחתנים ואז אם לדוגמא אתקשר אליו ואציע לו לבוא והוא יהיה עסוק אז אתבאס נורא עד לרמה שאבכה וארגיש שזה לא מתאים לי. או למשל באיזושהי סיטואציה הוא יתנהג באופן שלא מתאים לי אני אלך הביתה עם מחשבות ששוללות את הקשר איתו, עד למפגש הבא שיכול להיות מאוד מהנה והכל יתהפך אצלי, וכן הלאה...ואני לא יודעת אם כך אם אני אוהבת בכלל או סתם משועבדת לריגושים זמניים ותשוקות ולא יודעת איך לבסס את האהבה ולשים עליה חותמת של כן או לא.. ואיך להבהיר לעצמי את הרגשות שלי ואיך לדעת אם משהו הוא מתאים ולהיות יותר יציבה.. צריכה את עזרתך. תודה.
ד"ר אורן חסון
רגישויות, פגיעות ומגננות?
⌄
מיכל יקרה,
יתכן מאד שאת אוהבת אותו, אבל אני לא בטוח שההגדרה שלך שאת "משועבדת לריגושים זמניים ותשוקות" נכונה. מה שאת מתארת נשמע הרבה יותר כמו איבוד ביטחון בקלות, או פגיעות או אכזבה, או כולם ביחד, שגורמים לך לאחר ארועים מאכזבים למגננה מפני פגיעה נוספת, דרך כעס, יאוש והתרחקות. כי אז, לכאורה, השליטה ברגשות שלך היא בידייך. כך שאולי העניין העיקרי הוא ללמוד להיות יציבה יותר רגשית. את זה אפשר לעשות דרך הלמידה להתמודד עם אכזבות, וכנראה דרך הלימוד שאת צריכה ללמד את עצמך לראות את התמונה הרחבה, ולא רק את הרגע. זה לא פשוט, וזה תהליך, וזו חלק מעבודה שעושים הרבה בפגישות טיפול. השאלה אם את צריכה טיפול או לא תלויה בחומרת התנודות שלך, ובהשפעה שיש להן על הקשר.