שוויון בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 27.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
קשיים
27.10.2010 • 08:08

שלום,
אני נשואה + 3 ילדים (תאומים בני 5 + תינוק בן 1.3). בעלי הוא טיפוס שמאוד דואג לעצמו (אגואיסט). כשהיינו ללא ילדים זה לא הפריע לי אך היום זה מאוד מפריע לי. הוא טיפוס שאוהב לעשות דברים בחיים (ולא בהכרח דברים שאני אוהבת) ושאוהב שיש לו למה לצפות. הוא באופן קבוע טס לסקי כל שנה (ומשאיר אותי לבד עם הילדים). יש לו נסיעות לחו"ל מהעבודה, הוא רוצה לצאת לחופשה עם חברים בחו"ל (חופשה שמתבססת על יציאות לפאבים ומעדונים - מה שלא בהכרח אני אוהבת). כל הנושא מאוד קשה לי מאחר ואני זאת שנשארת עם הילדים לבד (בלי עזרה כמעט). משפיע לי על העבודה מבחינת שעות (מאחר ואני צריכה לפזר ולאסוף אותם). אנחנו לא מצליחם להגיע להבנות. לטענתו, זה מה שאוהב ומצפה לזה.אציין, שאחנו יוצאים לחו"ל פעם בשנה ביחד ובכלל אין לו בעיה שגם אני אצא עם חברות לחו"ל (למרות שעם חברותי זה לא באמת אפשרי).אשמח לקבל ייעוץ....

ד"ר אורן חסון
שוויון, זוגיות, וכל מה שביניהם
28.10.2010 • 01:47

מאיה יקרה,
קשה לי להשיב לך במסגרת הזו, מבלי לדעת יותר. כי אם את רוצה שוויון, צאי גם את לחו"ל, גם בלי חברות. קחי את אמא, את אבא, אח או אחות או צאי לבד, או לטיול מאורגן. שיסתדר לבד גם הוא מדי פעם. גם בבית, אם הוא מאפשר לך, תזמי פעילויות לבד, ושהוא ידאג לילדים.אלא שזו אינה זוגיות, וכנראה לא מה שאת רוצה. וכאן הבעיה. יש לו עולם מלא בלעדייך ובלי הילדים, והוא ממצה אותו. את רוצה יותר ממנו, ואת רוצה יותר בטחון ממנו ויותר תחושה של אהבה ושל הזדקקות שלו לך, ואת זה אין לך מספיק. אני בטוח שדיברת איתו ואולי גם רבת איתו רבות על זה, ובכל זאת את כאן. ומכאן שאת יכולה להסיק את המסקנות, או לנסות לשנות בדרכים אחרות, שמבלי להכיר אתכם מספיק אומר שכדאי לנסות יעוץ זוגי לפני שאת "מסיקה את המסקנות". אני לא יודע אם תשני לגמרי, כי הוא כנראה לא הטיפוס שיוותר על ה"חופש" שלו, אבל השאלה היא בעיקר עד כמה זוגי הוא יכול להיות, ואת זה את צריכה לנסות לבחון יותר לעומק, וליצור את השינוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083