מריבות וילדים: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.10.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
יפית
הריון
27.10.2010 • 09:52

ד"ר שלום!אני נשואה מעל שנה ללא ילדים עקב ויוכוחים ומריבות שהיו לאחר החתונהבעלי טוען שאי אפשר להביא ילדים כשהשורש פגום וצריך קודם לפתור...יש לציין שאנחנו מדברים הרבה על כל מריבה ומנסים לנתח אותה וללמוד להבא.בשבועיים האחרונים ניכר שיפור בעקבות שיחה נוספת שניהלנו והחלטתי לשים סוף להתנהגות מסויימת שלי שלטענתו גורמת למריבות.כעת שוב אני מרגישה צורך לעלות את נושא ההריון אך לא יודעת אייך להתבטא ומפחדת להתקל בהתנגדות מצידומה דעתך? אייך עליי לפנות אליו? או שאולי עדיף לחכות עוד קצת זמן. פשוט אני כבר כמההה לילד ואין לי כבר סבלנות להמתיןןןןתודה רבה רבה לך

ד"ר אורן חסון
בית יציב, ביחד או לבד
28.10.2010 • 01:48

יפית יקרה,
אתם רבים ומתווכחים רבות, בעלך חושב שהשורש פגום, ולכן מעכבים את עניין הבאת הילדים, ועכשיו שבועיים טובים ואת רוצה להעלות את עניין הילדים מחדש.אני מבין לפיכך שהיית מוכנה להביא ילדים גם קודם, כאשר הייתם במריבות, ולכן מחפשת הזדמנות לשים את זה שוב על השולחן. והמשפט האחרון שלך רק מחזק זאת. את רוצה ילד, וכל היתר לא חשוב. גם לא העולם שלתוכו הוא יגיע. יש עם זה שתי בעיות. האחת, מעשית, והיא שילד עושים בשניים, והוא לא מעוניין כל עוד היחסים ביניכם לא משתפרים. שבועיים זה יפה, אבל זה לא מספיק להראות יציבות, בקושי בקושי להראות מגמה. ואת כבר מאבדת סבלנות, מה שלא מעיד על יציבות, יפית. הבעיה השניה היא שאם תמשיכו כך, סביר שכאשר תביאו ילד, הלחצים רק יגדלו, וכך גם המריבות. סביר שהילד ימצא את עצמו מהר מאד עם הורים כועסים ורבים בבית אחד, או בשני בתים, כועסים מרחוק. אבל עושה רושם, יפית, שאת מוכנה לייפות את המציאות כדי להשיג את מה שאת רוצה, לפני שזה ילך לך לאיבוד, כלומר, אם תיפרדו, או לפני שהמציאות תוכיח לך אחרת.אתם צריכים בית יציב, יפית. ויציב זה או ביחד יציב, ואם היציבות הזו לא תימשך חודשיים לפחות (כולל גם מה שאת מרגישה בתוכך, ולא רק להחזיק את עצמך הכי חזק שאפשר כדי שזה "ייראה בסדר"), אז מוטב שתלכו לייעוץ. ויציב זה גם או לבד יציב. כלומר, שאת יכולה לקיים בית יציב כלכלית ונפשית לבדך, ותחליטי, אם תרצי, להביא גם ילד לבדך. כשהבית יציב, זה עדיף על בית שאינו יציב ועם שני הורים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יפית
בית יציב, ביחד או לבד
28.10.2010 • 08:48

ראשית תודה על תגובתך!יש אמת רבה בדברייך אני מודה בכל אשר כתבת עליייחד עם זאת אני באמת רוצה להשתנות ולשנות יש לי התנהגויות שאני נלחמת בהם והם כתוצאה מילדותי אני באמת רוצה שיהיה טוב ונעים בבית וילדים זה הדבר הכי חשוב לי בעולם וכמובן רוצה שיגדל בבית תקין ויציב, פירוד כמובן שלא בא בחשבון.יש לציין שאני ובעלי שני אנשים חיוביים ואני בחורה טובה עם חוכמת חיים אך לעיתים מועדת עם חסרונותיי ומעוניינת מאוד לשנות ולתקן.והחלטתי שנושאים שהפריעו לבעלי בי לא יחזרו על עצמם לעולם!!!מקווה שאצליח...

ד"ר אורן חסון
לחייב את עצמך לטפל בזה. עם עזרה.
29.10.2010 • 01:39

יפית יקרה,
חשוב מאד שאת מודעת לכל זה. עכשיו, חשוב שגם תקחי את האחריות, ותטפלי בזה ברצינות. ולכך אני מתכוון במחוייבות ללכת לטיפול בעניין. אחרת תגלשי בקלות שוב במדרון החלקלק של הנטיות שלך. והרי זה מה שקרה לך עד עכשיו. חשוב לך להעזר במישהו מקצועי, כדי למנוע את הנפילות וללמד אותך להתמודד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083