שאלה מוסרית בזוגיות: לקח ומקום

תאריך פנייה: 26.10.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
בן
הדילמה של בן
26.10.2010 • 22:19

אני יוצא עם מישהי חדשה. לי יש כלבה בת 8 ולבחורה יש ילדה בת 3. הגברת העלתה שאלה היפותטית: מה אעשה אם הכלבה שלי, אותה אני מגדל כבר 8 שנים, והבת שלה, בת ה3, יהיו חולות בו זמנית ושתיהן תזדקקנה לטיפול. עניתי לה שנטפל בשתיהן . אני אקח את הכלבה ש לוטרינר והיא תיקח את הילדה לבית החולים, אך היא נעלבה ואמרה שעליי לחשוב על מה שאמרתי. מבחינתי שתיהן חשובות באותה מידה ואינן באות זו על חשבון זו כיצד להסביר לה את זה? מה לעשות? בינתיים היא ברוגז ולא רוצה לדבר איתי. דוקטור, אני מחכה לישועה.

ד"ר אורן חסון
לקח ומקום
28.10.2010 • 01:45

בן יקר,
תראה, זו שאלה מוסרית שמאד קל ליפול לתוכה, מאד קל להיכשל בה, ומאד קל לקבל ממנה את מה שרוצים לקבל ממנה, ולא משנה, כמעט, מה תענה. אני חושב שהיא ניסתה ללמוד אותך, ואולי יותר מכך ללמד אותך לקח דרך השאלה הזו, כדי שתבין שהכלבה לא יכולה להיות חשובה מאד בחייך (שתקבל פרופורציות לפי תפיסתה), ואולי גם כדי לקבל חיזוק שהיא והילדה שלה אמורים לתפוס מקום חשוב יותר בחייך מאשר הכלבה. כלומר, שאם ייווצר קונפליקט בצרכים, שתדע מה הציפיות שלה.אני לא בטוח מי מכם צריך להעלב יותר, למען האמת, כי נראה לי שאתה ענית לשאלה אחת, והיא שמעה תשובה לשאלה אחרת. כי כמו שאלות משמעותיות רבות, זו שאלה שאין בה שחור לבן. למשל, לו, ללא עזרתך, מדובר בעניין של חיים ומוות, אולי היית רואה זאת אחרת. לעומת זאת, אם על כף המאזניים הוא בעיקר תמיכה נפשית שלך בבחורה עם הבת החולה שלה, לעומת חיים או מוות של הכלבה, גם כאן התשובה אחרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בן
לקח ומקום
30.10.2010 • 21:47

תודה רבה!