שוויון בהוצאות: מה הגינות בזוגיות?
rona
חבר קמצן
⌄
חבר שלי (בן 27) לא מאמין שהבחור צריך "לממן" את הבחורה..הוא מאמין בשוויוןנגיד שאנו יוצאים וכאלה הוא לא חושב שהוא אמור לשלם עליי....הוא אמור לי למה אני צריך לשלם עלייך ואת לא עליי למשל. השאלה שלי איך אני מסבירה לו כי הוא חזק בדעותיו.....אני למשל מרגישה שאם הוא לא משלם עליי אז זה אומר שאני לא עד כדי כך חשובה לו והוא לא מוכן להשקיע בי...בקיצור אני לא יודעת מה לעשות זה מפריע לי....מה אתה חושב שאני אמורה לעשות בנידון?תודה
ד"ר אורן חסון
שוויון בהוצאות. יש דבר כזה?
⌄
רונה יקרה,
הוא מאמין בשוויון, את חושבת אחרת. אז יש ביניכם חילוקי דעות. ואת חזקה כל כך בדעתך, שאת לא מוכנה לקבל את שלו. אולי הוא לא כל כך חשוב לך, שאת לא מוכנה לקבל את דעתו, עד כדי מריבות ויצירת אוירה לא נעימה.תביני, הדבר היחיד שעומד לזכותך, ושאת משתמשת בו, הוא זה שמקובל קצת אחרת. שגברים, שבדרך כלל מרוויחים יותר, מראים את "זנב הטווס" שלהם על-ידי כמה שהם יכולים להשקיע בבת הזוג. ואז, לכאורה, ה"צדק" אצלך. אבל אין כאן צודק ולא צודק. יש זוגות שמקובל עליהם אחרת. הדבר היחיד שיכול להיות הוגן, לפי דרכו, הוא שאם הוא מרוויח יותר, ואם יש לו יותר כסף, הוגן שהוא ישלם יותר. הדבר הנוסף שהוגן הוא שאם אין לך מספיק כסף לבילויים מסויימים, את יכולה לסרב ללכת אליהם. אם הוא מאד רוצה ללכת איתך לשם, שיעזור לך. מעבר לעניין הזה, מדובר בהשקפת עולם כנגד השקפת עולם (אלא אם את מעריכה שהוא משתמש בעקרון "השוויון" כי הוא קמצן – וזה מה שכתבת; זה לא מחוייב המציאות, ואת יודעת את זה).אני תוהה אם בחיים המשותפים שלכם, הלא שוויוניים, את רוצה גם להיות האחראית הבלעדית על נקיון הבית, הבישולים והטיפול בילדים, כדי להראות לו עד כמה הוא חשוב לך, בתמורה לכסף שהוא ישקיע בך. אם כבר אי שוויוניות, אז עד הסוף, לתפקידים המסורתיים של גבר ואשה.חיים של זוגיות הם מפגש של השקפות עולם. אם השקפות העולם שלכם לא תואמות, הסיקי את המסקנות, וחפשי מישהו שהוא בעל השקפות תואמות, או תתפשרי. באותה מידה, גם החבר שלך יצטרך לחפש מישהי שהשקפת עולמה תואמת את שלו, או להתפשר.
rona
שוויון בהוצאות. יש דבר כזה?
⌄
תודה על התשובה ...אבל בתחלס אני לא עובדת והוא עובד ומרוויח טוב.
ד"ר אורן חסון
אם כך, אז יש לך על מה לדבר איתו
⌄
בצורה הגיונית ושקולה (ואני יוצא מתוך הנחה שאת לא בת של הורים עשירים מאד שדמי הכיס שלך גבוהים מהמשכורת שלו). ראי את תשובתי הקודמת. אלא אם את משאירה זאת כמאבק בין השקפת עולמות, או כמאבק כוחות ביניכם.