רשימות בעד ונגד: תכנון עתיד זוגי

תאריך פנייה: 20.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
זקוקה לעצה
20.01.2007 • 19:15

לד"ר חסון שלום רב,אני בת 24 נמצאת בקשר עם בחור בן 29 כבר כמעט 3 חודשים. הקשר הזה הוא קשר בעייתי מבחינתי מכיוון שהואג ר בצפון הרחוק במושב ואני מעיר במרכז הארץ. אנחנו מנהלים אורח חיים שונה לגמרי ואין לנו תחומי עניין דומים בכלל , הכרנו באמצעות מכרה משותפת שהפגישה בינינו בגלל שהאופי שלנו הוא אחד על אחד.הוא מאוהב בי עד מעל הראש ואני עדיין לא בטוחה בקשר לאהבתי אליו, משפחתי מתנגדת לקשר וטוענת שהוא לא בשבילי ושפדיחה לי להימצא בחברתו מכיוון שהוא לא מפותח וטמבל. והאמת היא שהוא חי בבועה הוא עוסק בחקלאות וזה כל מה שהוא מכיר ולא מתאמץ לראות חיים אחרים מחוץ לזה. זה משהו שמפריע לי מאוד. בנוסף לכך כל החברים שלו חקלאיים שמבוגרים ממנו ורק על זה הם מדברים ואני מרגישה בחברתם שהזדקנתי בכמה שנים טובות.אני מנסה לדמיין כיצד הוא יתנהג כשהוא יכיר את כל מכריי וקשה לי לראות אותו משתלב.ומתחילה להתחמק מלהכיר אותו למכריי, אני לא יודעת כיצד לגשר על הפער הזה ועל הקשיים שמשפחתי עושה לי בהתנגדותם לקשר. אני ממש אובדת עצות והקשר הזה רק מתחזק מיום ליום. אני אשמח לשמוע עצה ממשיהו אובייקטיבי. תודה מראש על כך.

ד"ר אורן חסון
רשימות בעד ונגד
20.01.2007 • 21:26

אלמונית יקרה,
עשי לך רשימות של בעד ונגד.הרשימה הראשונה תהיה של מה שיש בעד ומה שיש נגד, עכשיו. לפחות נתון אחד ברור שאני רואה ממה שאת כותבת, שאת לא מעריכה אותו יותר מדי. הכניסי גם את זה למשוואה שלך.התבונני ברשימה היטב, למדי אותה, ואחר-כך, עשי רשימה של איך את חושבת ייראו החיים המשותפים שלכם בעוד שנה, עם רשימת בעד ונגד של עוד שנה.אחר-כך, עשי רשימת בעד ונגד לפני החתונה, והיכן ואיך אתם תחיו, כאשר הדברים יעלו ביניכם בעוד, נגיד, שלוש שנים, עם המקום שבו את תהיי מבחינה מקצועית, והוא, ועם הדיון של היכן תגורו ואיך.ואחר-כך, עוד רשימה של בעד ונגד בעוד 5 שנים.בדקי את חייך בהמשך הדרך, ושאלי את עצמך היכן תהיי מאושרת יותר: עם הוודאות הדי גדולה של מה שאת יודעת שיהיה איתו, או עם הפחד מהאפשרויות הפתוחות שתהיינה בלעדיו, שהן פתוחות לטוב ולרע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083