שבורת לב: מה קרה ומה עכשיו

תאריך פנייה: 21.01.2007 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שבורת לב
זוגיות ממושכת
21.01.2007 • 15:15

היי!יצאתי עם בן זוגי לשעבר מגיל צעיר מאוד (14), הקשר נמשך כ-8 שנים עד מלפני חודש כשכל הכעסים התפרצו..הוא רצה להיות לבד כי הוא לא היה בטוח אם הוא מוכן לחתונה למרות שהנושא עלה רבות ואף היינו לפני אירוסין וקביעת מועד - כשהכל גם בא מצידו.אני התאקלמתי למסגרת החדשה, הכנתי את עצמי לחתונה, הקמת בית וגידול ילדים במשותף- אבל הוא ניפץ לי את החלום כדי להמשיך הלאה בלעדי "אני רוצה למצוא את עצמי.. אני לא יודע מי אני " ובסגנון..עכשיו אני מתחילה לקבל את זה ומבינה שאולי באמת מגיע לו קצת לנשום אוויר ואולי הוא מרגיש חנוק, אבל אני לא יודעת איך להתמודד ומאוד קשה לי עם המצב הקיים. וכשאני אומרת קשה אז מצד אחד אני בוכה ימים ולילות וזה מפריע לי בתיפקוד, מצד שני אני מתחילה קשר נוסף שאני בכלל לא מוכנה אליו בכלל כדי שתהיה לי איזה תופעת "ריבאונד" ושאני אשכח ממנו וזה לא קורה לי.אני כבר לא מבחינה בין המעשים שלי, ולא שמה גבולות (אם זה לשקר, לצעוק ולהתייחס בצורה שרק מרחיקה ממני אנשים שאני ממש צריכה אותם).אני רוצה לדעת איך להתמודד ואיך להמשיך הלאה ובמיוחד- איך לקבל את העובדה שהוא לא רוצה להיות איתי יותר, למרות כל מה שהוא הבטיח לי ולא קיים ולמרות שהוא אומר לי שהוא כן אוהב אותי אבל הוא פשוט לא רוצה יותר..תודה לך.

שבורת לב
זוגיות ממושכת
21.01.2007 • 15:25

שכחתי לציין שאני כעת בת 21 ובן זוגי לשעבר בן 23

ד"ר אורן חסון
עולם לא מסודר, פתאום, וחוסר ודאות
22.01.2007 • 18:56

שבורת לב יקרה,
היית "מסודרת". היה לך עולם ברור, ועתיד ברור עם בחור שאהבת, והעולם והעתיד התמוטטו. בודאי שזה קשה. היית לא אנושית אם זה לא היה כך. אולי ייקל עליך קצת להבין שבגלל מה שהוא (חברך לשעבר), ובגלל ההסטוריה שלכם (8 שנים, בשבילו מגיל 15), כשאתם הראשונים זה לזו, אם זה לא היה עולה עכשיו, הצורך שלו להתנסות בעולם, ובכלל זה בעולם של נשים אחרות, היה עולה אחר-כך, אולי בעוד שנה-שנתיים, ועלול להרוס את מה שהייתם בונים בזמן הקרוב. אני מניח שהצורך שלו להיות איתך היה צורך ממשי, אבל כך גם הצורך להתנסויות נוספות. בגילו היום יותר קל לו לראות שהוא יכול לעשות את זה, לאחר שהבטחון והעצמאות גדלים, ולכן הצורך לממש את זה גדל. בדרך כלל, כדי שלא לפגוע, משתמשים במונחים של "למצוא את עצמי" ודומיהם, וייתכן שמכאן מה שאמר לך. בסך הכל, אני מניח שאין לו כוונה לפגוע בך, אבל בהחלט יש לו כוונה לממש את הצורך הזה, שבשבילו הוא זקוק לחופש ממך. זה כואב, אבל זה קורה הרבה לזוגות במצבכם.נכון שאת מוכנה היום רק לריבאונד ולא לקשר חדש. תני לעצמך זמן. היי מודעת לכך שגם לך מגיע ללמוד משהו על העולם ועל גברים. וגם אם זה לא נראה לך היום כך, אולי בסופו של דבר תתאהבי בגבר מוצלח יותר. זה רק ייקח זמן. נסי להבין את עצמך, ולהתחיל לתכנן את עתידך בלעדיו. פגשי בבחורים בהתחלה רק כדי לתרגל, כי הם נחמדים וכי טוב לך לבלות. את לא מוכרחה לכבוש את העיר בשביל זה. השתדלי להיות מחוברת לעצמך ולכבוד העצמי שלך, ועשי רק מה שבאמת טוב לך. בין אם תבלי איתם ובין אם תעשי איתם דברים אחרים, זה אולי יכאב לך בהתחלה שזה לא הוא, אבל לאחר זמן מה תהיי מוכנה יותר לאהבה. ותצטרכי ללמוד לחיות בעולם "מסודר" פחות. צריך כוח בשביל זה, אבל אם תשמרי בכל עת על כבודך העצמי, יהיה לך קל יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083