עזרה לבן הזוג: אפשרויות טיפול
dana
אהבה ואובססיה - איך אפשר לעזור
⌄
אחי הקטן (30+) מתעסק בנדל"ן בחור עם ראש על הכתפיים,אך לצערי בענייני אהבה הוא רק מסתבך,לפני כמה שנים הוא הכיר מישהי, כבר אז היחסים הללו היו מועדים לפורענות, פרידות וחזרות אין קץ.הם הגיעו לשפל המדרגה ביחסים שלהם, צעקות קללות וחוסר כבוד הדדי עד כדי כך שאבא שלי ביקש ממנו לעזוב אותה.(ואבא שלי ממש לא מתערב בעניינים שלנו).בשנים האחרונות הוא מנסה להתנתק ממנה אבל לא לגמרי - יוצא עם בחורות אחרות אך לא מתאהב באף אחת, מאוד קשה לו כי הוא נורא אוהב אותה, הוא מתקשר אליה ללא הרף טורח להגיד לה שהוא אוהב אותה ויעשה בשבילה הכל, משתגע אם הוא שומע פרטים עליה וחושב עליה ללא הפסק, זה הגיע למצב שהוא מעצים אותה כאילו היתה אלילה ואפילו יפה מידי בשבילו, (אורשה לציין שאין לו בעיה חיצונית ובחורות די נדלקות עליו והיא בחורה נאה - לא יותר מיזה.)היא נורא מבולבלת.מצד אחד היא אוהבת אותו אך מצד שני משהו מרתיע אותה, היא החליטה שהיא לא רוצה זוגיות איתו אבל היא לא מתנתקת ממנו בצורה סופית, היא משדרת לו מסרים כפולים בשיחות איתו היא מציינת שעדיין אוהבת אותו, לעיתים היא עונה לו לטלפון בקרירות כאילו הוא מטריד, לעיתים יכולה לפגוש אותו ולתת לו את ההרגשה שהיא מדוכאת ומדופרסת עדי כדי הוזלת דמעות מהמצב ביניהם, באותו זמן הוא יכול לשמוע שהיתה באיזה ארוע מחוייכת לגמרי עם מצב רוח מרומם בזמן שהוא חושב שקשה לה היא אפילו לא יוצרת קשר.אני נורא מנסה לעזור לו לצאת ממנה, לאחרונה חל שיפור והוא הפסיק להתקשר אליה. לצערי לא מזמן הוא פגש אותה בארוע, השיחה ביניהם היתה יפה וידידותית והם חזרו להיות בקשר. היא מביעה דאגה כלפיו, קונה לו דברים, אבל לא עושה דבר בשביל לחזור אליו כמו כל זוג נורמלי עדיין רוב הזמן הוא לבד.מאוד קשה לו עם המצב הזה, עדיין הוא בתקוה שהם כן יחזרו ושהיא אהבת חייו ואין לו שום בעיה להתחתן איתה בכל זמן שתרצה.הוא כל הזמן מנסה להבין למה היא מתנהגת ככה.מה עושים?כואב לי לראות את אחי ככה, הוא מאוד יקר לי,איך גורמים לו לצאת מהסיפור הזה ולהבין שזו לא האהבה היחידה ועוד עולם שלם מחכה לו בחוץ. (בעבר הוא התחיל טיפול פסיכולוגי אך זה לא עזר)...אורשה לציין שגם אמא ואבא שלי מאוד מודאגים מהמהצב,אודה לתשובתךדנה שניר
ד"ר אורן חסון
לדעת, במקום לנחש
⌄
דנה יקרה,
יש אפשרות להגיע לטיפול אישי, כדי לעזור לו לראות דברים בפרספקטיבה. יהיה לו קל הרבה יותר לקבל ולפתוח דברים שם, מאשר עם בני המשפחה. אפשרות אחרת היא ריחוק פיזי. ואפשרות אחרת היא פגישות משותפות עם יועץ זוגי, כדי שיחליטו מה הם, עד שיהיו שלמים בהחלטה להיות לחוד או ביחד. כרגע, נראה לי שמה שמחזיק אותו זו התקווה שאולי זה יילך, ואותה זו אולי גם התקווה, שבגללה היא שבה מדי פעם, או שהיא בחורה שקשה לה להיות אסרטיבית מספיק כדי להגיד לא, ושלא רוצה להכאיב לו. כך או כך, תהליך כזה יכול לעזור לשניהם להיות גלויים באשר לרצונות שלהם, להבהיר להם טוב יותר היכן הדברים עומדים, ולדעת, במקום לנחש.
dana
לדעת, במקום לנחש
⌄
שלום
ד"ר חסוןתודה רבה על תשובתך..לצערי היא לא מוכנה ללכת לייעוץ, היא חושבת שהוא זה שצריך להשתנות, שהוא קנאי ואובססיבי ולעיתים מפחיד אותה בהתנהגות שלו. אחי ואני מאוד פתוחים וחופשיים אחד עם השני והוא סיפר לי גם דברים על ההתנהגות שלה, לא פחות אגרסייביים.אני לא מצדיקה את התנהגותו של אחי וגם אני חושבת שאין ספק שהוא צריך לעבוד על עצמו על לא מעט דברים אך בד בבד אני מרגישה שהקשר הזה מאוד לא תורם לו ורק גורם לו נזק.בכל מצב אם היא לא מוכנה לגשת איתו לייעוץ אין הרבה ברירות, נכון? הוא צריך להמשיך הלאה...