שאלות על מערכת יחסים

תאריך פנייה: 21.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שילי
חיזור במשך יותר מדי זמן
21.11.2005 • 00:48

שלום
הייתי רוצה עצה למצב חברתי שבעיני ולפי מה שאני רגילה נראה לי סבוך.אני מיודדת עם גבר ונמצאת בסוג של קשר איתושנמשך יותר משבע שנים. הקבר הזה מחזר אחרי למרות שהוא צעיר ממני בערך ב 9 שנים. הדבר התחיל ביוזמתו כאשר באתי לקנות דבר בחנותו. ההתענינות שלו בי התחילה כאשר עדיין הייתי נשואה, הוא לא עצר ושאל את עצמו או אותי אם אני פנויה ולא שאל שאלות לגבי נישואי פשוט חיי "את חייו" "זרם" מה שנקרא. אני לא יודעת אם זה היה לגמרי ספונטני מצידו אין לי מספיק הבנה. אני גרתי עם בעלי במרחק גאוגרפי גדול ממנו. בשנים האחרונות אני התגרשתי בגלל בעיות עמוקות ביני לבין בעלי ללא קשר לאינטראקציה עם המחזר (והיו לי עוד כמה מחזרים, שלא הייתי מעונינת בהם לאורך השנים). היום, כאשר אני מגיעה לחנות שלו גם לאחר כל כך הרבה שנים עדיין יש מתח מיני וביטויים של התרגשות ותקשורת בלתי אמצעיים. הוא תמיד מאיץ בי להגיע לחנות שלו למרות שלא תמיד יש לי צורך דוקא להגיע לחנות. נראה לי על פניו שפשוט אין לו את האומץ לעשות צעדים נוספים משמעותיים להתרועע איתי או להיות במחיצתי אם אני לא באה באופן פיזי לחנות שלו. כמה פעמים הוא ניסה להתקשר אלי לפאלפון אך לא שוחח אתי. כלפי הוא מתנהג בפוזה, שכנראה נראית לו אטרקטיבית, לפעמים מחמאות, לפעמים עקיצות "נורא קולי". דבר שמציק לי מאוד זו העובדה שבפני אנשים אחרים לא בנוכחותי הוא מביע את הרגשות שלו כלפי ויוצר רושם שהקשר הריגשי בינינו נורא חזק. היו כמה פעמים שראיתי ושמעתי זאת, ופעם אחת ידיד שלי סיפר לי שהוא מציג את הדברים כך בפני אחרים (שאינם בהכרח ממכרי...בכלל נרא לי מוזר). בקשר שלי עימו אני חשה שהוא נחרד מכל דחייה מצידי, ומתגונן מייד בהצגה שלא אכפת לו, הוא לא מבין מה רוצים ממנו. ושוב גלגל שלאחר זמן ממושך הוא מתעלה מעל עצמו ושוב מחזר במרץ . ניסיתי לעודד אותו בכל מיני דרכים לפי אופיי ולפי הבנת האופי שלו לצאת מהמעגל הקבוע. גם מפני שהמפגשים עמו אינטנסיביים עמוסי רגש ולא יציבים , גם מפני שחשבתי שאולי המצב הזה פוגע ברגשותיו - ולכן הוא מאיץ בי ואז שוב גלגל ההתנהגות חוזר. אני לפעמים כן נהנית מהקשר ולעיתים הוא מאוס עלי ומעצבן אותי, בגלל ההתנהגות שנראית לי מוזרה אין סינכרוניזציה טיבעית בתקשורת, יש פוזות מוחצנות שכביכול נדרשות ממעמדו ושלטונו בחנות שבעלותו. חסרה לי הנעימות שלדעתי חשובה בכל קשר אנושי. לפי נסיוני בחיים ואולי אני בהחלט טועה זה גם יתכן,לכן אני פונה לקבלת עצה, הקשר הריגשי ביני לבינו כן קיים וכן מתמשך. מצד שני אולי אני נופלת קורבן להצגות שיש מאחוריהן תכלית של אדם בעל אופי רדוד, מה שנקרא בלשון העם:ערס. את כל הצורות הישירות של התקשורת כבר מיציתי איתו. אני נמצאת בידיות עם מישהו שגוזל מהאנרגיות שלי ולא נותן לי להכיר אותו לעומק, זה כמו חתול בשק. מפריע לי שהקשר נעשה דרך אנשים מסביב, אנשים אחרים בחברה, כאשר הוא למעשה אמור להיות קשר איתי...?אני מבקשת עצה מקצועית של אדם מנוסה, כיצד להתייחס למצב, , שמתסכל אותי מצד אחד אך מחזיק אותי בחבל מצד שני. הקשר גוזל אנרגיות ממני.אני משקיעה מחשבה רבה לגבי מהות הקשר. הגעתי לאיזו הבנה שאולי אינה נכונה:שמחזר אחרי גבר צעיר חסר ביטחון,שזורם באופן סמוי בגלל בעיות אישיות של עצמו,מגונן על עצמו מפני כשלים, לפי הדרך הנוחה לו בלבד מההיבט הריגשי וגם מבחינה חברתית.דווקא כשיש לו מתחרים המנסים להתקרב אלי, הוא קופץ על רגליו כמו נמר סמור או כמו טווס... ממש אוירה לא מובנת ..מבחינתיהייתי רוצה פשוט קומוניקציה שקטה רגועה עיקבית, ללא שיאים שאי אפשר להגיע אליהם, כמו אנשים רגילים בלי שהוא ייפגע ובלי שאני אחוש שהפסדתי ידיד (אני לא מכירה אותו ממש לעומק הוא לא נותן להתקרב) או שגרמתי למישהו לחוש רע.תודה

ד"ר אורן חסון
מה בעצם קורה עכשיו?
21.11.2005 • 20:54

שילי יקרה,
אם תרשי לי שתי שאלות קצרות:א. האם גם עכשיו את גרה רחוק ממנו?ב. מה היית רוצה שיקרה? (גם לא ברור לי מה יש ביניכם היום, מעבר למה שקורה ביניכם בחנות עצמה, ובדיבורים שלו עם חברים)

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083