בגידה ומשבר אמון: מה עכשיו?
בגד
חי בסיוט
⌄
שלום,
אני נשוי כ 10 שנים , יש לנו שני ילדים נפלאים.לפני כ שלוש שנים אישתי בגדה בי , בהתחלה היא הודתה בפני על בגידתה אך מאוחר יותר אמרה שסיימה את הקשר שהיה לה במשך כ3 -6 חדשים ,היא הבטיחה, נשבעה וכו... שאין לה יותר קשר עם אותו גבר . מאחר ולא כל כל היה נראה לי הסיפור עקבתי אחריה ואכן גיליתי שהיא עדיין בקשר . בין התקופה שהיא גילתה לי לבין הזמן שגיליתי שהיא ממשיכה לבגוד בי עברו כחדשיים ימים.כמובן שבאותו יום שגיליתי היה משבר גדול בבית והיא אף עזבה את הבית , לאחר כמה ימים היא ביקשה לדבר איתי . כמובן שהיא התחננה על נפשה מאחר וכבר המשפחה היתה מעורבת כי כבר אי אפשר היה לשמור את הנושא בסוד לכולם היה ידוע על הפרשה.מאחר ואני מאוד אוהב את אישתי גם הפעם נתתי לה הזדמנות נוספת מה גם שכתוצאה מהלחץ בו היינו שרויים אישתי חלתה מאוד ואף נזקקה לאשפוז.באותה תקופה לא יכולתי לפרק את המשפחה , הילדים מאוד קשורים עלינו ועד המקרה תמיד היינו משפחה תומכת ומפרגנת אחד לשני.אמנם עברו כמעט שלוש שנים מהמקרה אני לא מצליח להתגבר על ההלם, הבושה וההשפלה שעברתי. כמובן שאני "זוכה " למלוא שבחים על התנהגותי שויתרתי לה ולשא פירקתי את המשפחה אולם בתוך תוכי אני חש שמשהו מת .אבדתי את האמון באנשים, אני רואה הכל בצורה צינית מאוד והחשוב מכל אני לא מאמין למילה שאישתי אומרת לי וזה יכול להיות על כל נושא . כל מעשה שהיא עושה מתפרש אצליבצורה המעוותת ביותר , קשה לי לראות את אישתי משוחחת עם גברים אחרים מיד נדלקות לי מנורות אדומות בראש , נניח שאישתי יוצאת עם חברות או נוסעת לאיזה מקוםמיד אני חושב על איפה היא ומה היא עושה. מזה זמן רב אני סובל מסיוטים וקשה לי לישון בלילות , התיעצתי עם פסיכולוגים ויועצים למינהם אולם כלום לא עוזר . אני יודע שיהיה לי קשה לחיות ללא אישתי אבל בתוך תוכי אני יודע שאין סיכוי ליחסים האלה . בכל רגע אני חש שמישהו תוקע לי סכין בבטן ומסובב אותה .
ד"ר אורן חסון
אז כדאי שתתחיל לטפל בעצמך
⌄
בגד יקר,
אתה בבעיה. בנתון האופי שלך, אזי ברגע שגילית שהיא בגדה בך, ועוד יותר לאחר שגילית שהיא ממשיכה בזה, איבדת בה אמון, וללא טיפול אינטנסיבי (פסיכולוגי) הוא לא יחזור. האם זה אומר שאתה צריך לעזוב אותה? – אני לא יודע. כי לפי התאור שלך את התחושות שלך, אני לא חושב שתתן יותר אמון בבת-זוג אחרת. אתה לא צריך להתייעץ עם פסיכולוגים, אתה צריך לדאוג לעצמך לטיפול אינטנסיבי, אחרת שארית החיים שלך יהיו בנבירה עצמית, בחשדות ובחוסר אמון.