שאלות מיניות ואספרגר: מתי לפנות לטיפול?

תאריך פנייה: 22.10.2021 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
סמי
שאלה
22.10.2021 • 14:10

למה אתה מחקת את השאלה שהעליתי היום בלילה או לפנות בוקר לגבי האם גבר שיש לו אספרגר שואל האם זה בסדר שהוא יבגוד במישהי שיוצאת איתו לפחות חודש ? מה מטריד בזה את גולשי הפורום ? לא רשמתי שם שום דבר גס ! ואז למה על הפוסט " משדרת מיניות " של ריקי מ- 4 באוקטובר אתה ענית ועוד איך ענית ??? זו אפליה !

ד"ר אורן חסון
שאלה חוזרת
22.10.2021 • 18:47

סמי יקר,
התכתבת איתי בעבר, עם קשת של שאלות בעניינים מיניים. לפי אופי השאלות שלך, חלקם בנושאים שהתשובה אליהן נראית די טריוויאלית ובכל זאת אתה מחפש להם תשובה, ואחרות מאד אישיות ומורכבות שאין אפשרות לענות להן מבלי להכיר אותך הרבה יותר טוב, ובשל השטף של השאלות הללו, עניתי לך שאתה חייב לדבר על הדברים האלה עם המעטפת הטיפולית שלך. תופעת האספרגר אינה מיקשה אחת, ולא כל מי שיש לו אספרגר מגיב וחושב ומרגיש באותו אופן. התשובות צריכות להיות בדוקות איתך ולפי ההבנה והאישיות שלך.היות שלא ענית לי אז, אשאל עכשיו, אולי באופן ברור יותר: מהי המעטפת הטיפולית שלך? האם יש לך כזו? עם מי אתה מדבר חוץ מאשר עם חברים? מה היחסים עם הוריך ועד כמה הם יכולים להוות לך תמיכה בעניינים יומיומיים או שאלות שרובן די סטנדרטיות למרבית האנשים? האם אתה בודק בכלל את השאלות הללו עם אנשים מקצועיים, בתחום הטיפולי, שאתה אמור לשוחח איתם על הקשיים שלך כגבר צעיר עם אספרגר?- כפי שכתבתי לך כבר בעבר, כאן זו לא המסגרת הנכונה לתשובות לשאלות שאתה שואל, ובכל זאת אתה ממשיך ופונה אלי. הפעם, אשמח אם תענה לי לשאלות שלי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סמי
שאלה חוזרת
22.10.2021 • 19:34

אני בחוג חברתי המקבל אליו בין השאר אספרגרים ומטפלת בי עובדת סוציאלית במשרד הרווחה העירוני , יש לי קשר טוב וקרוב עם אמא שלי שאני גר בבית שלה ועם אח שלי הסכיזופרן והיא מנסה להשתלט לי על החיים מטבע הדברים שאני אדם עם צרכים מיוחדים ואבא שלי מת לפני כמעט שנה ואמא שלי מאוד דואגת לי ומכתיבה לי עם מי להיפגש, מה לרשום לאנשים בווצאפ, באיזו שעה לחזור הביתה וכו'.... לא לא, לא התייעצתי על הנושאים האלה פנים אל פנים עם מומחים !עכשיו אפשר להעלות פה שאלות ולקבל ממך תשובות ? כי יכול להיות שלא יהיו לי שאלות שקשורות למין בלבד ! אוקיי ?

ד"ר אורן חסון
התמיכה המקצועית
23.10.2021 • 23:09

סמי יקר,
כל השאלות שלך נוגעות ליחסים עם נשים, אבל הן מגיעות באופן שנראה די סטיגמטי באשר לקבוצות שונות של נשים, מעדות או מקצועות שונים, ולפעמים עם סטיגמות על נשים בכלל. אכן השאלות שלך נגעו בעיקר לעניינים מיניים, אבל הצביעו על אי בהירות גדולה שיש לך הנוגעת לנוהגים חברתיים, ועל אחת כמה וכמה זוגיים. זה ככל הנראה חלק מהסימפטומים שלך, ולכן חשבתי שהרבה יותר נכון שתקבל תשובות ממעטפת התמיכה שלך. לפי מה שכתבת, יתכן שהיא לא מספיקה, אבל אני חושב שכן כדאי לבדוק עם העובדת הסוציאלית שלך עם מי אתה יכול להתייעץ בעניינים האלה. נראה לי שאתה זכאי לטיפול יותר מאשר פגישה חודשית עם עובדת סוציאלית, אם זה מה שיש לך. שאל אותה איך עושים את זה. במסגרת הנוכחית אני לא יכול לספק מסגרת 'טיפולית' קבועה, ואני חושב שזה מה שאתה צריך – לשאול את מי שמכיר אותך היטב, ויידע לכוון אותך נכון יותר ובאופן קבוע, כי נראה לי שזה מה שאתה מחפש וזקוק לו. מסגרת של פורום אינטרנטי לא מסוגלת לספק את זה כראוי.ואם כבר, רק להסבר שידגים את העניין, אולי – שאלת אם זה בסדר שגבר שיש לו אספרגר יבגוד במי שיוצאת איתו. א. לצורך העניין, אין הבדל בין פחות מחודש או יותר. מה שחשוב הוא מה היא מרגישה. כי אם היא לא היתה רוצה את זה, הבגידה שלך בה אינה מעשה הגון ואינן הוגן כלפיה. ושים לב שבשאלות ששאלת חסרה החשיבה על מה שהאשה שאתה איתה או שאתה רוצה להיות איתה מרגישה. אלו בדיוק הדברים שאתה צריך לבדוק עם התמיכה המקצועית שאתה מקבל: מה מקובל? מה הוגן? מה עובר רגשית על הצד השני, ואיך אפשר לדעת את זה? (ופעמים רבות, מה שהצד השני ירגיש שאינו הגון ואינו מתאים, הוא מה שאינו מקובל).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083