שאלות מהותיות בזוגיות

תאריך פנייה: 14.01.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נירה
עזרה בבקשה
14.01.2014 • 00:06

יצאתי לדייט עם מישהו שנראה נורא נחמד. במהלך הדייט הוא סיפר לי שעברה עליו תקופה קשה.. הוא סבל מאנורקסיה בגיל 16 הוא לא כל כך בקשר עם המשפחה כי הוא אמר שהם פגעו בו (לא פיזית) כנראה נפשית. הוא גם ציין שהוא זקוק לתמיכה של אנשים סביבו ולהרבה תשומת לב, מחברים כי כשהוא לבד הוא מרגיש את הדיכאון, וכשהוא עם חברים יש לו מצב רוח טוב.
אני בדילמה.. השאלה שלי היא האם כדי להפסיק את זה עכשיו (עם כל הכבוד זה סוג של תיק כבד) או שלהמשיך את זה כי ממש רציתי לעזור לו, אני מטבעי מאוד אופטימית וחיובית ואני מאמינה שהכל זה עניין של גישה והייתי רוצה להעביר לו את זה. האם זו תהיה טעות להמשיך את הקשר איתו? אם אחליט לשים לזה סוף, איך אעשה זאת מבלי לפגוע בו? מה אומר לו? זה מצב מאוד רגיש, אשמח לעצתך
תודה מראש, נירה.

ד"ר אורן חסון
שאלות מהותיות
14.01.2014 • 20:13

נירה יקרה,
את שואלת שאלות שונות וכולן מהותיות. האם מגיע לו בת זוג משלו, למרות ההסטוריה שלו, ולכן גם העתיד הלא ברור, ואולי הבלתי יציב? - בהחלט כן. ובהחלט יש לו סיכוי למצוא מישהי שתדע להכיל זאת, ולהתמודד עם זה, ולהרגיש טוב איתו ועם עצמה. התשובה הזו, אולי גורמת לך להרגיש רע, כשאת מתלבטת. אבל זה בסדר. מותר לך. כי לא זו, ולא רגשי האשם, וגם לא הקושי להודות בפני עצמך שאת לא חזקה או מוסרית מספיק כדי להתמודד עם זה, צריכים להכניס אותך לזוגיות שתהיה לך קשה ושתגרום לך סבל. לא כל אחד יכול. האם את יכולה? - אני לא יודע. את לא בטוחה בעצמך בעניין הזה, וזה אולי סימן.ואם תרצי להיפרד ממנו, תצטרכי ללמוד למצוא את המילים שיפגעו כמה שפחות, מעבר לידיעה שאת נפרדת ממנו. אנשים עושים את זה כל הזמן, לפעמים טוב ולפעמים רע. אם זה מה שתרצי לעשות, השתדלי לעשות זאת טוב, אבל אי אפשר לעשות זאת מבלי לפגוע אם הוא רוצה להמשיך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083