טיפול במחשבות כפייתיות וחרדות

תאריך פנייה: 14.01.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעקב
בעיה מהעבר
14.01.2014 • 17:50

שלום
הרב ד"ר איילברצוני לשתף בבעיה מהעבר שמלווה ומטרידה אותי מדי יום במשך למעלה מעשר שנים !!!!!.אנחנו זוג נשוי בתחילת שנות השלושים + 3 ילדים חיי זוגיות ומשפחה ב"ה תקינים .אני וחברתי (לימים אשתי)הכרנו בסוף תקופת התיכון והיינו חברים כ- 4 חודשים,לאחר התקופה הזאת נפרדו וחזרנו לאחר חצי שנה .בתקופה שנפרדנו חברתי יצאה עם מישהו אחר, קשר שכלל לראשונה גם קשר מיני.לאחר חזרתנו התברר לי הקשר הזה ורציתי להיפרד , חברתי הביעה חרטה והבהירה שזאת היתה טעות ומבחינתה אני אהבת חייה .מאז ועד היום אני לא יכול להשלים עם העובדה שהפעם הראשונה שלה היתה עם מישהו אחר (למרות לא היינו חברים).התחושה הזאת מלווה אותי עד היום וגוברת כאשר אני פוגש את אותו הבחור ברחוב ועוד יותר מטריד אותי מה עובר על אישתי כאשר היא רואה אותו .חשוב לציין שמאז לא נפרדנו והקמנו בית לתפארת .אשמח לעצתך איך מתגברים על בעיה הזאת שמלווה אותי שנים רבות

ד"ר אורן חסון
טיפול במחשבות כפייתיות
14.01.2014 • 20:14

יעקב יקר,
אני לא הד"ר אייל, אבל אנסה לענות בכל זאת:עושה רושם שאתה שבוי בחרדות ובחשיבה כפייתית, שאתה צריך וחייב לטפל בה. אתה מדבר על משהו שקרה לפני למעלה מעשר שנים, כאשר אתה ובת זוגך חייתם בנפרד כחצי שנה. זה הורס את מנוחתך, זה מטריד אותך, זה מעסיק אותך, והחיים הזוגיים שלך והשלווה הנפשית שלך נמצאים במועקה, וללא ספק זה גם משפיע על היחסים שלך עם בת זוגך, ועל השלווה הזוגית שלך, ובעיקר על השלווה הנפשית האישית שלך. לך לטיפול יעקב. זה לא משהו שאמור להמשיך ולהטריד אותך, גם אם ברור למה זה קורה. מוסרית, התנהגותה היתה ללא פגם. לא הייתם אז בקשר. אבל זה מכניס אותך ללחץ, כי אתה לא היחיד שלה, ואולי הוא השאיר בה חותמת רגשית או אחרת, שלכאורה אין לך שליטה עליה. לכאורה - הוא יודע ומכיר משהו שהוא אישי שלך ושאתה היחיד שאמור לדעת. לכאורה אולי, בעיניך, הוא מלגלג עליך מאחורי גבך. יש לך בעיה, יעקב, שאתה אמור לדעת להניח לה, ואתה לא יודע. בעיקר, כי אין לך מה לעשות בעניין, בעיקר, כי בת זוגך היתה בסדר גם אם לא חיכתה לך בכיליון עיניים לאחר שנפרדתם לזמן כה רב, וכאשר בכלל לא היה ברור שתחזרו להיות ביחד.לך לטיפול, יעקב, למענך קודם כל, וגם למען בת הזוג שלך והילדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083