החלטות בזוגיות: טיפים להתמודדות
לילי
פערים ברצונות
⌄
אורן שלום,זקוקה לעצתך. מה קורה כשבין בני זוג יש פערים ורצונות שונים לחלוטין בנושאים מהותיים, כגון בית, ילדים, כלב? אנסה לתאר בקצרה, אני ובן זוגי יחד 4 שנים נשואים כחודש. לפני מספר חודשים הוא הפתיע אותי עם כלב, שבמהרה הבנתי שלא מתאים לי, אבל הוא מתעקש להשאירו. אנו גרים בדירה ששייכת להוריו, ללא שכירות, וגרים מעליהם. הוא מסרב לעבור בטענה של חיסכון. יחד עם זאת, אין לו רצון לצמצם את רמת החיים (במעט) כדי לחסוך ואולי לקנות או לעבור דירה. לטענתו, דירה למגורים זה בזבוז ואין לו כוונות לקנות דירה ב-10 שנים הקרובות למרות שזה חשוב לי. אני רוצה ילדים כי אני עוד מעט בת 35, הוא בן 33. אני מרגישה שאני כופה עליו את זה וכל פעם שאני מעלה את הנושא הוא מעקם פרצוף. כל פעם שאני מעלה את הנושאים, וגם אם אני לא מעלה, רואים עלי את התסכול. אני לא צופה את הסוף. אני מרגישה שהוא קבע לעצמו לבד, כאן נגור, עם כלב, ונחיה בקצב ועל פי התנאים שלו. אומנם התחתנו, אבל אין לו כוונות של שיתוף, חיסכון משותף, החלטות משותפות. אני מרגישה שאין מוצא, ולכן מנסה לשחרר ולחיות עם זה שאיאלץ לחיות בדירה מכוערת, מזוהמת עם כלב, ומעל ההורים שלו. לפעמים אני מצליחה, אבל אז זה שוב עולה ומעצבן אותי. אני לא רוצה להיות אישה ממורמרת, וביתר הדברים הוא בן זוג טוב ומתחשב, אבל אני באמת לא יודעת מה נכון. אני מרגישה שהוא קובע לי עובדות וזה מתסכל אותי. כל פעם שאני מנסה לדבר על דברים, ולעיתים זה יוצא בצורה מגעילה כי כבר נמאס, אז הוא טוען שיש לי סגנון מסריח, שאני עקשנית ואטומה. אותן טענות על כל מחלוקת. כל זאת, והוא עקשן בהרבה ממני, ולא מוכן לשמוע דבר.
ד"ר אורן חסון
טיפים לזוגיות - חילוקי דעות מהותיים
⌄
לילי יקרה,
נראה שהוא מחליט עבור שניכם, החלטות שחשובות הן לך והן לא, גם אם אתם לא מסכימים עליהן. את מתארת אותו כאדם בעל שני פנים, האחד שעושה את מה שהוא רוצה, כי יש לו הכוח, והשני, כבן זוג טוב ומתחשב. לא ברור לי מתי הוא כזה ומתי הוא כזה, וגם לא למה ובאיזה עניינים. יש לו עליך עמדת לחץ, כי לך מאד חשוב להביא ילדים בקרוב, ואת מוכנה אולי לכל, רק שיסכים.חשוב שתלכו לייעוץ זוגי בקרוב, לילי. אתם במתח, ועם פערים בצורך לקבלת החלטה בנושאים מהותיים. כתבתי על זה עוד קצת בדף הטיפים שלי(ראי הטיפ העליון משמאל).