שאלות ותשובות בנושא זוגיות
ריקי
חוסר ריגשי
⌄
שלום רב.
אני נשואה פלוס 2 ילדים, בעלי אדם טוב לב ונותן לי כל מה שאני צריכה, אך הבעיה היא שהוא מאוד סגור ריגשית, הוא מעולם לא מפתח שיחה או נושא שאני מעלה.. אני יכולה לדבר על נושא מסויים והוא יענה לי במשפט או שניים, ובזה הוא מסיים את השיחה. כשאנחנו יוצאים לבלות אני ממש מרגישה שאני לא מעניינת אותו, שאני אולי משעממת, שאני לא מצחיקה וכ"ו. בנוסף הוא גם לא בן אדם חם, לא מפרגן, לא מחבק ומנשק הרבה(לדבר מאז ומתמיד לא היה אפשר איתו, אך בזמנו הוא היה מחבק ומחזר בלי הפסקה, וזו אחת הסיבות שהתחתנתי איתו..) הביטחון העצמי שלי נפגע מאוד! המצב מתסכל מאוד וגורם לי להתפרץ עליו הרבה, ולשאול אותו למה הוא לא אוהב אותי (אני מרגישה שאני מתחננת לייחס, מה שלא הכרתי אצלי מעולם) היו תקופות שלא אמרתי לו מילה, הייתי נחמדה ופירגנתי המון, נכון שבתקופות האלה הוא היה קצת יותר נחמד וקצת יותר התייחס, אבל זה ממש לא מגיעה לרבע ממה שאני מצפה המנישואים. ואז כשאני מתפרצת אין לו מושג מאיפה ולמה זה בא. הוא מבחינתו עושה הכל שיהיה לי טוב ( שזה באמת נכון, חוץ מהקטע הריגשי הוא בעל באמת מקסים) כמובן שדיברתי איתו על זה בשיחה ממש יפה שיזמתי אבל איתו כמובן אי אפשר לדבר, אני דיברתי והוא הקשיב ( הוא היה נראה משועמם כרגיל) כמובן שלא אמר מילה, ששאלתי לדעתו הוא אמר "אין בעיה הבנתי," ודקה אחר כך ענה לשיחה חשובה שהייתה לו..אני ממש נעלבת מהייחס.מה עושים?? המצב ככה כבר 5 שנים..
ד"ר אורן חסון
סיפור דומה וקצת אחר...
⌄
ריקי יקרה,
אני מפנה אותך לארבע שאלות דומות, ולתשובות שלי, כל אחת בדרכה, לאותן שאלות. בין השאלות השונות והתשובות השונות, אולי תמצאי גם את מה שמתאים לך:כלוב של זהב,ריבים מלוכלכים,עייפה!,לא קל.