זמן לעצמך: עצות להתארגנות מחודשת

תאריך פנייה: 24.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ע
הסתגלות לאחר פרידה
24.10.2010 • 23:10

שלום
ד"ר חסון,אני בת 29 ורווקה, לפני כחודשיים וחצי נפרדתי מהחבר הרציני הראשון שהיה לי לאחר קשר של שנה ו-8 חודשים. הסיבה לפרידה היתה שהוא לא הסכים לעבור לגור איתי ביחד לאחר תקופה של שלושה חודשים שבה דנו בעניין. בהתחלה הוא אמר שנעבור לגור ביחד, בהמשך התחיל למצוא בי חסרונות, ולאט לאט נסוג מהעמדה הההתחלתית שלו מה שלא הותיר לי ברירה אלא להפרד ממנו.עד הפרידה התגוררתי בבית הוריי, ושבוע וחצי לאחריה שכרתי דירה במרכז העיר, דבר שתמיד חלמתי עליו. עם זאת, מעולם לא הצלחתי לסדר את הדירה לחלוטין כך שתרגיש כמו בית. כמו כן, במקביל לעבודה במשרה מלאה אני גם לומדת תואר שני במנהל עסקים, מה שלא משאיר לי הרבה זמן לעצמי. בהתחלה לא הצלחתי לבצע את המעבר מבית הוריי לדירה, וגם כשהצלחתי, בכל יום הייתי חוזרת לבית הוריי אם לא נשארת לישון שם בלילה.בשבוע האחרון חזרתי לחלוטין להתגורר בבית הוריי וכלל לא ביקרתי בדירה ששכרתי. כמו כן, את המשך ארגון הדירה אני דוחה לכל סופשבוע, שאליו אני מגיעה באפיסת כוחות וחוזר חלילה.כמו כן, לאחר הפרידה הייתי במצב רוח מאוד דכאוני, עם הרבה מאוד התפרצויות בכי וזעם והרגשה מאוד רעה מבפנים שמלווה בחוסר בטחון גדול, דבר שלא היה אופייני לי בתקופה שבה הייתי בזוגיות.אני מרגישה שאין לי זמן או כוחות לארגן את הדירה למגורים, גם כי הלימודים והעבודה דורשים ממני הרבה משאבים. מבחינתי חוסר מעבר לדירה הוא חסימה של אפשרות להכיר בן זוג חדש, כי בסופו של דבר הוא יצטרך לבקר בדירתי.אני נמצאת במין פלונטר כזה ואני לא יודעת איך לצאת ממנו ולגרום לעצמי לגייס מחדש את המשאבים הנפשיים שלי כדי להיות עצמאית ולהכיר בן זוג חדש. אודה לך אם תוכל לעזור לי.

ד"ר אורן חסון
מצאי לך שעה. כן, שעה. כך מתחילים.
25.10.2010 • 00:48

ע יקרה,
קחי לעצמך את הזמן. זה בסדר. את עמוסה, ואולי גם עייפה נפשית מכדי לעבוד קשה כדי להתארגן מחדש. והלחץ שלך, שמא את "לא מתפתחת" ו"לא עצמאית", מקשה עליך עוד יותר. אז חיי את חייך ואל תפחדי לחזור לזמן מה להורייך. בין לבין, מצאי לך שעה. כן, שעה. ופתחי יומן. סמני לך מועדים שבהם תוכלי לקחת חופש. חופש של סופשבוע שבו תהיי עם קצת פחות לחץ לימודים, וחופש אולי של שבוע, שבו תוכלי לעזוב הכל. את הזמנים האלה תכנני כאילו שאת יוצאת לחופשה מהחיים, ובהם תארגני לך את הדירה מהמסד ועד הטפחות, כדי שתרגישי שם בית. לא צריך יותר משבוע בשביל זה. אחר-כך, כאשר הוא כבר יהיה בית, תוכלי מדי פעם להקדיש שעה או שלוש שעות (סמני ביומן!), להשלים חסרים, ולקשט.כשתעשי אתזה, תהיי גם מוכנה יותר לצאת מחדש. ו... אולי אפילו קצת קודם, כשתהיי רגועה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083