ציפיות בזוגיות: טיפים לשיפור הקשר

תאריך פנייה: 24.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לבנון
עברנו לגור ביחד
24.10.2010 • 20:04

שלום,
אני בת 22 וחבר שלי בן 25. אנחנו ביחד כבר כמעט 3 שנים ומתכונת המפגשים שלנו עד כה הייתה בעיקר בסופי שבוע (אנו גרים במרחק של שעתיים זה מזה).הכל היה מעולה, עד הרגע שבו עברנו לגור יחד במעונות הסטודנטים.הבנתי כבר מזוגות אחרים שיש המון קשיים בהסתגלות למעבר חיים מסוג זה, כלומר - אינטנסיבי והיחסים משתנים.בכל אופן, עברנו לגור ביחד וללמוד מהבוקר עד הלילה באוניברסיטה (אנחנו משתדלים לצאת בסופי שבוע, אך לא יוצא לנו יותר מזה.שאר הזמן אנחנו תחת ערימת ספרים).מאותו הרגע, משום מה, השתנה היחס שלי כלפיו, ברובד הרגשי והמיני כאחד.אם פעם הייתי מתרגשת ומחכה כל השבוע כדי שיגיע יום שישי ואראה אותו. היום אני מרגישה קצת אדישה כלפיו, קצת עוקצנית לפעמים. ואפילו, כשהוא אמר לי כמה פעמים "אני אוהב אותך", בקושי הצלחתי לענות לו באותו המטבע. משפט שאמרתי אותו כל הזמן לפני כן, וגם הרגשתי אותו....כמו כן, הרגש המיני שלי נכבה לחלוטין מהרגע שבו עברנו לדירה הזו. אני לא מרגישה משיכה כלפיו וגם אין לי חשק להגיע לסיפוק בכוחות עצמי. פשוט על OFF וזהו.יצא לנו להתווכח מעט מאוד בענייני מעבר הדירה והדברים הלוגיסטיים, ואנחנו לא רבים כמעט בכלל. שנינו מאוד נוחים ונינוחים.מבחינתו, הרגשות כלל לא השתנו.חלקתי איתו את רגשותיי ואמרתי לו שאני לא מבינה מה הבעיה, ושאני מקווה שזה יעבור כי אני לא רוצה להפסיק לאהוב אותו.. בעיקר כשאין סיבה אמיתית לכך.ממש מוזר לי כל העניין.בנוסף, אני לוקחת גלולות וכתוב שם בתופעות הלוואי שהחשק המיני עשוי לרדת. זה לא קרה לי מעולם, אך חשבתי שאולי מדובר בזה.בקיצור, אשמח לעזרה מבחוץ כדי להבין מה אני עוברת והאם זה קשור במעבר דירה או שיש להשליך על היחסים שלנו.תודה!לבנון.

ד"ר אורן חסון
לפתח ציפיות
25.10.2010 • 00:46

לבנון יקרה,
אני חושב שהיקפת את הבעיה על כל הבטיה ועל האפשרויות שלה יפה מאד. כדאי שתבדקי אכן שוב את עניין הגלולות, ואולי תנסי להחליף. דברי על זה עם הרופא שלך.אבל בסך הכל הגדרת נכון גם את הסיבה לריגוש שירד: היית רגילה לחכות לרגע שבו תהיו ביחד, והציפיות שלך במשך השבוע עזרו לזה. עכשיו, נוכחותו הפכה להיות לשיגרה. לא אומר לך להפסיק לגור ביחד, כי הרי כל המטרה היא בסופו של דבר לגור ביחד, ואם זה לא עובד, אז בשביל מה אתם ביחד, נכון? אבל, נסו ליצור ציפיות לזמן שבו כן תהיו ביחד. ואפשר לעשות זאת בכמה צורות:את יחסי המין שלכם הגבילו, אולי, למשל, לסוף שבוע. אולי אפילו כדאי קודם לעשות הפסקה של שבועיים שלושה. וכשאני אומר "הגבילו", פרושו:אסור, גם אם שניכם רוצים. שתתחילו לצפות לזמן שבו זה מותר. שגם את תתחילי לצפות לזה.החליטו שיום בשבוע, שישי או שבת (או שניהם), אתם שוברים את השיגרה. אחד מכם יתכנן את היום או הערב או הסופשבוע, מבלי שהשני יידע מה זה יהיה. הפתיעו זה את זו, כדי לייצר ציפיות לסופשבוע אחר.הדברים הללו יהיו לכם חשובים כדי לייצר מומנטום רגשי חדש. לכן, קחו זאת כתורה מסיני: "נעשה ונשמע", אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם ממשיכים את המצב הנוכחי עד לריגוש הבא, שיגיע מבחוץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083