שאלות בנושא זוגיות
אני
משהו שמפריע לי
⌄
http://community.msn.co.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=33078&TopicID=374452&ReturnPage=&PagePosition=1&ThreadPage=1&CommID=152צירפתי קישור לשרשור הודעות.זה תמיד הפריע גם לי ואני באמת רוצה להשתחרר מזה. מה עושים?לדעת שלבחורה היו הרבה חברים...אני אפילו לא יודע מה לשאול עוד, זה פשוט גורם לי להרגשה לא טובה.
אני
משהו שמפריע לי
⌄
http://community.msn.co.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=33078&TopicID=374452&ReturnPage=&PagePosition=1&ThreadPage=1&CommID=15218
ד"ר אורן חסון
גם לי
⌄
אני יקר,
אנא שאל שאלתך כאן. אם תרצה, עשה העתק/הדבק, כדי לחסוך לעצמך עבודה. אם אתה שואל שאלה, ורוצה תשובה, לפחות, מן הנימוס הוא שתקל עלי את המלאכה.
אני
אני מתנצל
⌄
"שלוםאני בקשר כבר חמישה חודשים עם בחורה מאד מיוחדת כיף לי איתה היא מבינה עיניין אישה אידיאלית בעצם האישה הכי טובה ומיוחדת שהיתה לי אי פעם ערב אחד אחרי ששכבנו חשבתי לי שזהו זה הזמן להציע לה נישואים עוד לפני שהספקתי דיברנו על איך היה והיא אמרה שאני הגבר הכי טוב שהיה לה והסקס הכי טוב שהיה לה ואז שאלתי כמה היו לה לפני היא שאלה אם אני באמת רוצה לדעת ואמרתי שכן ואז היא אמרה 25 הייתי בהלם נכון ידעתי שהיא לא בתולה בכל זאת היא בת 29 וגדולה ממני בשנה אבל מאותו רגע קשה לי למרות שלי היו יותר נשים משהיו לה גברים אבל זה נראה לי המון.אני לא יודע אפילו למה זה מציק לי אבל זה שם וזה מפריע ואני שואל זה סביר? בנות זה נראה לכן המון?ולמה בכלל זה מפריע לי אני קצת מנותק ממנה מאז ולא יוצא לי מהראש הנושא הזה "זו פשוט הודעה ראשונה בשרשור של הודעות, וחשבתי על להפנות למקור.אני מתנצל.קראתי את כל השרשור וזה מאוד מציק לי באופן אישי והייתי רוצה לדעת איך מגיבים ומתמודדים במקרה כזה.תודה רבה"שלוםאני בקשר כבר חמישה חודשים עם בחורה מאד מיוחדת כיף לי איתה היא מבינה עיניין אישה אידיאלית בעצם האישה הכי טובה ומיוחדת שהיתה לי אי פעם ערב אחד אחרי ששכבנו חשבתי לי שזהו זה הזמן להציע לה נישואים עוד לפני שהספקתי דיברנו על איך היה והיא אמרה שאני הגבר הכי טוב שהיה לה והסקס הכי טוב שהיה לה ואז שאלתי כמה היו לה לפני היא שאלה אם אני באמת רוצה לדעת ואמרתי שכן ואז היא אמרה 25 הייתי בהלם נכון ידעתי שהיא לא בתולה בכל זאת היא בת 29 וגדולה ממני בשנה אבל מאותו רגע קשה לי למרות שלי היו יותר נשים משהיו לה גברים אבל זה נראה לי המון.אני לא יודע אפילו למה זה מציק לי אבל זה שם וזה מפריע ואני שואל זה סביר? בנות זה נראה לכן המון?ולמה בכלל זה מפריע לי אני קצת מנותק ממנה מאז ולא יוצא לי מהראש הנושא הזה
ד"ר אורן חסון
נסיון מיני לבת הזוג:להבין את השינוי
⌄
אני יקר,
בסקר רחב מימדים ובינלאומי, נתברר שלגברים חשוב שלנשים יהיה פחות נסיון מיני משלהם, ונשים מעדיפות גברים עם נסיון מיני רב משלהן. זה הכלל, וההסבר האבולוציוני לכך הוא שלגברים מחיר הבגידה של בת זוגם הקבועה גבוה יותר, מכיוון שכתוצאה של בגידה הם עלולים לגדל ילד שלא שלהם. אשה חסרת נסיון מיני, כך ממשיך ואומר הארגומנט הזה, הנטייה שלה לבגוד, תהיה קטנה יותר. כך שהנטייה שלך לחשש היא נטייה טבעית, ונקרא לה אפילו נטייה "רגשית", כי אתה חש בה, גם אם אתה לא מקבל אותה לחלוטין באופן רציונלי. לעומתה, החלק הרציונלי שלך, שאחד הנימוקים שמנחה אותו הוא עקרון השוויוניות שבין גבר לאשה, עקרון מקובל יותר ויותר בעולם המודרני, אומר לך שאין לך סיבה להרתע מהנסיון המיני שלה, כי זה שלך גדול אף יותר. ולכן כל זה די מבלבל אותך, כי הפער בין הצד הרגשי לצד הרציונלי מפריע לך.אחד הדברים שקרו לנו בעולם המודרני הוא השימוש הנרחב באמצעי מניעה, שגרמו לנשים להיות הרבה יותר חופשיות מכפי שהיו קודם לכן. לפיכך, אתה יכול להבין מכך שלנטייה הרגשית שלך אולי יש בסיס, אבל היא בעיקר מבוססת על תקופות אחרות, שבהן מתירנות של נשים היתה מקובלת הרבה פחות. אם תצליח להפנים את הסיבות לחשש שלך, ולהבין שבעצם מקורו הוא במידה מסויימת אנכרוניסטי (כי השינוי החברתי היה מהיר מכדי שהאבולוציה תספיק להתאים אותנו אליו), יהיה לך קל יותר לנסות ולהדחיק את הקושי שלך. אחרי הכל, אשה בת 29, שהנסיון המיני שלה בממוצע בעשר שנים האחרונות הוא 2.5 גברים לשנה, במונחים החברתיים של היום, אינה אשה מופקרת.