בגידה ופלירט: גבולות הקשר הזוגי
גלי
נישואים טריים
⌄
שלום
שמי גלי, בת 36 נשואה טריה (פחות משנה) ובהריון צעיר(ראשון אחרי הפלה טבעית).בעלי ואני כ- 3 שנים ביחד לאחר פרידה לפני הנישואין של חצי שנה.אנחנו במצב לא פשוט- קנינו דירה ולקחנו משכנתא בעלי לא עובד ואני כרגע בסיטואציה לא ברורה בעבודה- סיטאוציה לא קלה לכל הדעות.בנוסף על כך הריון- אם כי הריון רצוי ומשמח עבורנו.אנחנו שנינו אקדמאים(תואר שני) ולמרות המצב הקשה כלכלית אני מאמינה שיהיה בסדר.מבחינת היחסים שלנו- זה אסון.אנחנו הרבה בבית ביחד וכתוצאה מכך יש הרבה מתיחותלפני כמה זמן עשיתי משהו לא בסדר וחיטטתי לו במייל הפרטי שלו- שם ראיתי שהוא מפלרטט עם משהי במיילים- משהי שאני לא מכירה והוא לא מדבר עליה.מהמיילים נראה לי שהם לא נפגשים אך יש פלירטוט ויש שיחה.כשאני מתקרבת למחשב אני רואה שזה מלחיץ אותו.מכיוון ש"רגלתי אחריו אני לא יכולה לבוא ולהתעמת איתו עליה- ואז אני מתנהגת מגעיל עצבנית וגועלית והוא בחזרה מתנהג כך.הסקס בינינו (מזוג פעיל ולא הרבה זמן יחד) קורה בערך פעם בשבועיים- הוא טוען שזה מעולם לא קרה לו ואין לו הסבר לכך- בדרך כלל הוא בן אדם מאד מיני וגם אני.עכשיו אני צריכה להסתפק בפירורי תשומת לב.אני מתוסכלת מבואסת ועם כל ההורמנים והדימוי העצמי הנמוך עם ההריון מרגישה עוד יותר חרה.מה עליי לעשות? האם פלירטוט כזה הוא בגידה?האם יש סיכוי לקשר בינינו?ייעוץ זוגי בעייתי כרגע בגלל מצבנו הכלכליאשמח לקבל תשובהתודה
ד"ר אורן חסון
פלירט אסור:ארוך ומאופק או גלוי וקצר
⌄
גלי יקרה,
לכאורה "בגידה" היא כל יצירת קשר עם בן זוג פוטנציאלי שאינו מקובל עלייך. אלא שכאן אנחנו יכולים להסתבך עם מקרים, ויש רבים כאלה, שלא מקובל על אדם, גבר או אשה, שבן/בת זוגם נמצאים ביחד באותו חדר בעבודה, ובעיקר אם אין שם עובדים נוספים, או שלא מקובל עליהם שפרטנרים לעבודה מבני המין השני ידברו עם בן הזוג בטלפון לאחר שעות העבודה, או שבני זוג שלהם ישבו בשניים עם בן/בת המין השני לארוחת צהריים, או לקפה בשעות אחר-הצהריים, או ירקדו ביחד בפעילות של ריקודי עם, או ישבו יחד בפאב בשעות הלילה המאוחרות. היכן בדיוק לשים את הגבול? בדרך כלל לפי מה שפחות או יותר מקובל בחברה. "פלירט" בדרך כלל אינו מקובל, ולא מתקבל בברכה.קשה לי לומר לך מה בדיוק את צריכה לעשות. האפשרויות הבולטות לעין שלך הן או לספוג את זה ולעבור על זה בשתיקה, לשפר את האוירה ביניכם ולקוות לטוב או לדאוג לכך שיהיה טוב (זו הדרך הארוכה והמאופקת), או לפתוח את הכל, בגלוי, לומר לו שנלחצת מזה שהיחסים ביניכם מתוחים ומכך שהוא מתרחק ממך, ושראית שהוא נלחץ כשאת מתקרבת אל המחשב, ושבגלל זה בדקת את המייל שלו, וראית את הפלירט שלו, ולומר לו שזה מאד פגע בך. את יודעת שאת לא בסדר בכך שפגעת בפרטיות שלו, ושהיית יכולה לעזוב את זה כאילו לא ידעת שקורה משהו, אבל את חוששת מכך שהפלירט הזה פוגע ביחסים שביניכם, ולכן החלטת לדבר על זה, כי הגיע הזמן להתקרב זה לזו מחדש, ושאת מאד מקווה שזה אפשרי.קשה לי לומר לך מה עדיף, כי בשביל זה צריך להכיר טוב יותר אותו וטוב יותר אותך, גם כדי לדעת איך אתם מנסחים דברים, איך אתם מתנהגים כשכואב, ואיך אתם מגיבים תחת התקפה ותחת לחץ. לכן, קחי הכל בחשבון, והחליטי בעצמך מה עדיף לדעתך.