שאלה על פורום זוגיות
מזכירה בהתנדבות
לדר חסון
⌄
מאוד מעניין אותי אם תוכל להרחיב על מה שכתבת כמענה להודעה:"הרבה דברים מנוהלים אצלנו על-ידי כוחות מנוגדים. אם באמת יש לך רתיעה כזו (וארגיע אותך - כמעט לכל אחד יש, השאלה היא רק באיזו מידה), היא תורגש פחות כאשר בן הזוג שלך מוצלח יותר ומושך יותר, ותורגש מאד אם בן הזוג שלך דוחה, וכמובן קיימים כל מצבי הביניים. אני יכול להרגיע אותך שכמעט לכל אחד יש רתיעה כזו, והשאלה היא רק באיזו מידה".
ד"ר אורן חסון
בינתיים
⌄
מתנדבת יקרה,
אעשה זאת מאוחר יותר, כשאתפנה. אבל בינתיים - האם יש סיבה מיוחדת לשאלה שלך?
אוהבת להבין לעומק
בינתיים
⌄
אני מכירה את התחושה האמביוולנטית של לשנוא מישהו שאוהבים, להיגעל ממישהו שאוהבים. להרגיש פעם ככה ופעם אחרת. אני לא יודעת עד כמה אני מצליחה להבהיר את עצמי, זה בגלל שאני בעצמי לא מבינה בדיוק מה מקור ההרגשה הזו, אם במצוקות פנימיות שלנו, שהסיטואציה דורכת עליהן או כוחות מנוגדים. בכל מקרה זה נשמע מאוד מעניין והייתי שמחה ללמוד על זה.
ד"ר אורן חסון
השפעות המצב הרגשי על העונג
⌄
אוהבת להבין יקרה,
אני לא בטוח שמה שאומר הוא מה שהתכוונת לו. אבל דברים רבים מושפעים גם על-ידי המצב הרגשי שלנו, ולכן מעידים על מגמה מעורבת. כנראה שלכן הם גם נותנים מידע, ואולי בדיוק לכן הם התפתחו אצלנו. כדוגמא, מגע: נגיעה יכולה להיות מאד נעימה עם האדם המתאים ובאופן המתאים, ומאד מרתיעה ודוחה כאשר הנוגע הוא האדם הלא מתאים או ברגע הלא מתאים (למשל, של כעס). בודאי זה כך כאשר אנחנו עוסקים בשיא המגע האינטימי – סקס. אותו הדבר בדיוק נכון לגבי הזמן שאנחנו מבלים עם אדם אחר. במצב רגשי נכון, ועם האדם הנכון, נרצה להיות איתו או איתה הרבה זמן, ועם האדם הלא נכון, או במצב רגשי שונה, לא נרצה להיות איתם כלל. הדבר הזה טיפוסי למצב שבו שני גורמים משפיעים על התוצאה (כלומר, על מידת העונג), האחד הוא המעשה עצמו, והשני הוא המצב הרגשי בעת המעשה (ועם אנשים שונים כמובן יהיה גם מצב רגשי שונה, אבל לפעמים גם עם אותו אדם במצבים שונים). בדיוק לכן כעס רב על בן או בת הזוג שלנו יכולים לגרום לנו לרתיעה ממגע, או להתרחקות כדי לא להיות ביחד.