שאלה חוזרת - מענה קודם

תאריך פנייה: 31.05.2013 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
אורית
דילמה
31.05.2013 • 20:27

שלום
ד"ר,כתבתי לך בעבר הודעה...אני לא ממש זוכרת את הפרטים זה היה כבר מזמן,כתבת לי שאני צריכה לעשות את הדבר הנכון עבורי, אבל מאז השתנו פני הדברים.מאוד עזרת לי אמנם.אני בניסיון להקים משהו פרוייקט עצמאי, ואספתי שני אנשים שעובדים איתי,שניהם יצירתיים מאוד ותורמים מאוד לפרוייקט אבל א' טוען שב' לא יצירתי מספיק. וא' צודק. הבעיה שב' לא יצירתי לא כי זה האופי שלו לטעמי אלא כי הוא מאוד צעיר. הבעיה שאני קצת פיתחתי רגשות כלפי ב', ולכן אני לא מצליחה להיות אובייקטיבית. לא משנה שאין לכך סיכוי וזה משהו מוזר ותמוה בפני עצמו כי יש בינניו הפרש גילאים משמעותי, אני לגמרי ריאלית ולכן אני לוקחת את זה בפרופורציות, עם זאת באופן אובייקטיבי (וגם אחת הסיבות לכך שאני עם רגשות כלפיו ) שאני חשה שב' מאוד אמין עם לב זהב, משתדל ותורם בדרכו שלו, לוקח לו זמן להתפתח ולהתקדם, ואין ספק שזה קצת עוצר מבעדי להתקדם יותר מהר.... אני שואלת את עצמי אם אני מבזבזת את הזמן עליו ואת התקוות עליו באופן מקצועי בלבד כמובן. אני ממש לא רוצה לפגוע בו ואני שואלת את עצמי מה יותר חשוב במקרה הזה....האם הנאמנות ולתת צ'אנס לאורך הזמן ולהיות סבלני או לחתוך ולנסות למצוא מישהו יותר מקצועי עם הסיכון שהוא לא יהיה אדם טוב ואמין. והאם זה הופך אותי למפלצת אם אני מפטרת אותו. אני שואלת את עצמי איך אנשים מתקדמים, יש לציין שכניראה אם לא היו לי רגשות יתכן והדברים היו שונים והיה לי יותר קל, אבל כפי שציינתי זה גם מישהו מאוד מיוחד באופן כללי ואני שואלת האם אני צריכה לפגוע בו כדי להתקדם.אני מסתכלת על אנשים אחרים בתחום...אני משערת שהם נאלצו לעשות דברים כאלה, אבל זו שאלה מהותית. אני מקווה שתעזור לי .תודה

ד"ר אורן חסון
שאלה חוזרת
02.06.2013 • 01:14

אורית יקרה,
את השאלה שלך על הדילמה בין השניים והדינמיקה שלך איתם שאלת כבר בעבר מספר פעמים ובאופנים שונים, ועניתי לך כמה פעמים. אני חושב שעניתי לך באופן שיוכל לעזור לך גם הפעם. אני מציע לך לחפש שוב את תשובותי הקודמות. אני חושב שמן הראוי שאם אני טורח ומשיב, ואם זה חשוב לך, שתזכרי גם את הפרטים. בעיקר אם את חושבת שזה עזר לך. אם תרצי לשוב ולשאול גם לאחר שווידאת על מה עניתי ועל מה לא עניתי לך באופן ישיר או עקיף בעבר, אנא שאלי שוב, ותני לי גם קישורים לשאלות הקודמות שלך, כדי שאדע להשיב לך באופן מדוייק ככל שאוכל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורית
שאלה חוזרת
02.06.2013 • 12:21

שלום
ד"ר...אני זוכרת ששאלתי רק פעם אחת לגבי הנושא הזה....ומסקרנות אודה לך אם תגיד לי מדוע אתה חושב ששאלתי מספר פעמים, האם יש כתובת מזהה או פרט שיכול לקשר מאחורי התגובות למנהל הפורום? זה עיניין פשוט מטריד מחמת הדיסקרטיות.תודה

ד"ר אורן חסון
שאלה חוזרת
02.06.2013 • 15:46

אורית יקרה,
לא, זה לא עניין של דיסקרטיות אלא של הזיכרון שלי. שאלת פעמיים בעבר שאני זוכר. ואנא, בדקי שוב היכן השאלות שלך ומה היו תשובותי, כדי לעזור לעצמך ולהקל גם עלי.

בברכה,
אורית
שאלה חוזרת
02.06.2013 • 21:33

וואו, איזה זיכרון! בכלל לא זכרתי שכתבתי מספר פעמים...אבל צדקת.כתבת לי שם דברים שביצעתי בסופו של דבר.http://www.starmed.co.il/search?q=%D7%93%D7%90%D7%A8%D7%9E%D7%94שמתי גבולות לאחד משני העובדים שקצת הציק, וניתן לומר שזה עבד כל כך טוב ...אולי יותר מידי טוב כי עכשיו אני רודפת אחריו לא מבחינה רומנטית אלא מבחינת עבודה....:)) משעשע.בכל אופן, כנראה שנתת לי גם שם תגובה שעליי לדעת מה סדרי העדיפויות שלי ועליי לבחור מה יותר חשוב לי...עבודה או יחסים.אבל אני חושבת שעכשיו המקרה הוא שונה, ז"א, אני שמה את היחסים שלי בצד, כ אין לי שום תקוות להיות בקשר עם גבר צעיר, אבל מבחינה אנושית וביחסי אמון ועבודה ...האם הסבלנות היא חלק בלתי נמנע כדי להתפתח או שצריך להיות נוקשים וקרים במובן מסוים.בתכלס...אני אומר לך את האמת, הרבה אנשים מסביב שמצליחים מאוד והגיעו רחוק הם אנשים נוקשים, הם עשו יותר נכון שיקולים מאוד קרים, אני מניחה שהם לא היו חושבים פעמיים במקומי...אני מניחה שהם פגעו בכמה אנשים בדרך, אבל בהחלט יש לזה סיכון ויום אחד זה גם עלול לחזור אלייך כמו בומרנג...

ד"ר אורן חסון
אינטליגנציה רגשית
05.06.2013 • 00:06

אורית יקרה,
אני חושב שעכשיו הדברים נראים יותר בפרופורציה שלהם, על רקע ההתכתבויות הקודמות שלנו. האם בכל זאת גלש משהו מהיחסים האישיים שלכם אל המערכת המקצועית? (אולי הקינאה של א' והדאגה שלך ל-ב', למשל) - יתכן. אבל אי אפשר שהדברים האלה לא יהיו בכלל. הם צריכים להפריע כמה שפחות, אבל יחסים אישיים טובים חשובים גם לבניית מערכת יחסים טובה בעבודה ולשיתוף פעולה, ולפעמים גם תחרות חשובה לזה, וצריך לדעת לעשות הכל במינון הנכון, מתוך הבנה שלפעמים טועים, ושרוצים לטעות כמה שפחות.ואת צודקת - יש דרכים שונות לניהול. יש ניהול קשה וקשוח יותר, ויש ניהול רך יותר ואנושי יותר. כמאפיינים, הראשון יותר גברי והשני יותר נשי. זה לא אומר בכלל שהשני פחות טוב, כי לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. את צריכה להחליט מה מתאים לך, ואולי אפילו להיות יותר אינטליגנטית מלהחליט רק דרך אחת או דרך שניה, אלא לשנות, באופן מושכל, ולהיות גמישה על פי הצורך, על פי האדם, ועל פי הבעיה. לא כגחמה רגשית, ולא מחרדות ומפאניקה (שאז זה נראה כאילו את לא עקבית ומאבדת שליטה), אלא באופן מושכל שכולל בתוכו גם את המרכיבים הרגשיים של המעורבים במערכת. לזה קוראים אינטליגנציה רגשית.

בברכה,
אורית
אינטליגנציה רגשית
07.06.2013 • 23:20

אני מודה לך על ההתייחסות האדירה.