שאלה והוא לא ענה: פורנו וסיפוק עצמי
אלמונית
חוסר אמון
⌄
שלום
ד"ר אורן חסוןאני בחורה בת 30, שמזה שבע שנים מנהלת מערכת יחסים, שחשבתי שהיא טובה וכנה עם בחור. אנחנו גרים יחד בשנים האחרונות עם כוונות נישואין באופק הקרוב.לאורך כל תקופת הקשר אני שבה ומדגישה שהדבר החשוב לי ביותר בזוגיות שלנו היא הכנות. אני מדגישה שאם האמת נוכל להתמודד ביחד.אני בחורה מאוד פתוחה וכנה וחברי די סגור אם כי האמנתי מאוד בכנותו.לפני כמה ימים תפסתי אותו צופה במחשב בסרט פורנוגרפי ומאונן.ניתן לומר שמאותו רגע עולמי חרב עלי, גם מעצם הפעולה ובמיוחד בשל השקר (לאורך התקופה שאלתי אותו כמה פעמים אם הוא מספק את עצמו באמצעים אחרים כמו האינטרנט כי בהיסטוריית החיפוש במחשב נתקלתי בכמה סימנים לכך, אך הוא הכחיש בכל תוקף).בימים האחרונים עקב הגילוי הכל מתמוטט כמגדל קלפים, תחילה שדיברנו הוא ניסה להוסיף שקר על שקר אך לבסוף נכנע ווידוי אחד גרר אחריו עוד רבים וכואבים.הוא סיפר לי שטרם הכרותינו בתקופות שבין מערכות יחסים שהיו לו נהג ללכת לנערות לווי, דבר שזעזע אותי עוד יותר.אני מרגישה שכל מה שבנינו התמוטט, אני מרגישה שאיבדתי את האמון ושאני לא ממש מכירה אותו.הוא טוען שאין לו יותר סודות ושהוא למד לקח ולא יהיו עוד כל סודות בינינו.הדברים שנחשפו קשים ביותר עבורי ואני לא יודעת אם אני מסוגלת להמשיך בקשר, למרות שקשה לי מאוד לזרוק כ"כ הרבה שנים טובות ביחד.זקוקה לייעוצך בדחיפות ...
ד"ר אורן חסון
שאלת והוא לא ענה: פורנו וסיפוק עצמי
⌄
אלמונית יקרה,
אם שאלת, סימן שזה היה חשוב לך, ושחששת מזה. וגם אם לא, אפשר להבין מדוע הוא הרגיש מובך מזה. סיבה נפוצה להסתרה והכחשה. אתן לך לקרוא התכתבות קודמת שלי בנושא זה, מוקצנת הרבה יותר מזו של המקרה שלך. אולי תלמדי מזה משהו, ואולי תקחי את מה שקרה קצת בפרופורציה.http://www.starmed.co.il/Forum/?MsgID=1470795
אלמונית
חוסר אמון
⌄
תודה על התשובה המהירה, אך היא אינה מספקת.לאורך כל התקופה ידעתי על האוננות אך לא ידעתי על האמצעים שנראים לי בוגדניים וקשים.עוד יותר קשה לי עם העיניין של נערות הלוויו, למרות שזה היה מזמן והוא טוען שבדיעבד הצטער על כך.האם אתה לא חושב שאם שיקר לי בנושאים אלו זה מראה על חוסר כנות כללית?הייתי מאוד מבקשת לדעת את דעתך בעניין נערות הלווי מהעבר?
ד"ר אורן חסון
חלש, ומסתיר את האמת למען מטרה חשובה
⌄
אלמונית יקרה,
בן זוגך ללא ספק רוצה להיות איתך. האם היית נשארת איתו לו היה מספר לך, כבר בתחילת הקשר, על כך שהוא הלך לנערות ליווי? האם היית נשארת איתו לו היה מספר לך על זה בפגישה ראשונה? חמישית? אחרי חודש? אחרי שלושה חודשים? מה הוא חשב שיקרה לו היה מספר?יש כאן שני ערכים סותרים. האחד: "אני רוצה שהיא תישאר איתי". השני: "אני רוצה להיות כן והוגן איתה". ואם הוא מעריך שאם הוא יספר לך לא תישארי איתו, לא פלא שהערך הראשון עולה על הערך השני. אמנם הוא לא נותן לך את האפשרות לבחור, אבל מצד שני, את לא מאפשרת לו להיות חלש. כולנו חלשים. זה אנושי להיות חלש, מדי פעם. גילית שהוא חלש ומוכן להסתיר את האמת כדי להשיג מטרה חשובה, וגילית שהוא רוצה אותך. ההחלטות הן שלך.