שאיפה לשלמות: השלכות על זוגיות

תאריך פנייה: 11.03.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שואף לשלמות
הסתרתי ושיקרתי לאישתי
11.03.2014 • 22:30

ערב טוב ד"ראנו זוג דתי ונשואים בשנית שנינו כבר שנה .אני אדם שסוחב איתו חובות על סך כולל 90 אלף שח.וכשהתחלתי לצאת לשידוכים אז המליצו לי לא לספר כלל על עניין החובות רק לאחר הנישואים.האמת שהיה לי קשה עם זה אך בכל זאת זה היה אדם בעל חשיבות עבורי .וכשהכרתי את אישתי בהתחלה כמובן לא סיפרתי כלום אך ככול שהקשר היתחזק בנינו הרגשתי צורך לספר לה.אך ניזכרתי בדיברי האדם "החשוב" .אבל בסוף נישברתי וסיפרתי לה אבל רק על חלק ממנו והחלק הגדול בכל מקרה זה היה בלתי נימנע כי זה חוב לבנק שהיא אפשר להסתיר.ואת החוב השני שהיה פרטי לא סיפרתי לה כי כבר חששתי שהיא לא תעמוד בזה ופחדתי שהיא אולי תעשה, אחורה פנה....לאחר שנה בעקבות החשבות המשותף והניסיון לחבר ולאחד את החשבונות אז דברים התחילו להראות לה לא טוב והתחלתי לשקר סביב כל זה.ויום אחד היא החליטה לחקור לבד ולעומק את הנושא והיא גילתה לבד הכל....ובסוף סיפרתי לה הכל בדרך הכי שלא רציתי כי תמיד חיכית לרגע המתאים לספר לה והוא לא הגיע..היום אנחנו בקושי מדברים ואישתי מתארת את הרגש שלה כאישה הבלה מבפנים וחוסר האמון בנינו כרגע ירד לטימיון .(אני לא יודע אם יש צורך בלהוסיף אבל ..בלי קשר לנושא אנחנו נימצאים כבר הרבה זמן במתח עולה ויורד ולא ברור ואני בתוך זה מרגיש שהיא אף פעם לא מסופקת ממה שאני עושה בניסיון של הובלת והנהגת הבית וכל פעולה יומיומית אני מרגיש ממנה שהיא מחפשת איפה להעיר לי ולגרום לי להרגיש לא בסדר.)אשמח לתגובה כי אני לא יודע איך להגיב למצב ומה היא הדרך הנכונה לתקן את אשר נעשה.תודה מראש וסליחה על גודל השאלה.

ד"ר אורן חסון
בין שלמות לחסרונות
14.03.2014 • 00:55

שואף לשלמות יקר,
שאיפה לשלמות היא דבר טוב, אבל גם דבר שעלול להפריע לחיות את החיים הרגילים, אלו שלא פעם אינם שלמים. אתה שואף לשלמות, אבל ברור שיש פער בין השאיפה הזו לבין המעשים שלך, ואולי גם פער בין מה שאתה שואף אליו לבין מה שיש לך. ולכן נגררת להסתרה - כדי להשיג משהו טוב יותר וכדי להשיג אותו בעזרת הצגתך כשלם יותר מכפי שהעובדות מראות - לפחות מבחינת הבסיס הכלכלי. מבחינת בת זוגך, רימית אותו, הסתרת ממנה, והיא כבר לא סומכת עליך. זה קושי שלא קל להתגבר עליו, כי היא צריכה להבין איך היית יכול לעשות זאת, ומתוך זה גם להבין שיותר לא תעשה את זה, גם אם תהיה לחוץ וגם אם תחשוב שתינזק מסיפור האמת. כי אלו בדיוק היו הסיבות שלך גם בעבר להסתרת האמת.נכון יותר אולי הוא להסביר את הבור שבו היית, את העובדה שרצית אותה, את עצת אחיתופל שנתנו לך, ואת העובדה שהבנת שזה לא בסדר אבל גם שלא ידעת איך לפתוח את זה. וגם - לא רק הבטחה שלא תמשיך כך, אלא גם להראות זאת במעשים: להיות גלוי, להתייעץ ולדבר, תוך דיאלוג שוטף ולא כוחני מצד אחד, אבל גם עם הכרת ערך עצמי מצד שני. אם אתה מאמין בעצמך ובערך העצמי שלך מבלי הצורך לנפנף בו, לא תיפגע בקלות וגם לא תפגע בה בקלות, ותוכל להיות גלוי וחופשי ולמצוא את האיזון הנכון. אם תראה שאין שינוי בחודש-חודשיים הקרובים - לכו לייעוץ זוגי, ולימדו לעשות זאת בעזרת איש מקצוע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083